Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Meer profijt met SolarEdge

Bongosolar - solaredgeIk had een tijd geleden een aantal zonnepanelen op het dak van mijn bedrijf laten installeren. Het rendement was prima, maar ik had er eigenlijk meer van verwacht. Via een collega kwam ik in aanraking met SolarEdge. SolarEdge kan van je zonnepanelen de beste energie-opwekkers maken die er zijn. In Nederland heb je nogal eens pech dat je niet onder de beste omstandigheden voor het opwekken van zonne-energie zit. De zon wil het nog wel eens laten afweten. SolarEdge is een techniek die zonnepanelen ook optimaal laat functioneren als het niet zulk mooi weer is. Bovendien zijn er soms ook hoekjes van het zonnepaneel die in de schaduw zitten. Door de SolarEdge techniek toe te passen kun je ook uit deze zonnecellen nog rendement halen. Ik was als ondernemer wel erg blij met deze opties. Ik ben altijd op zoek naar het beste van het beste dus ik was meteen onder de indruk van de insteek van SolarEdge. Het leek mij een bedrijf waar ik wel zaken mee kon doen en dat is wel gebleken!

Voordelen van Solaredge

Solaredge laten installeren in combinatie met zonnepanelen heeft de volgende voordelen:

  • optimale opbrengst
  • relatief goedkoop
  • zeer veilig
  • flexibel design

Voor mij was het erg belangrijk dat ik optimaal gebruik ging maken van mijn zonnepanelen. Ik had die laten installeren om mijn bedrijf zo goed mogelijk van elektriciteit te laten voorzien en wellicht zelfs winst te maken. Dat lukte niet helemaal omdat de panelen niet maximaal gebruik konden maken van het zonlicht. Met de aanpassingen met behulp van Solaredge lukte dit wel. Mijn collega wees me hierop bij de firma Bongo, die allerlei oplossingen biedt voor zonnepanelen. Zij wisten wel raad met mijn panelen die niet optimaal geplaatst waren. Ik heb in eerste instantie meer informatie opgevraagd over Solaredge via de website: http://www.bongosolar.nl/solaredge/. Hier werd al snel duidelijk dat de voordelen van Solaredge wel opwogen tegen de extra kosten die ik zou maken. Ik baalde natuurlijk wel even dat ik nog niet klaar was na het plaatsen van die zonnepanelen. Gelukkig kon ik via de website in contact komen met een adviseur van Solaredge. Hij kwam langs en bekeek mijn zonnepanelen. In overleg met hem is er een plan opgesteld voor het aanbrengen van de Solaredge-techniek. Dat kostte relatief weinig moeite. Ik was bovendien erg tevreden over de service van Bongo. Ik kon te allen tijde terecht bij de adviseur met al mijn vragen over de werkzaamheden. Ook na plaatsing van de onderdelen levert Bongo ondersteuning waar nodig. Mocht er iets kapot gaan is het altijd mogelijk direct een monteur in te schakelen. Daarvoor is het mogelijk contact op te nemen met Bongo. Zij zullen dan zo snel mogelijk iemand langs sturen om eventuele reparaties uit te voeren. Het is immers van groot belang dat uw zonnepanelen altijd werken om energieverlies tegen te gaan. Omdat dit een van de speerpunten van de firma is heb ik het volste vertrouwen dat in het geval van een defect er zo snel mogelijk een oplossing komt. Dat voelt wel zo prettig.

Alle online regelen

Nog een ander voordeel van zaken doen met Bongo en kiezen voor Solaredge is dat je alles online kunt regelen als je dat wilt. Ik vond het zelf erg prettig ook te kunnen overleggen met de adviseur, maar vooraf kun je bijvoorbeeld een berekening van de kosten maken met het online formulier dat daarvoor bedoeld is op de website. Zo weet je vooraf al waar je bijvoorbeeld op moet rekenen qua investering. Dat maakt het ook gemakkelijker om te bepalen welke keuzes je wilt maken. Ik heb er bijvoorbeeld voor gekozen om al mijn zonnepanelen te laten optimaliseren. Dat leek me wel zo handig als ik toch eenmaal voor deze investering koos. De adviseur was het in dat opzicht met me eens. Naast het berekeningsformulier op de website kon ik daar ook meer informatie vinden over het systeem. Mijn collega heeft online het informatiepakket voor me aangevraagd zodat ik me van tevoren in kon lezen. Het gesprek met de adviseur liep daardoor een stuk soepeler dan ik had gedacht, want ik wist natuurlijk helemaal niets af van deze techniek. Al met al ben ik erg tevreden over de service en de opbrengst van Solaredge. Ik ben blij dat ik hiervoor gekozen heb. Toen bleek dat mijn zonnepanelen niet zo goed werkten als ik had verwacht had ik al bijna spijt voor het kiezen voor zonne-energie. Nu het met Solaredge wel goed werkt ben ik alsnog gelukkig met mijn keuze. Ik vind groene energie zeer belangrijk omdat het beter is voor het milieu. Bovendien is deze keuze ook een stuk beter voor mijn portemonnee. De investering is het waard geweest, want inmiddels kan ik mijn bedrijf goeddeels van groene energie voorzien. Dat scheelt mij aanzienlijk in de kosten. Dat geld kan ik investeren in andere zaken dan stroom. Andere ondernemers vinden het soms lastig om zulke grote investeringen te doen in zaken die zich niet direct lijken terug te betalen, maar ik ben blij dat ik deze stap gezet heb. Uiteindelijk is dit op de lange termijn zeer bepalend en positief voor mijn bedrijf. Kies ook voor groene energie voor uw bedrijf. Optimaliseer de opbrengst van uw zonnepanelen met Solaredge. U hebt er nooit meer omkijken naar en u profiteert van zonne-energie zonder dat u er zelf nog iets voor hoeft te doen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn