Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Zelf wiet kweken met wietzaden

Drugs hebben over het algemeen een slechte reputatie. Er doen verhalen de rondte dat het gebruiken van drugs de meest vreselijke gevolgen kan hebben en in zekere zin is dit ook waar wanneer je er teveel van gebruikt. Een drugsverslaving kan zeer negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid en het veelvuldig gebruik van harddrugs leidt dan ook bijna altijd tot een aftakeling van het lichaam. Er zijn echter ook drugs die weinig tot geen schade aanrichten, als je ze zo nu en dan gebruikt. Natuurlijk is wiet roken niet gezond en moet je het niet te vaak doen, maar zo nu en dan een jointje roken is niet verschrikkelijk. In Nederland is het roken van wiet niet officieel toegestaan, maar het is ook niet verboden. Wanneer je wordt betrapt op het roken en in het bezit hebben van wiet, wordt er geen actie ondernomen: in de meeste gevallen wordt de wiet je wel afgenomen. Je mag echter niet meer dan 5 gram wiet op zak hebben: heb je meer in je bezit, dan ben je wel strafbaar. Het beleid in Nederland met betrekking tot softdrugs leidt dan ook tot een grote stroom ‘drugstoeristen’, die willen profiteren van de mogelijkheid om legaal wiet te roken en andere drugs te gebruiken in onze hoofdstad. Nederland staat wereldwijd bekend als het land waar alles mag, maar nog steeds zijn er flinke beperkingen met betrekking tot het telen, verkopen en bezitten van wiet. Als je op een voordelige manier zo nu en dan eens wat wiet wilt roken, kun je wietzaden aanschaffen om zelf te gaan telen. Het is toegestaan om zelf wiet te telen met behulp van wietzaden, mits je het bij een maximum van 5 planten houdt. Worden deze planten aangetroffen in je woning, dan kunnen ze in beslag genomen worden. Je wordt echter nooit vervolgd voor het bezit van 5 of minder wietplanten die je zelf hebt gekweekt. Het kweken van je eigen planten met wietzaden kan dus een goede manier zijn om voordelig zo nu en dan eens wiet te kunnen roken.

Wietzaden aanschaffen

Als je er over nadenkt om met wietzaden zelf wiet te gaan kweken, is het belangrijk dat je je goed voorbereidt. Als de oogst echter is geslaagd kan het een groot voordeel opleveren. Je bent namelijk een stuk minder geld kwijt als je het zelf hebt gekweekt, dan wanneer je naar een coffeeshop moet. Een coffeeshop mag namelijk wel wiet verkopen (zij het in beperkte hoeveelheden), maar mag het eigenlijk niet inkopen. Het kweken van wiet in grote hoeveelheden is niet toegestaan en het bezitten van meer dan 5 gram ook niet, maar een coffeeshop mag het wel verkopen. Het zelf kweken van planten met wietzaden is daarom ook toegestaan: het haalt de druk van de ketel in deze wereld die zich op de kruising van legaal en illegaal bevindt. Als je wietzaden wilt kopen om zelf wiet te gaan verbouwen, moet je verschillende voorbereidingen treffen. De planten zijn namelijk redelijk kwetsbaar en je moet er veel tijd en aandacht aan geven als je wilt dat ze het goed gaan doen. Het eerste dat je nodig hebt is een locatie. Je kunt de wietzaden binnen of buiten zaaien. Buiten gaat het gemakkelijker dan binnen, maar dan moet het niet te koud zijn. Als je de wietzaden binnen gaat planten moet je zorgen voor een afgesloten hokje, met toevoer van verse lucht en filtering en afzuiging van de geur. Ook heb je goede wietzaden nodig om goede wiet te krijgen.

Zelf wiet kweken

Als je zelf wiet kweken wilt, heb je wietzaden nodig. Een stekje is nog beter, maar dit is helaas verboden en om het legaal te houden, moet je dus wietzaden kopen. De wietplant van het vrouwelijke geslacht levert wiet op, terwijl de mannelijke plant eigenlijk alleen maar vervelend is. Als de vrouwelijke plant niet wordt bevrucht, groeit er wiet aan: wordt de plant wel bevrucht door het stuifmeel van de mannelijke plant, dan worden er zaden aangemaakt in plaats van wiet. De plant gaat goed groeien als het ongeveer 16 uur licht en 8 uur donker is. Als het minder lang licht wordt, gaat de plant bloeien en komen er bloemen. Na ongeveer 10 weken kunnen de bloemen worden geoogst. Hierna moet de wiet nog gedroogd worden, anders kan het niet worden gerookt. Na 2 tot 3 weken zijn de bloemen genoeg gedroogd en kan de wiet worden gebruikt. Het belangrijkste wat je nodig hebt om een goede oogst te krijgen zijn wietzaden van een hoge kwaliteit. Op veel plekken worden wietzaden aangeboden voor een scherpe prijs, maar je moet oppassen dat je geen slechte zaden koopt. Goedkope wietzaden komen vaak niet eens uit en dan kun je je de moeite beter besparen. Op www.high-supplies.com vind je verschillende soorten wietzaden van hoge kwaliteit. Hier kun je kiezen voor verschillende soorten zaden van over de hele wereld, die speciaal zijn geselecteerd om goed te ontkiemen. De zaden zijn altijd vers en geschikt voor het kweken binnen en buiten. Ook krijg je een gratis gids om je te helpen met het kweken van de wiet, waar zowel voor beginners als voor professionals nuttige informatie in staat over het kweken van je eigen wiet. Op www.high-supplies.com vind je meer informatie over de verschillende soorten wiet en de mogelijkheden om zelf de mooiste planten te kunnen kweken met wietzaden van hoge kwaliteit.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn