Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Terugvorderen van bijstand met de hulp van meerbijstand.nl

Meerbijstand.nl kan u van dienst zijn met het terugvorderen van uw bijstand. Er zijn diverse situaties mogelijk waarbij het terugvorderen van bijstand aan de orde kan zijn niet iedereen weet wat hij in een dergelijk geval moet doen of wat het juiste is om te doen. Mocht u in een dergelijke situatie terecht zijn gekomen, dan bieden wij u op onze website de gelegenheid om het formulier in te vullen. Op basis van de door u aangeleverde informatie kunnen wij u vertellen wat de beste keuze is en of u een zaak heeft. Het terugvorderen van bijstand is iets waar u wel iemand bij kunt gebruiken die weet wat hij doet. Meerbijstand.nl is onderdeel van Blat advocaten. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u alles vertellen over de regels omtrent uitkeringen en bijstand alsmede het terugvorderen van bijstand. Wij vragen u wanneer u te maken heeft met het terugvorderen van uw bijstand, om online de gegevens in te vullen in het formulier. Het is makkelijk en snel. Na ontvangst van dit formulier kunnen wij direct onze conclusies trekken. We nemen dan graag contact met u op en zullen samen met u tot een plan komen. Een uitkering is weer heel iets anders dan een bijstandsuitkering. Dat komt omdat u een uitkering krijgt wanneer u geen werk meer heeft en mensen die helemaal geen werk hebben of hadden krijgen een bijstandsuitkering. Om deze uitkeringen aan te vragen moet u veel informatie geven zodat de overheid kan zien of u ook wel daadwerkelijk recht heeft op het bedrag dat er voor staat. Mocht het UWV beslissen dat dit niet het geval is, dan is dat in sommige gevallen rechtmatig en soms ook niet. In dat laatste geval kunt u bij ons aankloppen en dan zullen wij samen met u bekijken of er alsnog iets kan worden ondernomen om te krijgen waar u recht op heeft. Heeft u te maken met terugvorderen van bijstand?

  • Stuur ons de beslissing van het UWV op.
  • Wij kijken direct naar uw situatie.
  • We kunnen samen met u verzet plegen.
  • Wij werken met ervaren advocaten.
  • Krijg altijd waar u recht op heeft.

Terugvorderen van bijstand; wanneer?

In verschillende gevallen kan u te maken krijgen met het terugvorderen van bijstand. Een aantal gevallen zullen wij bespreken. Ten eerst kunt u te maken krijgen met het terugvorderen van bijstand wanneer blijkt dat u voldoende geld verdient. Een andere reden kan zijn dat uw inkomen net zo hoog is als het verstrekte bedrag van de bijstand. Ook kan het zo zijn dat u op andere uitkeringen recht heeft. In dat geval is het zaak dat u deze uitkeringen uitgekeerd krijgt. De bijstand is geen vetpot. U zult er rekening mee moeten houden wanneer deze wel verstrekt wordt, dat u aan veel regels verbonden bent en dat de overheid er op toeziet dat u zich aan die regels houdt. U leeft namelijk van overheidsgeld en dat komt met allerlei regels kijken. Ook wel logisch, want voor niets gaat de zon op. Het kan voorkomen dat mensen het verzuimen om alle informatie over hun huidige situatie aan de overheid door te geven. Dat is iets waar u problemen mee veroorzaakt. Wanneer de overheid er dan namelijk achter komt dat u bijvoorbeeld bijverdiensten had of dat uw situatie veranderde, dan kan u te maken krijgen met het terugvorderen van bijstand. Niet alleen kan het voorkomen dat het uitgekeerde bedrag wordt teruggevorderd, in sommige gevallen wordt er zelfs besloten om een boete uit te keren aan de mensen die zich niet aan de regels houden. De reden dat deze strenge regels er zijn is om dat het anders te makkelijk zou zijn voor mensen om een uitkering aan te vragen. Er moet dus altijd op worden toegezien dat mensen zich aan de regels houden en een uitkering ook rechtmatig ontvangen.

Bepaalde of onbepaalde tijd

Terugvorderen van bijstand is iets wat voor een bepaalde of onbepaalde tijd kan worden opgelegd. Of de terugvordering geldt voor bijvoorbeeld een periode van een jaar of voor een periode van een maand hangt sterk af van wat de situatie is en wat er aan vooraf is gegaan. Meerbijstand kan uw situatie bekijken en direct zien waar u staat. Wij kunnen u helpen om bezwaar te maken wanneer een boete of terugvordering van bijstand onterecht is opgelegd. Wij hebben het voor u zo makkelijk mogelijk proberen te maken om de juiste hulp te krijgen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze website toegankelijk is voor iedereen die met problemen te maken krijgt als het gaat om het aanvragen van een uitkering of terugvordering van bijstand. Dat is dan ook de reden dat wij een simpel formulier online hebben geplaatst waar u direct relevante gegevens in kunt vullen. Maar ook voor andere vragen staat het u natuurlijk op ieder moment vrij om contact op te nemen met een van onze medewerkers. Wij helpen u dan graag verder en gaan aan de slag om uw zaak te maken en tot een goed einde te brengen voor u. Krijg waar u recht op heeft; dat is waar wij voor gaan. Heeft u wel eens eerder te maken gekregen met problemen rondom het terugvorderen van bijstand of het aanvragen van een uitkering, of staat u voor een heel nieuw probleem en kunt u wel wat hulp gebruiken? Wij hebben de kennis in huis om u op de juiste manier te helpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn