Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Meer weten over bouwmediation?

Als je in de bouwwereld actief bent, weet je waarschijnlijk wel dat er heel wat conflicten kunnen ontstaan. Er zijn in de bouw bij een project vaak meerdere partijen betrokken en dan kan het zomaar zijn dat er iets gebeurt waar een bepaalde partij het niet mee eens is. Dan is het zeker verstandig om je te verdiepen in bouwmediation. Dit is een manier om zo’n conflict op te lossen, zonder dat er een rechter of andere vorm van een buitenstaander die bepaalt wat er gaat gebeuren aan te pas komt. Het is verstandig om dit zo veel mogelijk te voorkomen, om meerdere redenen:

  • Gezichtsverlies
  • Reputatieschade
  • Vertraging

Je moet er niet aan denken dat er een conflict ontstaat dat lang voortkabbelt en daardoor de nodige schade kan aanrichten, op meerder vlakken. Als het enigszins mogelijk is, zorg er dan voor dat bouwmediation wordt ingezet. Ten eerste om gezichtsverlies tegen te gaan. Je wil niet dat jouw bedrijf of partij geassocieerd wordt met een vervelend conflict. Je wil bekend staan om je kwaliteiten en alle negativiteit kun je beter buiten de deur houden. Stel je voor dat een conflict in de media breed wordt uitgemeten of dat het zo uit de hand loopt dat de tegenpartij met modder gaat gooien, ervoor kan zorgen dat bevriende partijen niet meer met jou willen samenwerken. Dat moet je te allen tijde zien te voorkomen en daar kan bouwmediation een mooie rol bij spelen.

Bouwmediation kan van grote waarde zijn

Bouwmediation kan simpelweg ook een goede manier zijn om vertraging van een bepaald project te voorkomen en er zo voor te zorgen dat je niet te veel geld verliest. In de wereld van de bouw is tijd geld, en daarom kan elke vorm van vertraging schadelijk zijn. Het is heel belangrijk dat je dit voorkomt en ook daarom kan bouwmediation zeker een goed idee zijn. Bij bouwmediation wordt er een onafhankelijke derde partij ingeschakeld die een gesprekspartner is, die met beide partijen om de tafel gaat zitten om door middel van een goed gesprek tot een oplossing te komen waar iedereen blij mee is. Het is zeker niet altijd eenvoudig om een oplossing te vinden waar beide betrokken partijen tevreden mee zijn en goed mee kunnen leven. En daarom is het heel goed om een mediator hierbij in te huren want die kan daar een cruciale rol bij spelen. Het zou zonde zijn om bijvoorbeeld vertraging en reputatieschade op te lopen terwijl dat voorkomen kan worden. Zorg er daarom voor dat de bouwmediation zo snel mogelijk kan plaatsvinden, zodat iedereen weer op een positieve manier door kan met een bouwproject.

BBAN lost conflicten snel op

Mocht er behoefte zijn aan bouwmediation bij een probleem of conflict, dan is het aan te raden om een expert in te schakelen op dit vlak. Je moet dan een derde onafhankelijke partij hebben die niet alleen goed kan bemiddelen, maar ook een achtergrond heeft in de bouwwereld. Want dan kan diegene met een oplossing komen die inhoudelijk aansluit op de wensen van beide partijen en alleen dan kan dit iets zijn waar beide partijen blij mee zijn. Ga daarom naar de site van BBAN. Zij hebben echt verstand van zaken en kunnen daarom echt van grote waarde zijn. Zij doen er alles aan om snel met een goede oplossing te komen, zodat het conflict snel is opgelost en iedereen weer door kan. Het enige wat hiervoor nodig is, is een open mind en de bereidheid om samen een oplossing te vinden. Dan is de kans van slagen echt zeer groot, als je bij een partij als BBAN aanklopt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn