Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Wat is de functie van een koelcel?

De koelcel, iedereen die in de horeca werkt heeft er vast wel eens van gehoord. Een dergelijke cel is een afgesloten ruimte die gekoeld wordt tot een temperatuur vlak boven het vriespunt. Het koelen is het belangrijkste, aangezien de koelcel vooral wordt gebruikt door bedrijven die met bederfelijke waren werken. Een koelcel moet dus van goede kwaliteit zijn, daar komt het op neer. Maar waar kun je een koelcel aanschaffen die aan de eisen van kwaliteit voldoet? En wat is precies het verschil met andere koelapparaten? 

Wat is precies het verschil tussen een koelcel en andere koelapparaten? 

Hoewel de functie van een koelcel in grote lijnen vergelijkbaar is met die van een koelkasten koelbox of diepvriezer is deze in tegenstelling tot de genoemde machines niet bedoeld voor huishoudelijke doeleinden. Daarnaast is deze doorgaans ook niet verplaatsbaar, de koelcel maakt namelijk normaal gesproken deel uit van een gebouw waar deze in staat. Soms is de cel niet mer verplaatsbaar. Dat is het geval als deze deel uitmaakt van bijvoorbeeld een schip maar de cel is eveneens niet verplaatsbaar als deze de vorm heeft van een zeecontainer. De koelcel is vaak wel goed geïsoleerd en per volume is deze zuiniger met energie dan een koelkast is. Waar worden koelcellen met name voor gebruikt? Voor onder meer de volgende doeleinden:

  • De opslag van bederfelijke voedingsmiddelen
  • Het bewaren van medicijnen
  • Opslag van lichamen van overledenen 

Voor alle doeleinden is het van belang dat de koelcel goed koelt zodat de voedingsmiddelen niet bederven. Maar ook bepaalde medicijnen voor de farmaceutische industrie moeten worden bewaard in ruimtes waar een bepaalde temperatuur heerst. Natuurlijk is het ook van belang bij de opslag van lichamen van overledenen, dat spreekt voor zich.

Koeling in de horeca 

Het belang van koelen en het in de gaten houden van de juiste temperatuur bij verschillende producten is inmiddels duidelijk geworden. Koeling en hygiene zijn twee belangrijke waarden in de horeca. Horeca World heeft alleen deze week al honderden klanten geholpen met de aanschaf van nieuwe producten. Jij kunt met jouw bedrijf de volgende zijn, want jij bent misschien ook wel op zoek naar een nieuwe koelkast- of cel. Misschien andere koelingen, vriezers of juist ijsblokjesmachines. Voor dergelijke machines kun je naar horecaworld.biz gaan en de machines uitkiezen die jij nodig hebt. Bij hen hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit. Zij leveren kwaliteit voor de juiste prijs, je betaalt dus nooit zomaar te veel. In Nederland en België is ook nog eens gratis verzending, mooi meegenomen. En ook bij Horeca World voor 15:00 uur in de middag besteld? Dan heb je je apparatuur vaak morgen in huis, zolang de voorraad dat toelaat natuurlijk. Bijzonder aan hen is dat zij leveren aan bedrijven, maar niet alleen aan bedrijven. Ze leveren ook aan consumenten. Dus mocht jij een consument zijn of een wat kleiner bedrijf hebben? Dan is het ook mogelijk om dergelijke apparatuur aan te schaffen om jouw producten te koelen. De garantie van een jaar geldt zowel voor het bedrijf als voor de consument. Wel zo eerlijk toch?
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn