Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Op zoek naar een mooie rhododendron

Een tijdje geleden werd ik op een mooie, zonnige lentedag wakker met het gevoel dat ik echt eens wat vaker in de tuin wilde werken. Ik ben die dag direct aan de slag gegaan, en al snel had ik een klein moestuintje tot mijn beschikking en een mooi zitplekje in het gras, met mijn favoriete bloemen om me heen. Toch had ik het gevoel dat er nog iets miste. Er was nog geen beschutting, en er miste iets substantieels. Ik heb er toen met wat vrienden met groene vingers over gepraat, en zij hebben me toen op een heel goed idee gebracht: een mooie rhododendron om de tuin wat meer body te geven! Van dat idee werd ik direct enthousiast: ik heb het altijd een erg mooie plant gevonden, en ik heb goede herinneringen aan de rhododendron struik die bij mijn ouders in de tuin stond. Ik heb heel wat af gespeeld onder dat groene, majestueuze bladerdak. Vooral de bloemen die aan een rhododendron zitten vind ik altijd erg indrukwekkend. Ik ging dus op zoek naar een rhododendron die in mijn tuin zou passen. Ik heb eerst wat plaatjes opgezocht via internet, maar mijn hoofd ging daar al snel van tollen. Het blijkt namelijk dat er op de hele wereld wel meer dan 25000 soorten van de rhododendron bestaan! Binnen mum van tijd zag ik door de rhododendrons het bos niet meer. Ik had hulp nodig van professionals die groenere vingers hadden dan ik, en zo kwam ik terecht bij rhododendron-bestellen.nl, een van de betere webwinkels als het gaat om een rhododendron bestellen.

Alles over de rhododendron

De experts van rhododendron-bestellen.nl hebben mij erg goed geholpen bij het uitzoeken van een geschikte rhododendron voor mijn tuin. Ook heb ik veel geleerd van hun expertise. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat de rhododendron tot de heidefamilie behoort, en dat ze op heel veel plekken in de wereld inheems zijn. Ook azalea’s behoren tot de rhododendronfamilie. De meeste soorten komen in Azië voor, namelijk in China en de Himalaya. Vooral in Japan worden ze veel geteeld, en in Japanse tuinen hebben ze een bijzondere functie. Voor mijn Nederlandse tuin zijn ze echter ook geschikt: samen met de hovenier van rhododendron-bestellen.nl heb ik overlegd of de grondsoort van mijn tuin wel geschikt was. Gelukkig was het geen probleem, zolang ik er maar voor zorgde dat de tuingrond genoeg voedingsstoffen bevatte, door bijvoorbeeld in de herfst de grond rondom de struik te bemesten en een beetje extra kalium toe te voegen. Ook heb ik van de hovenier geleerd dat zurige en luchtige grond het beste is voor de rhododendron soorten die het meeste voorkomen in Nederlandse tuinen. Het was erg fijn dat ik zoveel overleg kon plegen met de webwinkel waar ik mijn rhododendron zou bestellen: ze zijn elke dag bereikbaar via de telefoon, maar ook via de mail. De kweker heeft al meer dan vijfentwintig jaar ervaring in het kweken van rhododendrons, dus een betere informatiebron had ik me echt niet kunnen wensen. De medewerkers hebben me intussen zoveel informatie gegeven dat ik nu toch wel een beetje het gevoel heb dat ik er zelf ook groene vingers van heb gekregen.

De verwezenlijking van het plan

Uiteindelijk was het dan zover: ik had een stuk in mijn tuin vrijgemaakt om daar mijn rhododendron naar keuze te planten. Ik had een bestelling geplaatst bij rhododendron-bestellen.nl, en er werd direct contact met me opgenomen over hoe ik de bestelling dan wilde ontvangen. Er zijn namelijk verschillende opties:

  • De bestelling laten bezorgen voor een vergoeding van 29,95 euro, van dinsdag tot en met zaterdag;
  • De bestelling zelf ophalen bij de kweker in Wekerom, Gelderland.

Er werd me zelfs nog aangeboden om de  te laten planten door de hovenier, maar dat vond ik niet nodig; ik vind het juist leuk om dat zelf te doen! Omdat ik niet zo ver van de kwekerij af woon, heb ik de plant na mijn werk op vrijdag opgehaald, en toen heb ik hem op zaterdag geplant. Intussen voelt de plant zich volgens mij helemaal thuis, want hij groeit al goed. Ik ben erg blij dat ik deze rhododendron heb besteld, en ik ben erg benieuwd hoe mooi hij wordt als er eenmaal bloemen aan zitten! Ik ben erg blij dat ik er een nieuwe hobby bij heb. Ik denk er zelfs over om mijn werkzaamheden in de tuin nog wat uit te breiden. Het interesseert me nu heel erg hoe planten groeien en hoe je ervoor kunt zorgen dat alles groeit en bloeit. Het kleine moestuintje dat ik heb aangelegd staat er ook goed bij, en ik hoop al snel de eerste pompoenen te kunnen oogsten. Ik vind het heerlijk om elke week even aan de tuin te werken en te zien hoe de rhododendron groeit. Omdat het me zo bevalt, denk ik erover om ook eens op bezoek te gaan bij de kweker om te kijken wat hij nog meer heeft en om van hem de beste tips te horen. Stiekem vind ik het ook erg leuk om op feestjes te vertellen dat ik een rode rhododendron heb: die rollende r’en doen het altijd erg goed! Vervolgens raad ik mijn vrienden aan om er ook eens over te denken of ze niet eens iets met hun tuin zouden willen doen. Ik ben namelijk erg blij dat ik de keuze heb gemaakt om via rhododendron-bestellen.nl deze rhododendron te bestellen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn