Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Meer weten over azitromycine?

Medicijnen sturen is iets dat je moet liggen. Daarnaast is het ook belangrijk dat als jij een nieuw medicijn moet uitproberen, dat je weet wat de werking van dat medicijn is. Vandaag staat op de planning: de uitleg van azitromycine. Want azitromycine, uit deze naam kun je als leek nou niet bepaald iets uit opmaken. Daarom is uitgezocht wat het medicijn doet, waar je het kunt kopen en waar je op moet letten als je azitromycine gaat kopen. Elk medicijn kent helaas bijwerkingen en daarom kun je daar maar beter vroeg over lezen in plaats van dat je daar later op een vervelende manier achter komt en dat je je dan nog eens beseft dat je je beter eerder had kunnen verdiepen in bepaalde zaken. Allereerst, waar kun je azitromycine kopen?

Waar kan ik azitromycine kopen?

Waar kan ik azitromycine kopen? Dit medicijn is vast niet te koop bij de Kruidvat, Etos of DA, laat die vraag maar weg. Je moet dit medicijn op recept krijgen. Je kunt wel online bestellen via Online Medicijn, te bereiken via onlinemedicijn.com. De volgende stappen moet je dan nemen:
  • Zoek een behandeling of medicijn
  • Vul een vragenlijst in
  • Vervolgens is er een 24-uurslevering aan huis
  • Er is ook een eenvoudige manier voor herhaalrecepten

Als je deze stappen neemt dan moet het goed komen. Ga dus niet naar de drogist en vraag naar dit medicijn, altijd eerst langs je huisarts om vervolgens een recept te krijgen voor de apotheek waar jij normaal je medicatie haalt. Maar de allereerste stap die je moet nemen is je inlezen in het soort medicijn dat jij tot je moet gaan nemen. Bijwerkingen en dergelijke volgen nu.

Waar moet ik op letten als ik azitromycine tot me neem?

Zoals gezegd kent elk medicijn wel bijwerkingen. Nu volgt eerst meer informatie over wat het medicijn eigenlijk doet. Het is een medicijn en het is een antibioticum. Deze behoort tot de macroleden en remt de eiwitaanmaak. Als een bacterie geen eiwit kan aanmaken dan kan deze zich niet vermenigvuldigen. Het gevolg is dat de bacterie uitsterft en vervolgens nemen de klachten van een bacteriële infectie af. Artsen schrijven azitromycine voor drank of tabletten voor bij bijvoorbeeld een luchtweginfectie, bij middenoorontsteking maar ook bij chlamydia of bij een tekenbeet. Het kan dus voor verschillende aandoeningen worden gebruik, ook bij een SOA (een seksueel overdraagbare aandoening). Je moet goed letten op de bijwerkingen, want er zijn een heleboel bijwerkingen waar je last van kunt hebben. Dit zijn onder meer de volgende: Braken, een verstopte spijsvertering, huiduitslag en jeuk, duizeligheid, vermoeidheid, verstoorde gevoelswaarneming, problemen met zien en horen, soms doofheid, verminderen eetlust en ook hartkloppingen komen voor. Bij de oogdruppels, want die variant bestaat ook, is bekend dat er een gezwollen en rood ooglid kan ontstaan. Overgevoeligheid is tevens een mogelijke bijwerking. Het is aan jou natuurlijk de vraag of jij het medicijn wilt nemen, ook al krijg je deze bijwerkingen. Besef je wel dat je hiermee een ziekte oplost en dat je deze niet oplost als je geen medicijn zoals azitromycine neemt. Afwegen wat belangrijker is dus! 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn