Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Natuurvoedingsdeskundige; de stap naar een gezonder leven zetten

We willen allemaal voldoende energie hebben om ons leven aan te kunnen en er ook plezier in te hebben. Genieten van iedere dag is belangrijk. Een gezonde geest huist immers alleen maar in een gezond lichaam. Fysieke klachten die ontstaan door ongezond leven en ongezond eten, kunnen voor veel emotionele klachten zorgen. Het lichaam is nou eenmaal een samenspel van fysiek en mentaal en het een hangt samen met het ander. Een natuurvoedingsdeskundige kan je bijstaan om weer gezonder te leren eten en dus leven. Een natuurvoedingsdeskundige zal je altijd helpen op de juiste manier en dus op maat. Iedereen heeft andere gewoonten en een van de eerste stappen die de natuurvoedingsdeskundige dan ook zal zetten is samen met jou in kaart brengen wat de gewoonten zijn op het gebied van voeding die jij hebt. Een voedingsdeskundige zal eerst een gesprek met je voeren waarna je gedurende een afgebakende periode een dagboek bij zult houden waarin je heel erg nauwkeurig zult bijhouden wat je allemaal eet per dag. Daarna kun je samen met de natuurvoedingsdeskundige gaan kijken naar de notities die je hebt gemaakt en kan de natuurvoedingsdeskundige bepalen wat er op het gebied van voeding allemaal beter zou kunnen. We hebben allemaal zo onze eigen gewoonten en sommige van die gewoonten zijn helaas niet zo goed. Er zijn veel mensen die rondlopen met fysieke klachten die maar niet overgaan. Vaak hebben fysieke klachten te maken met voeding. Soms is er zelfs sprake van allergie of intolerantie van bepaalde voedingssoorten terwijl mensen zich daar helemaal niet van bewust zijn. De natuurvoedingsdeskundige kan je helpen:

  • Te ontdekken welke patronen voor jou beter zijn om te doorbreken;
  • Meer te leren over voeding en wat wel en niet gezond is;
  • Het hervinden van een nieuwe balans van het lichaam en de geest. 

Natuurvoedingsdeskundige; weet wat je eet

Weet wat je eet. Het is zo’n opmerkingen die we wel eens langs horen komen. Maar wat betekent dat precies? Er is tegenwoordig veel informatie te vinden online over gezonde voeding of ongezonde voeding en uit al die info is het niet altijd even eenvoudig om de juiste informatie te vinden. Een natuurvoedingsdeskundige kan je helpen om meer balans aan te brengen in je eten door het delen van de juiste kennis. Op die meneer krijg jij de juiste informatie over wat gezonde voeding nou eigenlijk is en kun je meteen stoppen met bepaalde slechte gewoonten die je misschien al jaren weerhouden van een gezond leven. De natuurvoedingsdeskundige kan je alles vertellen over de juiste voeding. 

De natuur in met kansvoedingsadvies.nl

De basis van een gezonde levensstijl is kiezen voor vers. Dat wil zeggen; weg met potjes en blikjes en terug de natuur in. We zijn tegenwoordig zo gewend om weinig inspanning te leveren voor ons eten, dan we verzuimen eens een goede en gezonde verse hap voor onszelf te maken. Toch is het wel heel erg belangrijk dat je verse producten bereidt. In de vooraf gemaakte producten zitten veel onnatuurlijke stoffen die er voor moeten zorgen dat het product vele maanden houdbaar blijft. Al dat chemische gedoe in je lichaam is natuurlijk niet gezond en de effecten van die stoffen kunnen ver rijken en soms zelfs het zenuwstelsel aantasten. Het is dan ook belangrijk om te kiezen voor gezonde verse groente die je zelf bereid. Het is helemaal niet moeilijk om gezond te eten. Je moet enkel even de overstap maken en als je eenmaal een paar leuke recepten kent, dan wordt het ook steeds eenvoudiger om gezond te eten! Kijk ook eens op de website van Kans Voedingsadvies; www.kansvoedingsadvies.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn