Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Reverse engineering

Mechanische techniek is al eeuwenlang in gebruik. Het is in de loop der tijd verbeterd, genuanceerd en specialistischer gemaakt, maar de basis blijft hetzelfde: verschillende speciaal gevormde onderdelen, die in samenwerking een bepaalde functie kunnen uitvoeren. Zo is er het welbekende analoge uurwerk, dat een typisch voorbeeld is van mechaniek, maar ook veel machines die in fabrieken worden gebruikt zijn in basis mechanisch. Degenen die deze mechanische machines ontwerpen en bouwen, worden aangeduid met het Engelstalige begrip ‘engineers’. Engineers moeten een goed ontwikkeld ruimtelijk inzicht en rekenkundig vermogen hebben om hun werk goed te doen. Tegenwoordig helpen de digitale technologie en gespecialiseerde software hier een handje bij. Ook bij reverse engineering wordt veel gebruik gemaakt van handige software. Reverse engineering is het achterhalen van de oorspronkelijke samenstelling en de daarvoor benodigde onderdelen van een mechanisch apparaat. Reverse engineering is ook vaak de reden waarom kinderen een interesse ontwikkelen in mechaniek en het vak van engineer. Denk bijvoorbeeld eens aan een kind dat het oude zakhorloge van opa helemaal uit elkaar haalt, om het vervolgens weer netjes in elkaar te schroeven. Dit is een basale vorm van reverse engineering, waar veel kinderen mee experimenteren. In een professionele context dient reverse engineering bijvoorbeeld om te achterhalen wat voor soort onderdeeltje er ontbreekt uit een incompleet mechanisch apparaat. Na grondige analyse kan dit onderdeeltje opnieuw worden geproduceerd, zodat het apparaat weer functioneel kan worden. Voor het slagen van deze werkwijze, is het belangrijk dat het onderdeeltje exact de juiste vorm heeft en van geschikt materiaal is gefabriceerd. Dit wordt allemaal afgeleid uit de nog intacte en aanwezige onderdelen van de mechaniek dat de engineer krijgt om mee te werken. De benadering van reverse engineering kan echter ook op een andere manier worden toegepast, namelijk als manier om te achterhalen hoe men losse onderdelen in elkaar moet zetten, wanneer de gebruiksaanwijzing of bouwinstructie ontbreekt. De specialisten bij Jansen Precisie Techniek (JPT) kunnen u door middel van reverse engineering helpen optimaal te presteren. Zij voorzien u van de juiste informatie en onderdelen om weer met uw mechanische apparatuur aan de slag te gaan.

Reverse engineering als productieoplossing

Bij JPT zijn we ervan overtuigd dat onze kennis en vaardigheden op het gebied van reverse engineering zeer waardevol zijn voor bijvoorbeeld fabrikanten of machinehandelaren. Wanneer u een fabrikant, verkoper, specialist of handelaar bent, die vaak te maken krijgt met de inkoop van revisie machines, is het handig om op de hoogte te zijn van de voordelen van reverse engineering. Het komt vaak voor dat één of meerdere onderdelen van door u ingekochte revisie machines versleten zijn. Deze machines zijn immers al een tijd gebruikt en vertonen ongetwijfeld tekenen van ouderdom, gebruik en slijtage. Om de machine toch met winst door te verkopen, is een oplapbeurt waarschijnlijk nodig. Reverse engineering helpt om precies te achterhalen wat voor onderdeel er vervangen moet worden. Ook is het mogelijk om, wanneer u een machine in delen, maar zonder gebruiksinstructies aangeleverd krijgt, aan te kloppen bij JTP. Met onze innovatieve methodes kunnen wij de verschillende onderdelen inscannen. Aan de hand van de informatie van de scan, recreëren wij digitaal hoe de machine in elkaar zou moeten zitten, uitgaande van de aanwezige onderdelen. Hiervan maken wij dan een bouwtekening, waar u weer mee uit de voeten kunt. Op deze manier is reverse engineering een ontzettend handige oplossing voor uw productiecyclus. Het garandeert de bouw van mechanische producten van uitstekende kwaliteit, die u tegen een mooie prijs kunt doorverkopen. Wanneer u reverse engineering eenmaal toelaat als onderdeel van uw workflow, doen allerlei nieuwe mogelijkheden zich aan voor uw productiecyclus. Ontdek dus nu ook, net als vele anderen voor u, de voordelen van reverse engineering

Profiteer van ons vakmanschap

De medewerkers van JTP hebben verstand van zaken en ruime ervaring met de verschillende toepassingen van reverse engineering. Wij gaan zorgvuldig te werk en beloven uitstekende kwaliteit, zodat u geen omkijken meer hebt naar de fijnmechanische details van uw machines. Om u een indruk te geven van onze werkwijze, volgt hier een overzicht van de stappen die wij nemen bij reverse engineering:

  • het onderdeel of de onderdelen worden gescand in een 3D-camera scanner
  • we meten het terug en lezen het in
  • we implementeren dit bestand in een tekenpakket
  • kleine schaalwijzigingen en eventuele scanfouten corrigeren we
  • met deze gecorrigeerde informatie creëren we de bouwtekening voor uw machine

Als specialist op het gebied van reverse engineering leveren wij ook advies over welk materiaal u het best kunt gebruiken om bepaalde onderdelen mee na te maken. Bovendien staan wij bekend om onze nauwkeurigheid en om het feit dat wij de kleinste maatafwijkingen in de branche produceren. Onze foutmarge is dusdanig klein, dat u bij ons altijd absolute kwaliteit kunt verwachten. Wij zijn er niet alleen voor fabrikanten en professionals, maar ook voor particulieren die bepaalde instrumenten of apparaten met een mechanische basis gereviseerd willen hebben. Zolang er fijnmechaniek in zit, kan JTP het voor u repareren. Dankzij onze innovatieve technieken zijn wij een voorloper op het gebied van fijnmechaniek en de reparatie en revisie daarvan. Hebt u dus behoefte aan vakkundige reverse engineering, kom dan eens bij ons langs of bezoek onze website. Hier vindt u details over ons bedrijf en ons vakmanschap. Voor meer informatie over reverse engineering en over onze werkwijze, kunt u te allen tijden contact met ons opnemen. Wij maken graag een eerste afspraak met u om uw situatie en de mogelijke oplossingen daarvoor te bespreken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn