Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Met een online boekhoudprogramma konden we echt gaan groeien

In 2014 zijn we een bedrijfje gestart. We zagen dat er veel bedrijven zijn die online op zoek waren naar tekstschrijvers. Aangezien we beide goed konden schrijven, besloten we een snelcursus te doen en te starten. De cursus was binnen korte tijd klaar (voordeel van een MOOC) en vervolgens hebben we samen ons bedrijf geregistreerd. De eerste dag hebben we alleen maar aan tafel gezeten om de precieze invulling van onze onderneming in te vullen. De tweede dag zijn we aan de slag gegaan met het reageren op mensen die schrijvers nodig hadden. Het begon direct lekker met een paar leuke klussen en vanuit daar zijn we verder gaan groeien met meer klanten, meer opdrachten en uiteindelijk zelf ook een eigen netwerk met websites. Aanvankelijk was dat als portfolio bedoeld, maar het groeide al snel uit tot een netwerk van websites met status zodat we daar ook backlinks aan konden bieden voor onze klanten. Maar hoe harder we groeiden, hoe sneller de stapel met papieren groeide. Rekeningen bleven liggen, klanten betaalden ongemerkt hun facturen niet en toen we een kleine lening nodig hadden, hadden we helemaal geen cijfers om mee te nemen naar de bank.

Een online boekhoudprogramma maakte eigenlijk alles beter

We besloten dat dit niet zo verder kon. We konden geen offertes sturen en gebruikten verschillende programma’s voor het maken van facturen die vervolgens niet opgevolgd konden worden. Zo hoort een bedrijf niet te draaien. Daarom gingen we op zoek naar een goed online boekhoudprogramma. Een online boekhoudprogramma voor bedrijven zo klein als ons bedrijf, maar dan wel met alle functionaliteiten die we nu of in de toekomst nodig hebben. We kwamen uit bij het online boekhoudprogramma van Offective (https://www.offective.nl/) waar we veel goede dingen over gelezen hebben. We besloten er direct mee aan de slag te gaan en hebben nog geen moment spijt gehad. Dit online boekhoudprogramma maakt het maken en opvolgen van facturen namelijk bijzonder gemakkelijk, waardoor we veel meer tijd overhouden voor de dingen die voor ons bedrijf belangrijk zijn. Zoals het schrijven van teksten en het praten met klanten. We hadden het uiteraard veel eerder moeten doen om echt succes te hebben. We hadden bepaalde klanten kunnen houden met een online boekhoudprogramma door:

  • Versturen van goede facturen;
  • Versturen van goede offertes;
  • Houden van overzicht.

Maar goed, wat gebeurd is, dat ligt anders ons en we weten in ieder geval goed waar we in de toekomst meer aandacht voor moeten hebben zodat we sterk verder kunnen gaan met een goed online boekhoudprogramma.

Is er nog steeds veel vraag?

Op dit moment is er nog steeds veel vraag naar sterke schrijvers. Dat heeft te maken met de sterke opkomst van de studenten die graag wat geld willen verdienen. Daar is helemaal niets mis mee, maar wat met regelmaat vergeten wordt is dat deze mensen prima kunnen schrijven, maar verder vaak geen of weinig kennis hebben van SEO en de manier waarop de teksten op het internet aan het werk moeten voor de klant zelf. Ook hebben de studenten vaak geen online boekhoudprogramma, tenzij zij een bedrijf gestart zijn. Doorgaans is dat een goede graadmeter. De mensen die zich freelancer noemen, kunnen vaak net even wat minder dan de mensen die een bedrijf hebben. Maar aangezien het nog steeds gokken is en er veel sterke schrijvers nodig zijn, weten wij dat we met onze portfolio gemakkelijk aan het werk kunnen blijven tot ons pensioen. Of met een beetje geluk tot een iets eerder moment, maar dat zien we dan wel weer.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn