Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Ook uw keerkleppen hebben controle nodig

U wilt als waterzuiveringsinstallatie natuurlijk een goede naam hebben. Het gaat u aan uw hart dat de mensen in de omgeving die afhankelijk zijn van uw schoon drinkwater zonder enig risico uit de kraan kunnen drinken. U hebt een goede reputatie en daar hebt u jarenlang voor gewerkt. Dan hoeven we u natuurlijk niet te vertellen hoe belangrijk uw keerkleppen zijn. Controle van deze kleppen is sinds 2012 al helemaal belangrijk geworden, al was het alleen al vanwege de onaangekondigde keuringen die ook uw installatie ten deel kunnen vallen. Wilt u daarom en professioneel bedrijf inhuren waar u deze keerkleppen ter controle kunt aanbieden? Kijkt u dan eens op onze website: hollandbuilding.nl. Zoals u leest hebben we ons toegelegd op Legionellapreventie. Bij een waterzuiveringsinstallatie staat deze preventie natuurlijk hoog in het vaandel. Maar er zijn ook vele instellingen zoals ziekenhuizen en fabrieken waar men dergelijke preventieplannen moet opstellen. Maar daar gebruikt men waarschijnlijk niet meer dan 50 keerkleppen die controle nodig hebben. Want pas boven dit getal kunt u een onverwachte keuring verwachten. Wist u trouwens dat er tijdens de keerkleppen controle ook uitzonderingen bestaan? Deze uitzonderingen zijn als volgt:

  • Kleppen met een speciale en unieke functie,
  • Kleppen op een uitzonderlijk kritische locatie,
  • En de kleppen die zich in de meest zware omstandigheden bevinden.
  • Ale andere varianten worden tijdens deze steekproeven niet gecontroleerd maar natuurlijk wel tijdens onze jaarlijkse keerkleppen controle.

De keerkleppen controle is een jaarlijks terugkerend fenomeen

U begrijpt dus wel dat deze jaarlijkse keuring een belangrijke plek inneemt op uw Legionellapreventieplan. Wist u dat u ons niet alleen voor de keerkleppen controle kunt inhuren? We kunnen u op allerlei manieren van dienst zijn. Want het opstellen van een dergelijk beheersplan vereist de juiste kennis. We komen daarom graag bij u langs om samen met u een plan op te stellen. We kijken naar de keukens van uw instelling, naar de waterleidingen, de sanitaire voorzieningen en ga zo maar door. Risicogroepen zoals ouderen die in een bejaardentehuis wonen zijn zeer gevoelig voor deze bacterie en dat geldt ook voor de babyopvang laat staan ziekenhuizen. We nemen watermonsters en natuurlijk zullen we de keerkleppen controle uitvoeren. Voor het gehele beheer en het onderhoud mag u aldus op ons rekenen. En het maakt niets uit of u nu een waterzuiveringsinstallatie hebt, een ziekenhuis, een opvanghuis of een keuken van een luxe restaurant of hotel, we zijn van geen kleintje vervaard en zullen onder andere keerkleppen controle naar behoren uitvoeren. Valt uw bedrijf in de zogenaamde “hoog-risico groep”? Dan hebt u natuurlijk de wettelijke zorgplicht om schoon water te faciliteren en daar komt dus nog veel meer werk bij kijken dan u aanvankelijk had verwacht. Hopelijk hebben we u ervan weten te overtuigen dat al dit controle- en beheerswerk het beste kan worden uitbesteed aan een gerenommeerd en professioneel bedrijf zoals Holland Building maintenance.

We kunnen u helpen met uw Legionellapreventieplan

In principe is ons werk drieledig. Ten eerste voeren we controle uit zoals de keerkleppen controle die u als directeur van een waterzuiveringsinstallatie minstens eens per jaar moet laten uitvoeren. Ten tweede staat preventie hoog in het vaandel en dan voornamelijk de preventie van de gevaarlijke Legionellabacterie. Deze bacterie kan voor de fatale Veteranenziekte zorgen maar ook voor relatief ongevaarlijke aandoeningen zoals een fikse verkoudheid. Maar bij ouderen en andere groepen met een verlaagde weerstand kan een simpele verkoudheid al immense schade aanrichten! En ten slotte geven we u natuurlijk op alle mogelijke manieren advies. Wij van Holland Maintenance Building helpen u met het opstellen van een beheersplan, dan weet u zeker dat u alle mogelijke maatregelen hebt getroffen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn