Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Uw taxus bestellen en planten

taxus-bestellen.nl - taxus bestellenBent u op zoek naar een mooie haag voor in uw tuin? Dan is een taxus bestellen een goede optie. Dit is een makkelijke plant, zowel om te planten als in onderhoud. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een dergelijke haag in hun tuin. Het is een plant die het hele jaar door mooi groen blijft en dus altijd een prima zicht op uw tuin biedt. Op de website van Taxus Bestellen vindt u verschillende soorten van deze plant. Denk hierbij aan:

  • Taxus Baccata
  • Taxus Hicksii

Deze twee taxus soorten komen allebei met kluit. U kunt deze dus eenvoudig zelf in uw tuin planten. Met de beschrijving op de website heeft u zo geleerd hoe u dit moet doen. Na het taxus bestellen wordt deze zo snel mogelijk bij u thuis afgeleverd. Het is een goede optie om er voor te kiezen om al eerder met het planten te beginnen. U begint namelijk met het graven van een ruime geul. Dit doet u op de plek waar de taxussen uiteindelijk komen te staan. Het is belangrijk dat deze geul diep en breed genoeg is voor de kluit van de plant. Is dit niet het geval? Dan kunt u de taxus niet planten en dat is uiteraard zonde van het taxus bestellen. Maak deze fout dus niet en kies de juiste breedte en diepte voor de geul. De maten die u aan moet houden zijn als volgt. Wanneer u kiest voor een taxus die hoger is dan 140 cm, dan moet de geul ongeveer 40 cm³ zijn. Is de taxus kleiner dan 140 cm? Dan gaat u voor een geul van 30 cm³. Als u klaar bent met het graven dan is het nodig om ervoor te zorgen dat de ondergrond los gegraven of gespit is. Op die manier is het makkelijker voor de taxus om wortel te schieten. Wanneer de plant dat goed kan doen groeit deze ook veel beter. Online kunt u deze taxus bestellen via www.taxus-bestellen.nl.

Uw taxus bestellen en laten planten

U gaat een taxus bestellen, maar u heeft absoluut geen groene vingers? Of misschien heeft u er wel helemaal geen tijd voor om de taxussen te planten. Dan biedt Taxus Bestellen u graag een extra service aan. Bij het taxus bestellen kunt u er ook voor kiezen om de taxus voor u te laten planten door een van onze hoveniers. Wanneer de bestelling bij u thuis afgeleverd wordt, komt de hovenier mee en hij of zij gaat dan voor u aan de slag om de planten zo mooi mogelijk neer te zetten. Hier zitten verschillende voordelen aan. Ten eerste is het een perfecte oplossing voor een taxus bestellen, maar u wilt deze niet zelf planten. Het bespaart u dus niet alleen een flink aantal onhandige momenten, maar ook hoeft u er geen tijd aan te besteden. Als u het dus erg druk heeft met bijvoorbeeld uw werk dan is dit een goede optie om voor te kiezen. Met een taxus bestellen krijgt u wel de haag waar u naar op zoek bent, maar zonder daar uw vingers voor vuil te hoeven maken. Wat wilt u nog meer? De hovenier kan u daarnaast direct meer vertellen over het verzorgen van de plant. Zo moet u denken aan het bemesten en snoeien van de plant. Als u dit op het juiste moment en de goede manier doet dan heeft u nog langer plezier van de plant en hoeft u niet snel weer te kiezen voor een taxus bestellen. Zorg dus dat u goed op de hoogte bent van deze informatie. Wij zullen u hier alvast een korte uitleg geven.

Taxus bestellen en verzorgen

Het verzorgen van de plant is belangrijk na het taxus bestellen. U zorgt er dus ten eerste voor dat deze op de juiste wijze gepland wordt. Is dat gebeurd? Dan wordt het tijd om de planten op de juiste manier te voeden. Het bemesten van de haag na het taxus bestellen is afhankelijk van een aantal factoren. Let er goed op dat u dit dus op het juiste moment doet. De taxus heeft twee groeiperioden. Dit wordt ook wel het eerste en het tweede schot genoemd. Om de taxus te laten groeien tijdens deze periodes zijn er voldoende voedingsstoffen en mineralen nodig. U bemest de taxus voor de groeiperiode. Deze vallen in eind maart / begin april en eind juni / begin juli. Zorg er dus voor dat u in april en juni de planten bemest. Een taxus bestellen is het verstandigst vlak voor deze periodes. Dan heeft u het meeste succes met de plant. Een organische meststof is het beste om te gebruiken. Door de grootte van de haag is het soms moeilijk voor regenwater om dicht bij de stam te komen en zo lossen niet organische meststoffen dus niet op. Zorg ervoor dat dit niet gebeurt door dus voor een organische variant te kiezen. Eens in de zoveel tijd zal het na het taxus bestellen, planten en bemesten ook nodig zijn om de plant te snoeien. Hiervoor is het zeer belangrijk om te weten dat de plant giftig is en dat u altijd handschoenen aan moet hebben tijdens dit proces. U kunt een keer per jaar de taxus snoeien. Dit kan gedurende het hele jaar, maar niet als het vriest. De ideale periodes zijn juni of augustus / september. Kies voor een bewolkte dag, daar zal uw taxus blij van worden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn