Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Trouwringen

Als u gaat trouwen, dan zijn er natuurlijk veel zaken die eigenlijk niet mogen ontbreken. Maar wat echt nodig is voor het gevoel van bezegeling van het huwelijk, zijn natuurlijk de trouwringen. Pas bij het omschuiven van de trouwringen voelt het voor de meeste mensen echt, alsof ze echt bij elkaar horen. Dit is van oudsher natuurlijk ook de reden waarom mensen elkaar bij het huwelijk een ring gaven. Het laat zien dat er een verbintenis aangegaan is en dat iemand niet meer beschikbaar is. Bovendien zijn trouwringen natuurlijk ook symbolisch van grote waarde, de oneindige ronde vorm laat zien dat het in principe om een oneindige verbintenis gaat. Er zit geen begin en einde aan de cirkel, wat staat voor de eeuwigheid van het huwelijk, voor het eeuwigdurende verbond. Daarnaast is het van oudsher ook gebruikelijk om een steentje in de ring voor de vrouw te doen. Dit ziet er natuurlijk mooi uit, maar het heeft ook een symbolische betekenis. Oorspronkelijk was het gebruik om een blauwe saffier hiervoor te gebruiken, aangezien deze symbool staat voor loyaliteit. Tegenwoordig is het niet meer zo gebruikelijk om een blauwe saffier te gebruiken, maar wordt er vaak gekozen voor een diamant. Ook deze steen heeft daardoor de symbolische betekenis van loyaliteit gekregen. Trouwringen zijn daarom om meerdere redenen van betekenis:

  • ze staan symbool voor het verbond dat u aangegaan bent
  • de ronde vorm zonder begin en eind geeft aan dat het om een eeuwigdurende verbintenis gaat
  • het steentje dat er in geplaatst kan zijn, laat zien dat u loyaal aan elkaar bent

Het dragen van trouwringen is dus niet zo maar een gebruik, er zitten echt goede gedachtes achter. Het is daarom een goede traditie geworden om elkaar deze te geven bij het sluiten van een huwelijk.

Kies uw trouwringen

Als u besloten hebt om te gaan trouwen, dan gaan de meeste mensen tegenwoordig samen op zoek naar mooie trouwringen. Waar moet u bij de aanschaf van trouwringen nu op letten? In de eerste plaats is het natuurlijk van belang dat ze de juiste maat hebben. Hoe komt u hier nu achter? U kunt hiervoor het beste een van uw eigen ringen, die goed passen, opmeten. Op die manier komt u er snel achter wat uw ringmaat is. Wat is nu een goed passende ring? Dat is een die gemakkelijk van uw vinger schuift, maar waarbij u tijdens het schuiven nog wel enige weerstand voelt. Op die manier weet u zeker dat uw trouwring niet klem komt te zitten om uw vinger, maar ook dat u deze niet zomaar zult verliezen. Dit zou allebei immers ontzettend zonde zijn. Draagt u zelf nooit een ring, maar moet u voor uw trouwringen wel uw ringmaat weten? Dan kunt u het beste naar een juwelier gaan. Deze heeft een speciale ringenbos, met daaraan verschillende groottes ringen. Bij het passen is het dan wel van belang dat uw vingers op kamertemperatuur zijn, zodat ze niet te dik zijn. Anders kiest u alsnog een verkeerde maat. Naast het vinden van de juiste ringmaat, is het natuurlijk ook van belang om te kiezen voor een materiaal en model dat u aanspreekt. Er is veel keus op het gebied van trouwringen, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor exemplaren die gemaakt zijn van gewoon goud, maar ook witgoud en een combinatie van beide is natuurlijk mogelijk. Daarnaast zijn er ook veel keuzes op het gebied van de steentjes. U kunt er voor kiezen om er geen steentje in te hebben, maar ook een of juist meerdere diamantjes zijn een optie. U merkt het, er zit dus een groot verschil in de soorten trouwringen die er te krijgen zijn.

Voordelig geprijsd bij Juwelion

Op het moment dat u op zoek gaat naar trouwringen, dan zult u er al snel achter komen dat deze niet heel goedkoop zijn. Natuurlijk is het een sieraad dat u van plan bent om vele jaren te dragen en u wilt hier dus best iets in investeren. Maar dat betekent niet dat u er meer voor wilt betalen dan nodig is. Wilt u trouwringen hebben van een goede kwaliteit, zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen? Dan bent u bij Juwelion aan het juiste adres. Zij kopen namelijk groot in bij leveranciers en bovendien hebben zij alleen een online winkel. Hierdoor kunnen zij veel kosten besparen en dat is terug te zien in de prijzen die zij voor hun trouwringen vragen. Bij hen kunt u kiezen uit een grote collectie, waardoor er voor iedereen altijd wel een mooi exemplaar bij hen te vinden is. Zij zijn bovendien zeer strikt in het bewaken van de kwaliteit, zij hebben alleen contacten met de beste leveranciers en mochten ze niet langer overtuigd zijn van de kwaliteit van de producten, dan zeggen ze het contact met deze betreffende leverancier ook op. Dit betekent dat u er altijd absoluut zeker van kunt zijn dat de trouwringen bij hen in de collectie van de beste kwaliteit zijn. Dat is erg belangrijk, u wilt immers vele jaren plezier van uw ringen hebben. Natuurlijk worden de ringen na verloop van tijd wel iets minder mooi, dat heeft te maken met het feit dat er dode huidcellen en huidvet op het materiaal terecht komen. Om de trouwringen er weer als nieuw uit te laten zien, kunt u ze laten schoonmaken bij Juwelion. Zo kunt u uw hele leven lang plezier hebben van uw trouwring.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn