Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Verse geitenkaas

In Nederland wordt, vergeleken met de rest van de wereld, veel kaas gegeten. We zijn echter wel redelijk eenkennig als het gaat om wat voor soort kazen we consumeren. We eten vooral kaas die gemaakt is van koeienzuivel, verse geitenkaas of kaassoorten gemaakt van bijvoorbeeld schapenzuivel is toch een stuk minder populair. Dat is jammer, want zo lopen we veel mogelijkheden mis om eens lekker te variëren en te genieten van andere smaken. Bij veel mensen heeft verse geitenkaas een negatieve connotatie, soms nog zonder dat ze het geprobeerd hebben. Veel mensen zijn bang dat kazen gemaakt van geitenzuivel een sterke geitensmaak hebben. Bij sommige varianten is dat ook inderdaad het geval, maar er zijn ook veel soorten verkrijgbaar die juist een heel milde smaak hebben. Het is dus zeker iets om zelf een keer uit te proberen. Hebt u wel eens geitenkaas gegeten en vond u de smaak te sterk, dan kan het dus zijn dat u een soort te pakken had die inderdaad een sterke geitensmaak heeft. Dit betekent echter niet dat u geen enkele kaas gemaakt van geitenmelk lekker zult vinden, een verse geitenkaas met een milde smaak zou u bijvoorbeeld best eens heel goed kunnen bevallen. Kiest u bijvoorbeeld voor de verse geitenkaas van Happy Goat, dan hebt u een kaasje in handen met een zeer milde geitensmaak, bij veel mensen vallen deze kaasjes goed in de smaak, ook bij hen die van te voren zeiden dat zij dit niet zouden lusten. Het is dus zeker de moeite waard om eens van hun kaasjes te proberen. Hun verse geitenkaas is verkrijgbaar in drie verschillende smaken:

  • verse kaas naturel
  • verse kaas met groene kruiden
  • verse kaas met honing en vijgen

Ze zijn heel geschikt om op brood of toast te gebruiken, maar kunnen ook zeker in warme gerechten verwerkt worden.

Voordelen van verse geitenkaas van Happy Goat

De verse geitenkaas van Happy Goat is dus een uitstekende keus vanwege de milde smaak die ze hebben, waardoor ze bij veel mensen in zeer goede aarde vallen. Daarnaast zijn de verschillende smaakvarianten natuurlijk ook een pluspunt, net als het feit dat ze op veel verschillende manieren gebruikt kunnen worden, zowel bij de borrel als bij de maaltijd. Maar er zijn nog meer redenen om juist voor de verse geitenkaas van Happy Goat te kiezen. Een belangrijke reden voor het gebruik van geitenkazen in plaats van koeienkazen, is dat geitenzuivel voor veel mensen beter is voor de gezondheid. Het roept minder snel allergische reacties op en het is gemakkelijker verteerbaar, waardoor het voor onze darmen en onze maag eigenlijk een veel beter product is dan koeienzuivel. Daarnaast heeft de verse geitenkaas van dit bedrijf nog als voordeel dat het helemaal biologisch geproduceerd wordt. Dit betekent in de eerste plaats natuurlijk een groot voordeel voor de geiten zelf, zij hebben meer ruimte, mogen naar buiten als zij dat willen en krijgen hierdoor een grotere variatie aan voedingsstoffen binnen. Hierdoor hebben zij een prettiger leven dan dieren die enkel in een stal gehouden worden en dat is natuurlijk wel zo fijn. Voor u als consument heeft biologische verse geitenkaas het voordeel dat er niet onverhoopt restanten van bijvoorbeeld antibiotica in te vinden zijn, wat bij de producten uit de intensieve veehouderij vaak wel het geval is. Dieren die biologisch gehouden worden krijgen immers niet uit voorzorg al antibiotica toegediend. Ook voor uzelf heeft het dus zeker voordeel om voor biologisch te kiezen. Tot slot is de verse geitenkaas van Happy Goat een volkomen natuurlijk product, aan de zuivel wordt alleen wat zuursel en vegetarisch stremsel toegevoegd om de kazen te kunnen maken. Dit maakt het product ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld vegetariërs en mensen met een glutenallergie.

Met zorg voor u geproduceerd

De verse geitenkaas van Happy Goat wordt dus geproduceerd met veel zorg voor dier en milieu. Maar ook met veel zorg voor de mensen. Op de boerderij werken namelijk mensen met een zorgvraag. Zij kunnen op deze zorgboerderij in hun eigen tempo werken en het is gebleken dat contact met dieren voor hen vaak zeer goed werkt. Zij kunnen de geiten al hun aandacht geven en dit is voor de dieren en voor de medewerkers zeer positief. Koopt u hun verse geitenkaas, dan koopt u dus een product waarvan met recht gezegd kan worden dat het met veel zorg voor u geproduceerd is. Naast de boerderij is bovendien een speciaal appartementencomplex gebouwd waar de medewerkers ook kunnen wonen. Hebben zij overdag hun bijdrage geleverd aan het produceren van de verse geitenkaas, dan hoeven zij dus niet een heel stuk te reizen om weer naar huis te gaan, als ze dat willen kunnen ze heel dichtbij wonen. Zo kunnen zij ook in hun vrije tijd genieten van de rust en de ruimte van het platteland. Dit heeft zeker een goed effect op hun fysieke en geestelijke gezondheid. Bij Happy Goat zijn ze dus niet alleen bezig met het simpelweg produceren van verschillende soorten verse geitenkaas, ze houden bij de productie op alle manieren rekening met mens, dier en milieu. U koopt dus niet alleen een heerlijk product dat op vele manieren in de keuken te gebruiken is, u koopt ook een product dat op een zeer verantwoorde manier geproduceerd is. Als u verse geitenkaas wilt gaan kopen, dan is het daarom ook zeker aan te raden om te kiezen voor een van de producten van Happy Goat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn