Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Waarom kiezen voor een Magento 2 webshop?

Magento gaat al even mee op de webshop- en websitemarkt. Ze staan bekend om de gebruiksvriendelijkheid waarmee je je eigen webshop inricht en beheert. Ondanks dat er zovelen zijn die hetzelfde platform gebruiken, ziet elke website er anders uit, door de persoonlijke touch die je eraan kunt geven. Qua ontwikkeling zitten ze niet stil bij Magento, en nog niet zo lang geleden lanceerden ze de Magento 2 webshop. Deze heeft ten opzichte van de magento 1 webshop nóg meer opties en functionaliteiten. Ze hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar wat zowel klanten als webshopeigenaren nodig hebben en handig vinden in het gebruik, en hebben al hun conclusies verwerkt in dit nieuwe platform. Het is sneller dan Magento 1, de basis voor SEO is sterker en daarnaast zijn de opties voor uitbreiding naar andere landen behoorlijk versimpeld. Wanneer je een Magento 2 webshop hebt kun je er dus van uitgaan dat je gebruik maakt van een platform met alleen de allernieuwste snufjes en handige foefjes, die je anders zou mislopen. En niet alleen voor jou is dat handig, maar natuurlijk vooral voor jouw klanten. En we weten allemaal dat je je klanten zoveel mogelijk moet pleasen. Ze kunnen namelijk bij de minste of geringste ‘tegenslag’ jouw website verlaten en op zoek gaan naar een gebruiksvriendelijker alternatief. Maar met een Magento 2 webshop ben je verzekerd van de meest soepele ervaring voor de klant, zodat je hem zo lang mogelijk op je website houdt, en het hem zo makkelijk mogelijk maakt iets bij je te bestellen. Een gebruiksvriendelijke website betekent dus meer omzet, en meer omzet is meer winst!

Waarom nu overstappen op een Magento 2 webshop?

Veel bedrijven stellen het zo lang mogelijk uit om over te stappen op een Magento 2 webshop. De reden hiervoor is dat het best een grote verandering is. De webshop moet namelijk helemaal opnieuw gebouwd worden, terwijl de bestaande website vaak al door de jaren heen zo optimaal mogelijk is ingericht. Dit kan maken dat het zonde lijkt om deze website niet langer te gebruiken. Bovendien waren sommige Magento 2 webshop versies of extensies voorheen nog niet volledig stabiel. Als laatste zijn er natuurlijk kosten verbonden aan de overstap, waardoor je het misschien liever nog even uitstelt. Wanneer men twijfelt is het goed te beseffen dat de recent gelanceerde Magento 2.2 een 100% stabiele versie van Magento is, en overstappen op een Magento 2 webshop vanaf nu dus alleen maar voordelen heeft voor je bedrijf. 

De diensten van Creative ICT

Doordat zoveel bedrijven de laatste tijd overstappen op een Magento 2 webshop, heeft Creative ICT besloten een speciaal Magento 2 migratie stappenplan te publiceren op hun website. Dit stappenplan helpt je bij de overstap en geeft goede tips voor een nog betere conversie dan je al had. Op diezelfde pagina kun je bovendien een Magento 2 migratie whitepaper downloaden. Vind je het nog steeds te ingewikkeld om over te stappen op een Magento 2 webshop? Boek dan een handige brainstormsessie bij Creative ICT. In zo’n sessie komen een aantal belangrijke punten aan bod, zoals:

• Het doel van je webshop
• De doelgroep
• De gewenste menu-indeling
• De gewenste pagina- en schermindeling
• De beste strategie voor de door jou gebruikte kanalen

Na deze brainstormsessie met Creative ICT heb je een beter beeld van hoe en waarom je bepaalde keuzes maakt voor je Magento 2 webshop. Liever het volledige pakket uitbesteden? Dat kan natuurlijk ook. Creative ICT biedt een uitgebreid totaalpakket aan, inclusief design en het bouwen van alle benodigde templates, precies hoe jij ze wil hebben! Op hun website (creativeict.nl) vind je alle informatie. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn