Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Woonzorgcentrum Franciscus

Iedereen wil natuurlijk graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, het liefst in het eigen huis. Maar als u ouder wordt komt er onherroepelijk een moment dat dit niet meer gaat, dat u toch af en toe hulp nodig hebt bij bepaalde zaken. U kunt dan bijvoorbeeld bij woonzorgcentrum Franciscus terecht. Ouderen die nog erg vitaal en zelfstandig zijn, maar op bepaalde vlakken toch hulp nodig hebben, zullen zich bij woonzorgcentrum Franciscus zeker thuis voelen. Bij hen staat namelijk de filosofie centraal dat er gedacht wordt vanuit mogelijkheden en niet vanuit beperkingen. Er wordt dus niet benadrukt wat u niet meer zelf kunt doen, maar er wordt vooral gekeken naar wat u nog wel kunt. Op die manier blijft u zelf ook actief en zult u merken dat u zich ook niet snel hulpbehoevend zult voelen. Het is nu immers eenmaal een gegeven dat met het ouder worden dingen langzamer gaan, dat u bepaalde taken in huis minder goed uit kunt voeren en dat u niet alles meer zelfstandig kunt doen. Doordat ze hier bij woonzorgcentrum Franciscus echter niet de nadruk op leggen, voelt dit voor velen als een zeer prettige leefomgeving. Een leefomgeving waar zij gewaardeerd worden om wie zij zijn en waar zij niet zomaar een nummertje zijn. Een plek waar er naar de mens gekeken wordt en waar niet alleen maar handelingen die uitgevoerd moeten worden afgestreept worden. Als u dus graag zoveel mogelijk uw zelfstandigheid wilt behouden, maar wel hulp bij bepaalde zaken nodig hebt, waardoor het beter is om niet meer zelfstandig te wonen, dan is woonzorgcentrum Franciscus dus een goede oplossing. Op die manier kunt u zelfstandigheid en de nodige hulp zo optimaal mogelijk combineren. Dit maakt het wonen in woonzorgcentrum Franciscus tot een zeer prettige ervaring.

De locatie van woonzorgcentrum Franciscus

Woonzorgcentrum Franciscus is gelegen in de rustige plaats Ootmarsum in het prachtige Twente. Het gebied en haar inwoners staan bekend om de gemoedelijkheid, rust en gezelligheid. Als u in een van de kamers van dit centrum gaat wonen, dan zult u deze zaken ook snel merken. De fijne combinatie van gezellige activiteiten en rustmomenten wanneer u dat wilt, zorgen ervoor dat ieder zich hier thuis zal voelen. Bij woonzorgcentrum Franciscus werken ze vanuit de gedachte dat iedereen waardevol is en dat iedereen recht heeft op zorg, aandacht en liefde. U kunt er dan ook op vertrouwen dat u bij hen in een warm nest terecht komt, waar u door het personeel zeer goed behandeld zult worden en waar er veel ruimte is voor uw eigen wensen. Het gebouw van woonzorgcentrum Franciscus is gelegen aan de rand van het centrum. Hierdoor zijn de winkels vlakbij, net als de gezellige stadse drukte en activiteiten. Tegelijkertijd ligt het aan een groene rand, waardoor er ook voldoende rust en natuur dichtbij is. Om de natuurlijke omgeving te versterken, heeft het zorgcentrum een eigen tuin met veel bloemen, een waterpartij en een gezellig terras waar u andere bewoners kunt ontmoeten. Daarnaast beschikt het woonzorgcentrum Franciscus ook over een plein aan de voorkant van het gebouw, dat uitkijkt op het winkelgebied. U kunt dus op ieder moment zelf bepalen waar u het meest behoefte aan heeft. Wilt u eens lekker onder de mensen zijn, dan gaat u naar het winkelcentrum of neemt plaats met andere bewoners op het terras op het voorplein. Wilt u juist even een moment van rust, dan trekt u zich terug in uw eigen kamer of in de prachtige tuin van het centrum. Zowel voor rustzoekers als voor mensen die juist graag wat meer drukte om zich heen willen is woonzorgcentrum Franciscus dus een geschikte woonplek.

Verschillende soorten kamers

De rust en ruimte, het winkelcentrum op loopafstand en de filosofie van woonzorgcentrum Franciscus zijn natuurlijk al genoeg redenen om juist daar te willen gaan wonen. Maar daarnaast bieden zij ook nog eens zeer mooie kamers, die het nog aantrekkelijker maken om daar naartoe te verhuizen. Hoe ziet een kamer in woonzorgcentrum Franciscus er nu uit? Ieder appartement beschikt over:

  • een eigen badkamer en toilet
  • een keukenblok met koelkast
  • een ruime woonkamer en slaapkamer
  • een terras of een balkon

De appartementen zijn bovendien ruim van opzet en u mag uw huisdier meenemen, mits u hier zelf voor kunt zorgen. Bent u niet zo zelfstandig meer of hebt u veel zorg nodig, dan kunt u uw intrek nemen in een van de kamers voor zorgbehoevende mensen. U hebt dan een eigen slaapvertrek, maar deelt de gezellige woonkamer met andere bewoners. Ook voor mensen die juist weinig zorg nodig hebben biedt woonzorgcentrum Franciscus een geschikte plek. Zij kunnen hun intrek nemen in een van de aanleunwoningen. Zo houdt u zoveel mogelijk zelfstandigheid, maar bent u er wel van verzekerd dat hulp in de buurt is als u deze nodig hebt. Voor alle ouderen biedt woonzorgcentrum Franciscus dus een geschikte plek, of u nu nog heel kwiek en zelfstandig bent, of dat u juist al veel zorg nodig hebt. De medewerkers van het zorgcentrum zijn allemaal professionals die u goed kunnen begeleiden en die u de zorg en hulp kunnen verlenen die u nodig hebt. Zoals gezegd staat hierbij altijd centraal wat u zelf nog wel kunt en wordt u alleen ondersteund daar waar dat echt nodig is. Naast al deze mogelijkheden beschikt woonzorgcentrum Franciscus bovendien over een goede dag voorziening, waar u terecht kunt voor leuke activiteiten en het ontmoeten van leeftijdsgenoten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn