Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Nooit meer te laat dankzij het dragen van horloges

‘’Nederlanders hebben de klok en wij hebben de tijd’’, is een uitspraak die je in Suriname geregeld voorbij hoort komen. Klok en tijd zijn natuurlijk onlosmakend met elkaar verbonden. In dit geval wordt het ook niet letterlijk bedoeld. Met deze uitspraak wordt bedoeld dat Nederlanders, volgens de Surinamers, altijd haast hebben en op de tijd zitten. In tegenstelling tot Surinamers. In Switi Sranan mag alles wat rustiger aan gaan en kennen ze geen haast. ‘No spang’, ofwel: maak je niet druk.

Op tijd komen

Nederlanders staan bekend om hun stiptheid. Dat is niet zo vreemd, omdat Nederlanders altijd met de tijd bezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de dienstregeling van de treinen en bussen, het koken van aardappelen of het snelste zijn in schaatsen. Gelukkig zijn er een hoop middelen waarmee de tijd in de gaten kan worden gehouden. Bijna iedere Nederlander draagt wel een horloge om zijn of haar pols. Horloges zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld analoge, digitale en smart horloges. Wanneer je aan een analoog horloge denkt, denk je vast aan een horloge met een wijzerplaat. Maar tegenwoordig bestaan er ook digitale horloges met een wijzerplaat. Horloges bestaan al eeuwenlang. De eerste draagbare klok werd gemaakt door de Duitser Peter Henlein in de zestiende eeuw. Maar hoe werd voor die tijd dan de tijd bepaald? Ver voor deze uitvinding bestonden er al allerlei manieren om de tijd te berekenen. Toentertijd werd er gekeken naar de stand van de zon, de maan en de sterren. Een bekend en belangrijk hulpmiddel was de zonnewijzer. Er werd gekeken naar het verplaatsen van de richting van de schaduw over de wijzer gedurende de dag. Aan de hand daarvan kon een inschatting worden gemaakt over hoe laat het ongeveer was.

Welk type horloge past bij mij?

Eerder werd het al even genoemd: polshorloges zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn zowel horloges voor dames als voor heren. Daarnaast bestaan er ook nog allerlei verschillende types. Het is begrijpelijk dat wanneer je een horloge wilt kopen je niet goed weet welke type het beste bij jou past. Je kunt natuurlijk allemaal verschillende horloges gaan passen. Maar er zijn gelukkig ook een aantal zaken waar je op kunt letten om de aanschaf eenvoudiger te maken:

  • materiaal van het bandje;
  • kleur van de wijzerplaat en het bandje;
  • diameter van de kast;
  • de soort;
  • het merk.

Als je over bovenstaande punten van te voren nadenkt, kun je al flink filteren in het aanbod. Hierdoor wordt je zoektocht automatisch een stuk makkelijker en leuker!

Horloges bestellen?

Er zijn tegenwoordig tal verschillende merken op de horlogemarkt. Een horloge aanschaffen? De mooiste horloges bestel je gemakkelijk online bijBensonTrade. Zij hebben een ruim aanbod van veertig verschillende horlogemerken. BensonTrade is officiële dealer van vele bekende merken. Wanneer je een horloge bestelt via hun webshop ben je verzekerd van een kwalitatief goed horloge en daarnaast van een buitengewoon goede service.

Mocht je nog problemen hebben met op tijd komen. Dan is nu het moment om jouw perfecte horloge te bestellen bij BensonTrade, via bensontrade.nl. Ontdek het aanbod en bestel direct!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn