Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Personeelsadministratie

Heb jij werknemers in dienst, dan dien je een personeelsadministratie te voeren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en wat de een handig vindt, hoeft de ander helemaal niet praktisch te vinden in gebruik. Wat in ieder geval wel in alle gevallen geldt, is dat het goed is om alles duidelijk en netjes bij te houden. Je wilt immers op ieder moment een duidelijk overzicht hebben van ieder personeelslid. Dat is wel zo handig! Wat kun je nu allemaal bijhouden in je personeelsadministratie? Dat ligt er maar net aan wat voor soort programma jij gebruikt en wat je zelf allemaal wilt registreren op dit gebied. Maar je moet dan denken aan zaken als:

  • persoonsgegevens
  • contracten
  • diverse bestanden, zoals beoordelingsgesprekken

Al dit soort gegevens heb jij nodig om je zaken goed te kunnen regelen. Je hebt adresgegevens nodig voor het kunnen invoeren van loonstrookjes en ook voor eventuele controle bij ziektemeldingen. Bij de persoonsgegevens moet je ook leeftijd en BSN-nummer hebben, vanwege bijvoorbeeld het afdragen van loonbelastingen. En ook wil je jouw medewerkers natuurlijk snel kunnen bereiken, als je een dag extra personeel nodig hebt, om maar een voorbeeld te noemen, dus heb je ook telefoonnummers nodig. Dit soort zaken sla je dus sowieso op in je personeelsadministratie.

Personeelsadministratie en uren registreren

Wat ook nodig is om op te slaan in de personeelsadministratie, is het soort contract dat iemand heeft en tot wanneer dit contract loopt. Je moet immers tijdig weten of iemand bijna aan het eind van de contracttermijn gekomen is, zodat je kunt beslissen of je dit gaat verlengen of niet. Het is ook handig om hierbij ook andere bestanden op te slaan, zoals verslagen van beoordelings- of functioneringsgesprekken. Dit is handige documentatie op het moment dat jij iemand wilt aanspreken op iets dat al langer niet goed gaat, zoals herhaaldelijk te laat komen. Wat je ook in de personeelsadministratie op zou kunnen nemen, is het aantal uren dat iemand gewerkt heeft. Dit zal niet voor ieder bedrijf relevant zijn, in sommige bedrijven is het immers zo dat iedereen gewoon een vast aantal uren per week werkt. Als er nooit sprake is van overwerk hoef je dus ook geen uren te noteren. Maar in andere bedrijven kan dit juist wel weer heel erg handig zijn. Wat wel altijd goed bijgehouden moet worden, is het aantal vakantiedagen dat iemand heeft opgenomen en nog over heeft. En ook kan het goed zijn om in je personeelsadministratie bij te houden hoeveel dagen iemand zich ziek heeft gemeld.

Goed registratiesysteem

Zoals hierboven al aangegeven zijn er veel verschillende manieren om de personeelsadministratie bij te houden. Een uitstekend hulpmiddel hiervoor is het programma van PersoneelsSysteem. Je kunt hiermee online de gegevens beheren en dat betekent dat je er dus op ieder moment en op iedere locatie bij kunt komen. Dit programma biedt ook ruime mogelijkheden voor het bijhouden van zaken. Zo kun je bestanden uploaden en koppelen, zoals beoordelingsgesprekken. Ook biedt het uitstekende mogelijkheden voor het bijhouden van de gewerkte uren en kun je op ieder moment in de personeelsadministratie zien of iemand in de min of in de plus staat wat betreft gewerkte uren. Het programma werkt heel eenvoudig en je kunt die zaken bijhouden die voor jouw onderneming van belang zijn. Als je wilt, kun je bovendien handmatige correcties invoeren, bijvoorbeeld omdat iemand pas halverwege het jaar bij jullie is komen werken en daarom de berekening van de gewerkte uren en het aantal vakantiedagen anders gaat. Wil jij meer weten over dit systeem voor personeelsadministratie, dan moet je eens kijken op hun website personeelssysteem.nl!
Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn