Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Succesvol wespennest verwijderen en voorkomen

Het succesvol begrijpen van de gevaren die wespen vormen, kan cruciaal zijn om te weten hoe een wespennest te verwijderen en hoe wespen in je huis of tuin kunnen worden voorkomen. Zoals met alle plagen van ongedierte, is preventieve actie de beste manier om nestgedrag te voorkomen, vooral in de lente en de zomermaanden. Hieronder enkel maatregelen die je kunt nemen:

  • Spleten verzegelen – Veranderende weerpatronen of slijtage kunnen spleten openen rond de deuren en ramen waar wespen en hommels gemakkelijk gebruik van kunnen maken. Als je spleten, moet je er rekening mee houden dat je huis ook kwetsbaar is voor broedactiviteiten.
  • Verwijder voedselbronnen – Zorg ervoor dat je de voedselbronnen weghaalt waar wespen en hommels zich op aangetrokken voelen. Beide worden aangetrokken tot voedingsmiddelen die zoet zijn of eiwitten bevatten. Dit omvat huisdierenvoedsel en oude overblijfselen. Dit laatste is toegankelijk via open vuilniszakken die je misschien in je tuin achterlaat. Onthoud dat zodra wespen een voedselbron identificeren, op die bron zullen blijven afkomen. Zelfs nadat het voedsel is verwijderd. Wespen en hommels schakelen over naar gezoete voedingsmiddelen in de zomer en de herfst, wanneer voedingsmiddelen met een hoge energie minder vaak voorkomen. Vliegen vereist veel energie voor deze insecten en ze sterven als ze geen voedselbron kunnen vinden. Dit betekent ook dat ze veel agressiever worden – een belangrijk iets om te onthouden bij een wespennest verwijderen. Zorg er tijdens deze tijd van het jaar voor dat je geen open blikjes frisdrank of ander suikerhoudend voedsel binnenshuis of buitenshuis laat rondslingeren. Bedek je vuilnisbakken en oogst fruit van bomen in je tuin, zodat ze niet vallen en voedselbronnen vormen voor wespen en hommels.

Veilig een wespennest verwijderen

Of je het nest nu hebt gevonden of niet, enig teken van een nabijgelegen wespenkolonie moet onmiddellijk worden behandeld met ongediertebestrijdingsmethoden om gevaar voor jou en je huis te voorkomen. Als je het nest van de wespenkolonie hebt geïdentificeerd, is een van de meest effectieve behandelingen die je kunt gebruiken om het wespennest te verwijderen, het nest doordrenken met een insectenspray die specifiek is ontwikkeld voor een wespennest verwijderen. Opgelet, dit is een zeer gevaarlijke taak die niet mag worden genomen door iemand die een wespenallergie heeft. Afhankelijk van de ernst en de locatie van het nest, zijn er zowel draagbare spuitbussen als grotere containers met een lange sproeikop. Het mondstuk is ideaal voor een groot wespennest verwijderen, zodat je ver uit de buurt kunt blijven van de wespen terwijl de wespen eruit stromen. Het maakt niet uit welk type spray je gebruikt, je moet goed voorbereid zijn bij een wespennest verwijderen. Een wespennest verwijderen doe je met een lange broek, een shirt met lange mouwen, handschoenen en een bril of een veiligheidsmasker.

Wanneer moet je een professional bellen?

Als je alle bovenstaande voorzorgsmaatregelen hebt genomen en je ziet nog steeds een grote zwerm wespen rond je eigendom of ergens in je tuin, is het tijd om een expert in te schakelen. Vooral als je al enkele chemische methoden hebt gebruikt om een wespennest te verwijderen en je ziet wespen nog steeds terugkomen, worden professionals ingeroepen om sterkere chemicaliën toe te passen. De producten van Beestjes Kwijt doden zelfs de meest vastbesloten wespen. Bovendien is het beter om een professional te contacteren als je weet dat je te maken hebt met een groot nest of zelfs meerdere nesten. Professionals hebben de ervaring en beschermend materiaal dat het risico op wespensteken vermindert tijdens het wespennest verwijderen. Als je het zelf probeert, loop je het gevaar aangevallen te worden. Wespennest verwijderen? Contacteer de ongediertebestrijders via volgende link wespennestverwijderen.com.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn