Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Waarvoor gebruik je epdm folie?

Wil je iets waterdicht maken, dan is epdm folie een ideale oplossing. Dit kun je op verschillende plaatsen aanbrengen in je woning. Doordat het een flexibel materiaal is, dat gemakkelijk op maat te maken is, kun je er heel goed mee uit de voeten. Je kunt de epdm folie laten aanleggen door een professional, maar je kunt dit ook uitstekend zelf doen. Met de juiste materialen kun je er zo eenvoudig zelf voor zorgen dat de nodige plekken waterdicht worden gemaakt. Let er bij aankoop wel op dat je de juiste variant koopt, er zijn varianten die je in huis kunt gebruiken, terwijl andere speciaal voor de vijver bedoeld zijn.

Epdm folie toepassen

Voordat we het gaan hebben over de verschillende toepassingsmogelijkheden, is het goed om eerst even in te gaan op wat voor materiaal epdm folie nu eigenlijk is. Het staat voor ethyleen propyleen dieen monomeer en het is eigenlijk gewoon een soort rubber. Door deze specifieke samenstelling kan het heel dun gemaakt worden, terwijl het toch een zeer hoge waterdichtheid heeft en erg sterk is. Het heeft een dikte van maar 1 of 1,3 millimeter en kan daardoor op rol verkocht worden. Het neemt door de geringe dikte ook nauwelijks ruimte in, terwijl het dus wel veel toegevoegde waarde heeft. Nu we weten wat epdm folie is, is het goed om het te hebben over de verschillende manieren waarop je dit kunt gebruiken. Je kunt het gebruiken voor het waterdicht maken van:

  • daken
  • dakgoten
  • bloembakken
  • kelders

Doordat het materiaal zo sterk is, gaat het heel lang mee en heb je er echt vele jaren profijt van. Het heeft een levensduur van ongeveer vijftig jaar. Dat is gunstig, vooral in het geval van daken, want je gaat natuurlijk niet om de haverklap je dak vervangen. Je wilt er dus zeker van zijn dat het echt langdurig waterdicht is en met epdm folie is dit gegarandeerd het geval.

Aanbrengen

Je kunt epdm folie dus voor verschillende doeleinden gebruiken, maar hoe breng je het nu aan? Zoals gezegd kun je het op rollen kopen en je kunt het vervolgens gemakkelijk op maat snijden. Daarna bevestig je het met bijbehorende lijm op de plek waar je het nodig hebt. Je ziet, het werkt dus eigenlijk heel eenvoudig en daardoor kan een handige doe-het-zelver hier ook prima mee uit de voeten. Je hoeft dus niet per definitie een professional in te schakelen om dit aan te laten brengen. Groot voordeel van epdm folie is ook dat je het op veel verschillende ondergronden kunt bevestigen, zoals beton, hout, OSB en zink. Gebruik je het als dakbedekking, dan kun je het vervolgens afwerken met een materiaal naar keuze. Zelfs onder een groen dak kan het gebruikt worden. Het biedt jou dus echt heel veel mogelijkheden! Wil jij hier zelf mee aan de slag? Dan heb je natuurlijk ook de juiste toebehoren nodig. Bij Interexpess kun je niet alleen terecht voor epdm folie van een hoge kwaliteit, maar je vindt bij hen ook alle nodige toebehoren, zoals gereedschap en prefab hoeken. Zo kun jij eenvoudig zelf de klus klaren!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn