Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Veilig de weg op dankzij de winterbanden in Hengelo

Veilig in je auto rijden en je bestemming bereiken zonder kleerscheuren is meer dan alleen het bezitten van goede rijvaardigheden. Je bent immers de bestuurder van een auto en deze auto kan allerlei eigenschappen bezitten die de veiligheid bevorderen of juist verminderen. Zo maakt het meteen al een groot verschil als de auto over stuurbekrachtiging beschikt. De kwaliteit van de banden speelt een hele grote rol voor de veiligheid van de bestuurder en alle medeweggebruikers. Als je banden geen goede grip hebben op het wegdek, dan is je remweg langer en de kans op het wegglijden van de auto in bochten en dergelijke is dan een stuk groter. Om deze reden doe je er dan ook goed aan om in de winter de juiste winterbanden in Hengelo te installeren bij Autoservice Jan Dekker. Deze winterbanden zorgen ervoor dat je de juiste grip houdt op de weg. Zomerbanden hebben een dunner profiel en zijn daarom ideaal voor het wegdek in de warmere seizoenen. Maar zodra het winter is en er sprake is van sneeuw, ijzel, hagel en andere winterse neerslag, dan heb je meer grip nodig. Winterbanden hebben een dieper profiel waardoor de banden in de winter extra grip meekrijgen. Winterbanden in Hengelo zijn daardoor in de zomer niet geschikt. Het is dus niet zo dat je gewoon altijd op winterbanden in Hengelo kunt rijden, want in de zomer verliezen deze banden hun functionaliteit. Net zoals zomerbanden in de winter uitermate ongeschikt zijn. Om deze reden is het ook van belang dat je op de juiste winterbanden in Hengelo rijdt. Want als deze banden zijn versleten, dan is is het profiel dus weer veel te dun. En in dat geval doe je er goed aan om de winterbanden in Hengelo te vervangen door nieuwe. Om die reden is het ook goed om altijd het profiel te controleren. Er zijn bepaalde marges die toelaatbaar zijn en zodra je die overschrijdt, dan bieden de winterbanden in Hengelo niet langer extra veiligheid. Ze voegen dan niets doe en het is dan alsof je nog gewoon op zomerbanden rijdt. Kijk daarom snel op de website van autoservicejandekker.nl. Hier kun je terecht voor zowel winterbanden in Hengelo als zomerbanden. Je kunt de banden kopen en direct ook laten installeren, zodat je daarna weer veilig de weg op kunt. Veiligheid gaat immers boven alles. Temeer ook omdat het niet alleen om je eigen veiligheid gaat, maar ook om die van de passagiers en je medeweggebruikers. Dus surf snel naar de website en ontdek de mogelijkheden. 

De winterbanden in Hengelo die passen bij jouw auto

Elke auto is anders en de banden voor een BMW zijn vaak net weer een beetje anders dan die van een Fiat. Het is dus van belang dat de winterbanden in Hengelo goed aansluiten bij de auto. Ze zijn bij Jan Dekker gespecialiseerd in: 

  • Fiat 
  • Lancia
  • Alfa Romeo
  • Toyota

Maar ook voor andere auto’s of je camper kun je een beroep doen op dit autobedrijf. 

Neem contact op voor meer informatie

Mocht je meer willen weten over dit autobedrijf en de service die zij kunnen leveren, dan kun je uiteraard altijd even contact opnemen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn