Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

MRI scan laten maken

Komen er in uw familie bepaalde ziektes voor en bent u bang dat u ook een verhoogd risico loopt om deze te krijgen? Zou u graag voor de zekerheid af en toe ergens een MRI scan van willen laten maken, gewoon omdat u graag zeker wilt weten dat u helemaal gezond bent? Of hebt u last van wat vage klachten en vindt uw huisarts het niet nodig om deze met een scan te laten onderzoeken? Dat is natuurlijk erg vervelend. Niet weten of u een ziekte onder de leden hebt of niet kan immers enorm aan u vreten. Gelukkig zijn er manieren om toch een MRI scan te kunnen laten maken, ook als u van uw arts geen verwijsbrief kunt krijgen. Bij Privatescan bent u namelijk ook zonder doorverwijzing van harte welkom. Zij geloven namelijk dat het belangrijk is om te weten of u gezond bent of niet, zodat u vol vertrouwen of goed voorbereid de toekomst tegemoet kunt gaan. Hun motto is niet voor niets ‘Gezond vooruit kijken!’. Nu denkt u misschien, als mijn eigen arts het niet nodig vindt om een MRI scan te laten maken, waarom zou ik dat dan wel doen? Voornamelijk natuurlijk voor uw eigen gemoedsrust, zodat u zeker weet of u gezond bent of niet. Daarnaast doet u dit omdat het belangrijk is om een aandoening vroeg op het spoor te zijn. Op een MRI scan zijn afwijkingen namelijk goed te ontdekken en zo weet u snel of er reden is om actie te ondernemen. Wacht u tot u echt ernstige klachten krijgt, dan is de ziekte vaak al zo sterk dat u zware behandelingen nodig hebt om hier nog weer vanaf te komen. Hoe eerder iets ontdekt wordt, hoe beter het is. Dan kan immers vaak volstaan worden met een lichte behandelmethode. Het laten maken van een MRI scan is bovendien totaal niet schadelijk voor het lichaam, aangezien het werkt met geluid- en magneetvelden. U kunt er dus in principe onbeperkt gebruik van maken.

MRI scan voor verschillende lichaamsdelen

Een groot voordeel van den MRI scan is dat deze voor veel verschillende lichaamsdelen ingezet kan worden en dat er veel verschillende aandoeningen mee opgespoord kunnen worden. De verschillende soorten toepassingen kunnen ingedeeld worden in de volgende categorieën:

  • hoofd, hersenen en rug – waarbij er nog weer een opdeling gemaakt kan worden in hoofd en hersenen, wervelkolom, nek/hals, onderrug en borstwervelkolom
  • gewrichten – pols, schouder, knie, enkel en heup
  • buik organen
  • hart en bloedvaten– opgedeeld in halsslagaders, bloedvaten en hart
  • prostaat
  • borsten

Met een MRI scan van een van deze lichaamsdelen kan bijvoorbeeld ontdekt worden of u last hebt van vergroeiingen, van osteoporose of van slijtage. Of dat er zich bijvoorbeeld ergens een tumor bevindt. Ook hersenbloedingen komen zo aan het licht, net als verstoppingen en vernauwingen van aders. Met andere woorden, al deze potentieel ernstige aandoeningen zijn met een eenvoudige MRI scan op te sporen. Reden genoeg dus om als u lichte klachten hebt, deze toch eens na te laten kijken. Misschien is het niets, maar dan weet u dat ook zeker. Aangezien een MRI scan een niet belastende procedure is, is het ook zeker verstandig om deze te laten maken als er in uw familie bepaalde aandoeningen veel voorkomen. De artsen kunnen dan snel zien of u risico loopt of niet. Er kan met een MRI scan dus heel gericht gezocht worden naar problemen, in bijvoorbeeld risicogebieden vanwege erfelijkheidsfactoren of op plekken waar u klachten hebt. Ook kunt u er natuurlijk voor kiezen om van uw hele lichaam een scan te laten maken, de zogenaamde total bodyscan. Op die manier kunt u het preventief onderzoek echt heel uitgebreid maken en uw hele lichaam laten controleren.

Kies voor Privatescan

Zoals gezegd bent u bij Privatescan aan het juiste adres als u een MRI scan wilt laten maken, maar geen verwijsbrief van de huisarts hebt. Maar ook als u wel een doorverwijzing heeft, is het in veel gevallen toch verstandig om niet voor het ziekenhuis te kiezen maar voor deze kliniek. Bij Privatescan hebben ze namelijk geen wachtlijsten, wat betekent dat u binnen één tot twee werkdagen al aan de beurt kunt zijn. Zo kunt u dus heel snel een MRI scan laten maken en erachter komen of er wel of geen reden tot ongerustheid is. Een ander groot voordeel is dat ze bij deze kliniek zeer nieuwe en moderne apparatuur hebben, waardoor ze een uitstekend beeld van uw lichaam krijgen. Van de MRI scan maken ze een CD of DVD opname, zodat u deze mee kunt nemen naar een andere arts. Mocht u later ergens anders nog een keer een scan laten maken, dan kunnen de beelden dus goed vergeleken worden. Uiteraard wordt er ook een schriftelijk verslag van het onderzoek gemaakt, wat naar u toe gestuurd zal worden. Het fijne van het laten maken van een MRI scan bij Privatescan is bovendien dat u dezelfde dag nog de uitslag te horen krijgt. Tijdens de voorbespreking wordt u voorbereid op het onderzoek en na het maken van de scan krijgt u tijdens de nabespreking meteen het resultaat te horen. U hoeft dus niet lang te wachten en lang in onzekerheid te verkeren, maar weet gewoon meteen waar u aan toe bent. En dat is natuurlijk wel zo fijn. Het mag dus duidelijk zijn dat als u een MRI scan wilt laten maken, Privatescan een uitstekende keus is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn