Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Snurken

Snurken, het is zoiets kleins maar het kan zo veel ongemak opleveren! In de eerste plaats kan het natuurlijk voor veel problemen zorgen bij de snurker zelf. Vaak slaap je niet goed meer op het moment dat je snurkt en dit kan zeker voor vermoeidheidsproblemen zorgen. Goed slapen is van belang, slaap je niet goed, dan krijg je problemen met je concentratie. Je kunt je werk dan minder goed doen en dat kan uiteraard uiteindelijk tot problemen leiden. Ook voor je gezondheid is het niet goed om te weinig te slapen. Maar snurken is niet alleen voor jouzelf vervelend, het is ook erg storend voor jouw bedpartner. Sommige mensen slapen hier misschien gewoon doorheen, maar voor de meesten zal toch gelden dat zij uit hun slaap gehouden worden door een partner die ‘s nachts zaaggeluiden produceert. Dit kan tot irritaties in de relatie leiden, omdat er een slaaptekort ontstaat en doordat de reden daarvoor duidelijk is. Natuurlijk is het duidelijk dat niemand voor zijn of haar lol snurkt, maar dat maakt het niet minder vervelend. Het is dan ook zaak om wat aan het snurken te doen, zodat jullie allebei weer een goede nachtrust kunnen krijgen!

Wat veroorzaakt snurken?

Om te weten wat je aan het snurken kunt doen, is het natuurlijk van belang om eerst te achterhalen wat de oorzaak hiervan nu precies is. Dit kan bijvoorbeeld liggen in:

  • het verslappen van spieren in de mond
  • een vernauwde neusholte
  • verdikte wanden van de keelholte

Maar deze drie zaken ontstaan natuurlijk niet zomaar, daar ligt weer een andere oorzaak achter. Als het gaat over het verslappen van de spieren, dan hebben we het over spieren in tong, gehemelte en huig. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door ouderdom, maar ook door oververmoeidheid. Ook medicijn gebruik kan hierbij een rol spelen, net als de inname van alcohol. En lig je op je rug, dan zal dit ook gebeuren. Snurken kan ook ontstaan door een vernauwde neusholte. Dit kan het gevolg zijn van een verkoudheid, een allergie of hooikoorts. Maar ook kan het zo zijn dat het neusschot scheef staat. Verdikte wanden van de keelholte kunnen ontstaan door een zwangerschap, maar ook vergrote amandelen. Je ziet dat er dus verschillende oorzaken kunnen zijn en dat betekent automatisch ook dat er verschillende oplossingen zijn om het probleem van het snurken tegen te gaan!

Oplossingen

Staat bijvoorbeeld jouw neusschot scheef, dan zou je er voor kunnen kiezen om dit door middel van een medische ingreep weer recht te laten zetten. Ook bij vergrote amandelen kan een operatie uitkomst bieden. Is alcoholgebruik de oorzaak van jouw snurken, dan kun je overwegen om ‘s avonds geen drank meer te nuttigen. Het is dus raadzaam om eerst te achterhalen welke oorzaak bij jou een rol speelt. Soms kun je ook andere maatregelen treffen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van een speciaal bitje of snurkbeugel. Deze houdt jouw mond in de juiste stand, zodat het verslappen van de spieren een minder groot effect zal hebben. Ook zijn er speciale keel- en neussprays die kunnen helpen bij het oplossen van snurken en ook neusspreiders kunnen een oplossing zijn. Op Snurken.nl kun je alle informatie vinden over de verschillende oorzaken van dit probleem en de diverse oplossingen die hiervoor bestaan. Ook vind je op deze website een prijsvergelijker, om zo de voordeligste variant te vinden van het product dat voor jou de beste oplossing is. Voor snurkers is het dus zeker een goed idee om eens op Snurken.nl te kijken om zo meer te weten te komen over snurken en om voordelig producten te kopen die hier tegen kunnen helpen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn