Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Zorg voor een aangenaam en gezond klimaat met de juiste meet- en regeltechniek

Als je een term als meet- en regeltechniek ziet staan, dan denk je misschien aan een of ander productieproces of een wiskundige techniek in de bouwindustrie. Toch is dit ver verwijdert van het echte doel van meet- en regeltechniek. Meet- en regeltechniek heeft namelijk te maken met het klimaat. In die context wordt dus al snel duidelijk dat je te maken hebt met het meten en regelen van de temperatuur. Het gaat bij het regelen en meten overigens niet alleen om de temperatuur, maar ook om de ventilatie en de kwaliteit van de lucht in een ruimte. Wat je namelijk wilt bereiken met meet- en regeltechniek is een temperatuur die constant is, terwijl je een gelijkmatige aanvoer hebt van frisse lucht. Het is dus niet lastig om in te zien dat je dit niet kunt bereiken met een raampje dat je even open zet, want daarmee beïnvloed je direct de temperatuur die je juist constant wil houden. Meet- en regeltechniek is dus een klimaattechniek waarbij er via verschillende apparatuur een delicate balans gevonden moet worden tussen de temperatuur, de luchtkwaliteit en de ventilatie. Het mooie aan de moderne tijd is dus wel dat dit mogelijk is. Als je ergens binnen bent, dan kun je tegenwoordig gemakkelijk genieten van frisse lucht terwijl de temperatuur op een comfortabele 20 of 21 graden blijft hangen. Als je bijvoorbeeld buiten bent, dan heb je vaak te maken met frisse lucht. Als je in Nederland woont tenminste, want in een stad als Beijing kun je niet over straat zonder een mondkapje zo verontreinigd is de lucht daar. Maar in Nederland is het vrijwel overal fris buiten, helemaal als je buiten het centrum van de grote steden bent. Wat betreft de frisse lucht zit het buiten dus altijd wel goed. Wat betreft de temperatuur ben je erg afhankelijk van het seizoen en hoe het weer zich gedraagt. Als je in de lente over straat loopt met een warm zonnetje zonder wind, dan kan het zo maar zo zijn dat het erg comfortabel is. De volgende dag kan de wind echter aantrekken en de zon kan verdwijnen achter de wolken en dan moet je opeens de handschoenen weer aantrekken. De enige vorm van meet- en regeltechniek waar je buiten dus gebruik van kunt maken is je eigen kleding. Met een dikke jas ben je lekker warm en zonder zal je de kou moeten trotseren. Daarom is het dus fijn dat we ons tegen de frivoliteit van het weer kunnen beschermen met de meet- en regeltechniek die we binnen kunnen toepassen. Of het nu sneeuwt, regent, hagelt, of wanneer er sprake is van een grote hittegolf, binnen is het altijd 20 graden. De vraag is dan ook waar je naar toe moet gaan als je gebruik wil gaan klimaattechniek.

De beste meet- en regeltechniek vind je op hdbont.nl

Via het bedrijf van H. de Bont BV kun je ervoor zorgen dat ook op jouw kantoor de juiste meet- en regeltechniek toegepast wordt. H. de Bont BV is een professioneel bedrijf waar ze erg bedreven zijn in het handhaven van het klimaat in verschillende gebouwen. Zo hebben ze bij H. de Bont BV bijvoorbeeld de meet- en regeltechniek verzorgd in gebouwen en ruimtes als:

  • Kantoren
  • Scholen
  • Hallen
  • Restaurants
  • Bedrijfsruimtes
  • Wachtruimtes

Mocht de ruimte waar jij meet- en regeltechniek voor nodig hebt er niet tussen staan, maak je dan geen zorgen, want in overleg is vrijwel alles mogelijk. Daar komt bij dat de bovenstaande voorbeelden de gevallen zijn die vaak voorkomen. H de Bont verzorgd de meet- en regeltechniek echter zowel bij de standaard gebouwen als bij de meer uitzonderlijke gebouwen. Dus wil je weten of jouw gebouw in de toekomst kan beschikken over meet- en regeltechniek, neem dan gerust contact op met H. de Bont BV. Op hdebont.nl vind je trouwens al enige primaire informatie. Op deze manier kun je snel een indruk krijgen wat er zoal mogelijk is met meet- en regeltechniek. Wil je meer weten dan kun je zoals gezegd contact opnemen met H. de Bont BV. Dit kun je natuurlijk doen via de telefoon, maar als je liever even een e-mailtje wil sturen, dan is dat natuurlijk ook geen enkel probleem.

De juiste klimaattechniek is zowel gezond voor de mens als gezond voor het milieu

Als je overweegt om gebruik te gaan maken van meet- en regeltechniek, dan is het goed om te weten dat je meteen twee vliegen in één klap zou kunnen slaan. Zoals gezegd is een goed meet- en regeltechniek systeem goed voor de gezondheid van de mensen die in de ruimte leven waarin de techniek is toegepast. Vervolgens kun je er voor kiezen om gewoon van de olie stook apparatuur gebruik te maken. Maar het is in deze tijden van klimaatverandering ook niet verkeerd om te kiezen voor duurzame meet- en regeltechniek. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een verwarmingssysteem dat opereert op waterstofcellen. Dit is natuurlijk extra goed voor het milieu en zo kun je dus zowel de mens als het milieu sparen. Als je dus in de weer gaat met klimaattechnieken in een ruimte, dan is het een goed idee om gelijk het grotere plaatje in ogenschouw te nemen. Hoe je het ook doet en waar je ook voor kiest, H. de Bont BV regels alles van ontwerp tot en met onderhoud.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn