Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Waarom is een insectenhotel zo belangrijk?

Wist je dat een groot deel van de insecten wereldwijd met uitsterven wordt bedreigd? Dit is het heel logische gevolg van het feit dat wij mensen onze gewassen bespuiten met allerlei bestrijdingsmiddelen zodat diezelfde insecten ze niet opeten en oogsten beschadigen. Dit gebeurt echter op zo’n grote schaal dat de wereldwijde populatie insecten er ontzettend onder te lijden heeft. Als jij via vogelhuisjes.nl een insectenhotel aanschaft dan kun je ze een beetje helpen. Insecten hebben namelijk een plekje nodig waar ze kunnen overwinteren. Zo’n insectenhotel is daar perfect voor. Het is een meestal houten bouwwerkje met allerlei kleine gaatjes erin. Insecten kunnen zich in deze gaatjes nestelen en er bovendien overwinteren. Dit betekent overigens niet dat ze het alleen in de winter gebruiken, integendeel. Met een insectenhotel in je tuin krijg je meer van allerlei soorten insecten in je tuin, en dat is niet alleen goed voor de beestjes zelf. Sommige insecten zijn bijvoorbeeld dol op bladluis, waar anderen op een andere manier bijdragen aan een levendige en gezonde tuin. En als belangrijkste punt om insecten in je tuin te willen is natuurlijk dat ze helpen bij de bevruchting van planten. Niet voor niets hebben veel mensen met een moestuin een insectenhotel hangen, want deze aanpak is niet alleen natuurlijk, maar werkt ook nog eens heel erg goed. 

Een insectenhotel online kopen

Als je graag online shopt en je bent op zoek naar een mooi insectenhotel dan zou je eens in de webshop van vogelhuisjes.nl kunnen kijken. Daar hebben ze namelijk niet alleen een groot aanbod insectenhotels in allerlei prijsklassen, maar geven ze je ook veel informatie over het belang ervan. Je helpt insecten er namelijk enorm mee, en profiteert er zelf van in de vorm van een meer levendige en gezonde tuin. Insecten zijn nodig om de balans in de natuur te bewaren, en als er één ding zeker is dan is het wel dat ze daarin wat hulp kunnen gebruiken in de vorm van zo’n insectenhotel her en der.

vogelhuisjes en vogelvoer online bestellen

Naast dat je in deze webshop zo’n super mooi insectenhotel kunt kopen in allerlei formaten, verkopen ze er ook alles voor vogels. Je kunt dan denken aan super originele vogelhuisjes, maar ook vogelvoer om ze de winter door te helpen. Je koopt er onder andere de volgende soorten vogelvoer online:

  • Gevulde, halve kokosnoten
  • Zakken met gemixt strooivoer
  • Gedroogde zonnebloemen
  • Speciale pindakaas voor vogels
  • Gedroogde maiskolven
  • Vetbollen

Dit is nog slechts een klein deel van al die verschillende soorten vogelvoer die ze in deze webshop verkopen. Je kunt er echt alle soorten vinden die er maar zijn, en zo jouw tuin (zelfs in de winter) omtoveren tot een waar paradijsje voor vogels. Zeker als je ze in combinatie met wat leuke vogelhuisjes koopt levert dat een heel leuk resultaat op. Een vogelhuisje op een houten paal bijvoorbeeld, voor midden op het grasveld, of zo’n modern glazen vogelhuisje dat je aan je raam kunt bevestigen. Deze is super leuk voor kinderen, want ze kunnen zo door het glas naar de vogels kijken. Ook een insectenhotel is overigens maar wat interessant voor kinderen. Ze zijn namelijk vaak gefascineerd door dit soort kleine beestjes, en kunnen er uren naar kijken. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn