Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Word mindful met behulp van een mindfulness training in Amsterdam

Als je jong bent, dan leer je op een bijna instinctieve manier om te kruipen. Later is er een drang die je rechtop doet lopen. Misschien ook omdat ouders en andere mensen om je heen rechtop lopen. Maar dit soort basisvaardigheden leer je op een onbewuste en instinctieve manier. Het is wat dat betreft dus niet optioneel en maakt meer deel uit van onze primaire dierlijke natuur. Je hebt dan ook geen herinneringen waar je ouders je bewust leren hoe je recht op moet lopen en hoe je je ene been voor je andere moet zetten. Misschien dat iets te enthousiaste ouders dit in je jeugd wel hebben geprobeerd, maar daar zul je dan geen herinneringen van hebben. Als het op je mentale vermogens aankomt, dan is er veel meer bewuste training nodig om je vaardigheden te scherpen. Rekenen, taalbeheersing, rationele computaties maken, het zijn allemaal vaardigheden die je aanleert op een kunstmatige manier. Als niemand je zou leren rekenen, dan zou je deze vaardigheid niet op een natuurlijke manier ontwikkelen. Zeker niet op het niveau dat leidt tot wiskunde en algebra. Zo is het ook met mindfulness. Als je mindful wil worden, dan heb je daar een specifieke mindfulness training in Amsterdam voor nodig. Deze mindfulness training in Amsterdam kun je volgen bij Beyond Mindfulness. Je wordt niet mindful geboren. Sterker nog, de eerste 4 jaar van je leven ben je alles behalve mindful. Maar tegelijkertijd ben je in deze periode in zekere zin het meest mindful. Je bent je nog niet bewust van jezelf als individu en ook zaken als toekomst en verleden zijn je vreemd. Je leeft wat dat betreft in het moment zelf. In dat opzicht ben je als kleine dreumes redelijk mindful. Alleen ben je je daar niet van bewust. Later in je leven ga je dat heden steeds meer inruilen voor een focus op de toekomst en het verleden. Je leeft je jezelf vooruit of je leeft in het verleden. Een simpel voorbeeld is wanneer je eerst uitkijkt naar een moment in de toekomst en je daar zorgen over maakt. Vervolgens leef je door dat moment heen en daarna denk je terug aan het moment en pieker je je suf over alles wat beter had gekund of anders. Wat karakteristiek is aan beide gedachtepatronen is dat je je bezig houdt met zaken die je niet kunt controleren. Via een mindfulness training in Amsterdam leer je om je focus te beperken tot het hier en nu. Je kijkt naar jezelf en alle gevoelens en gedachten die in je opkomen. Via een mindfulness training in Amsterdam leer je echter om niet op de automatische piloot op deze gevoelens en gedachten te reageren.

Ontdek de mogelijkheden van een mindfulness training in Amsterdam

Als je meer wilt weten over een mindfulness training in Amsterdam, dan kun je terecht op de site van beyondmindfulness.nl. Je kunt hier terecht voor informatie over: 

  • Mindfulness training in Amsterdam
  • Coaching
  • Mindfulness retraite 
  • Workshops 
  • Mindfulness voor op de werkvloer 

Heb je vragen? Neem contact op

Mocht je na het lezen van de informatie op de site nog vragen hebben, dan kun je uiteraard ook altijd even contact opnemen met Beyond Mindfulness. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn