Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Mode en technologie: smartphone hoesjes

Zoals het gaat met bijna alle vormen van technologie, worden ze op een gegeven moment beschikbaar en geschikt om aan particulieren te verkopen en op die manier commerciële successen te worden. Dit geldt voor zaken als de radio, de TV, de personal computer en natuurlijk ook, zoals iedereen weet, de smartphone. Niet alleen dienen deze apparaten als technologische hoogstandjes, maar vanwege de verschillende merken, producenten, kwaliteiten en eigenschappen die er bestaan voor deze producten, worden ze ook al heel gauw gebruikt om een bepaalde identiteit mee uit te drukken. Het meest eenvoudige eigentijdse voorbeeld hiervan is het verschil tussen consumenten van Apple-producten (Macbooks, iMacs, iPhones, iPods, iPads) en gebruikers van andersoortige apparaten en besturingssystemen, zoals Microsoft, Windows, Android, etc. Deze programma’s en besturingssystemen worden bijna door elk ander merk dan Apple gebruikt. Het leuke is dat er allerlei redenen worden bedacht waarom één van de twee intrinsiek beter of slechter zou zijn, waardoor er daadwerkelijk twee kampen lijken te zijn ontstaan: de ‘hipster Apple fanboys’ tegenover de ‘PC master race gamenerds’. Dit is natuurlijk een nogal extreem voorbeeld, waarbij een deel van iemands identiteit wordt bepaald door in welk kamp hij zichzelf schaart of wordt geschaard door zijn omgeving. Een stuk minder agressieve manier van jezelf uitdrukken door middel van de producten die je koopt is door middel van technologische accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan smartphone hoesjes. Je hebt ze gegarandeerd al wel eens gezien en misschien heb je er zelf wel één of meer. Smarphone hoesjes nemen tegenwoordig de meest interessant vormen, kleuren, patronen en ontwerpen aan. Als je het kan bedenken, dan bestaan er smartphone hoesjes van, om de beruchte internetregel ‘Rule 34’ te parafraseren. Ik heb werkelijk waar de vreemdste smartphone hoesjes voorbij zien komen in bussen, in de stad, bij vrienden en bij familie. Heb je bijvoorbeeld wel eens Batman of Superman smartphone hoesjes gezien? Of smartphone hoesjes die eruit zien als hele andere dingen, zoals cassettebandjes of pianotoetsen? Of smartphone hoesjes die zijn gemodelleerd naar een tekenfilm-, kinderboek- of stripfiguur, zoals Mickey Mouse, Nijntje of Hello Kitty? Er bestaan smartphone hoesjes waar je hel telefoon simpelweg in verdwijnt. Niet letterlijk natuurlijk, want je moet nog wel bij het scherm kunnen. Hoewel… voor spiekende studenten en/of scholieren bestaan er ook smartphone hoesjes die je telefoon eruit laten zien alsof het een heuse rekenmachine is; daardoor wordt natuurlijk wel het grootste deel van het beeldscherm bedekt. Wat daar precies de functie van is weet ik ook niet precies.

De functie van smartphone hoesjes

Dat smartphone hoesjes er heel leuk uit kunnen zien, is natuurlijk niet waarom ze in eerste instantie zijn ontworpen. Mij lijkt dat dat gebeurde omdat smartphones werden beschouwd als vrij kwetsbare apparaten. Moet je je voorstellen: je laatste telefoon was een Nokia – volgens verschillende meer en minder geloofwaardige bronnen op internet een praktisch onverwoestbaar apparaat – en ineens heb je dan zo’n superslank geval in handen waarvan de hele voorkant ook nog ‘ns zo’n beetje uit glas lijkt te bestaan. En aangezien dit beeldscherm voor bijna alle hedendaagse smartphones een touchscreen is, is het uitermate belangrijk dat dit scherm niet beschadigd raakt. Vandaar dat smartphone hoesjes hun intrede deden op de markt, zo vermoed ik. In eerste instantie waren smartphone hoesjes dus bedoeld om de telefoon en het beeldscherm te beschermen door schokken te dempen. Veel smartphone hoesjes zijn dan ook gemaakt van schokken dempend materiaal, zoals siliconen of leer. Nou wil het geval dat met name die siliconen enorm bewerkelijk zijn. Smartphone hoesjes kunnen dus allerlei soorten ontwerpen en designs aannemen, waardoor deze technologische accessoires ook uiterste geschikt zijn als modeaccessoires en manieren om te laten zien wie je bent en wat je leuk vindt. De meer professioneel en zakelijk uitziende smartphone hoesjes zien er bijvoorbeeld uit als leren of suède portemonneetjes en soms kun je er zelfs ook je pasjes in kwijt. Het nadeel daarvan is wel dat als je je telefoon verliest, je dus ook meteen alles kwijt bent, inclusief je creditcard en rijbewijs. Er zijn ook enorm kleurrijke smartphone hoesjes die naar allerlei culturele iconen verwijzen, zoals Batman, Superman, Doctor Who, Disney-figuren, noem het maar op. Dan zijn er natuurlijk ook nog de praktische smartphone hoesjes met ingebouwde spiegeltjes of kompasjes. En natuurlijk de smartphone hoesjes voor mensen die eigenlijk willen ontkennen dat ze een smartphone in hun hand hebben, zoals de hoesjes die eruit zien als een cassettebandje of reeks pianotoetsen. Tot slot zijn er vanzelfsprekend ook smartphone hoesjes met allerlei soorten plaatjes en afbeeldingen erop, van nationale vlaggen tot inspirerende teksten en van cartoon-afbeeldingen tot hele kunstwerken, zoals Gustav Klimmts “De Kus” of Vincent van Goghs zelfportret of  “De Sterrenacht”.

Kies je eigen smartphone hoes!

De kans is groot dat je zelf een smartphone hebt en dat die smartphone anders is dan die van veel andere mensen. Hij is waarschijnlijk echter ook hetzelfde als die van veel andere mensen. Natuurlijk heb je vast wel een eigen, persoonlijke wallpaper of achtergrondafbeelding ingesteld, maar dat kan niemand zien als ‘ie uit of in sluimerstand staat. Wil je je telefoon echt customizen en helemaal onlosmakelijk en uniek van jou maken, dan heb je natuurlijk eigenlijk gewoon een hoes nodig voor je telefoon. En daarvoor heb je op internet natuurlijk altijd de meeste keus. Vooral bij de Nederlandse webshop smartphonehoes.com: neem een kijkje en ontdek hoe leuk, kleurrijk, apart, professioneel, zakelijk, flauw, hilarisch, modieus, geinig en inventief zulke hoesjes allemaal wel niet kunnen zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn