Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Materialen voor steigerhouten meubelen

Steigerhouten meubelen zijn momenteel erg in trek, maar waar worden deze meubelstukken nu eigenlijk precies van gemaakt? De naam zegt het al, ze worden gemaakt van oude steigerplanken, die op deze manier een tweede leven krijgen. Tenminste, dat was in het begin het geval. Door de grote vraag naar steigerhouten meubelen is er niet meer voldoende gebruikt hout hiervoor te krijgen en daarom worden deze meubels nu ook steeds vaker van nieuwe planken gemaakt. Is dit erg? Nee, natuurlijk niet. Hoewel het hergebruiken van materialen natuurlijk fijn en duurzaam is, is het nu eenmaal niet mogelijk om alles van hergebruikte grondstoffen te produceren. Er zit dan soms ook niets anders op om toch voor nieuwe grondstoffen te kiezen. Worden de steigerhouten meubelen er zelf anders van? Voor een deel natuurlijk wel. Gebruikte steigerplanken vertonen sporen van gebruik, van slijtage. En dit geeft ze natuurlijk een heel eigen karakter. Maar voor het grootste gedeelte ontstaat de speciale uitstraling toch vooral door de kleur en het model van de planken. Doordat er bij deze meubelstukken gekozen wordt voor dikke, robuuste planken wordt het stoere karakter ervan gecreëerd. Bovendien, steigerhouten meubelen gaan vanzelf sporen van gebruik vertonen op het moment dat ze bij u in huis of in de tuin komen te staan. Doordat u ze gebruikt, zullen er vanzelf kleine deukjes en andere sporen van gebruik zichtbaar worden en zo creëert u dus uw eigen gebruikssporen. Steigerhouten meubelen blijven daarom altijd een waardevolle aanvulling op uw interieur, of ze nu van gebruikt of van nieuw hout gemaakt zijn.

Grote keus in steigerhouten meubelen

Bij de meeste mensen zijn steigerhouten meubelen vooral bekend van tuinmeubelen. Hiervoor zijn ze ook uitermate geschikt, de dikke kwaliteit van het hout zorgt er immers voor dat ze goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden en dat ze relatief weinig te lijden hebben van weer en wind. Wat veel mensen niet weten, is dat er heel veel verschillende tuinmeubelen van dit materiaal gemaakt worden. Vaak wordt alleen gedacht aan tuintafels, maar u kunt ook complete tuinsets hiervan krijgen. Ook loungestoelen, barkrukken, hoekbanken en ligbedden zijn een optie. Om alles in uw tuin helemaal in dezelfde stijl te maken, kunt u zelfs voor steigerhouten plantenbakken kiezen. Maar steigerhouten meubelen zijn natuurlijk niet alleen geschikt voor buiten, ook voor binnenshuis zijn ze een zeer goede keuze. Ook hier geldt weer dat er veel te kiezen valt. In de eerste plaats kunt u natuurlijk kiezen voor stoere eetkamertafels, waar u met het hele gezin heerlijk aan kunt zitten. Maar u kunt ook kiezen voor verschillende opbergmeubelen, zoals dressoirs en buffetkasten. Of wat dacht u van een salontafel? Een steigerhouten exemplaar is weer eens iets heel anders. Ook televisiemeubels en sidetables kunnen van dit materiaal gemaakt worden en u kunt dan ook als het ware uw hele woonkamer inrichten met mooie steigerhouten meubelen. Niet alleen voor uw woonkamer zijn er bovendien mooie steigerhouten meubelen verkrijgbaar, ook voor uw badkamer en slaapkamer. Zo kunt u kiezen voor spiegelkasten of badkamerkasten van steigerhout, zodat u ook hier een stoer en natuurlijk interieur creëert. Of u kiest voor een bed, een nachtkastje of een kledingkast van dit materiaal. Natuurlijk wordt het materiaal niet alleen gebruikt voor de vervaardiging van steigerhouten meubelen, het wordt ook gebruikt voor het maken van de mooiste en stoerste woonaccessoires. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zeer stevig dienblad, wat zeker jaren mee zal gaan. Of wat dacht u van een mooie spiegel of een kapstok voor in uw hal? Ook wandlampen of hanglampen zijn een goede optie, net als opbergkisten, krukjes en wandplanken. Zo kunt u deze stijl dus ook in de accessoires doorvoeren.

Veel keus bij ECO Steigerhout

Er zijn verschillende bedrijven waar u dergelijke steigerhouten meubelen aan kunt schaffen, maar bij niemand zult u zoveel keus vinden als bij ECO Steigerhout. Zij zijn een echte specialist op dit gebied en u vindt bij hen dan ook een zeer breed assortiment. Dit is dan ook een reden waarom veel mensen juist naar hen gaan voor de aanschaf van steigerhouten meubelen. Maar hier zijn natuurlijk nog meer redenen voor. Wat dacht u van het feit dat u bij hen geen verzendkosten hoeft te betalen voor uw bestelling en dat zij snel leveren? Of van het feit dat u geen aanbetaling hoeft te doen en dat u altijd kunt rekenen op een uitstekende service, ook lang nadat u uw aankoop gedaan hebt? Allemaal goede redenen om juist voor dit bedrijf te kiezen. Maar de belangrijkste reden voor mensen om juist voor ECO Steigerhout te kiezen als zij op zoek zijn naar steigerhouten meubelen, is het ecologische aspect. Ze zijn bij dit bedrijf altijd bezig met het zo duurzaam mogelijk produceren van hun steigerhouten meubelen en dat doen zij op verschillende manieren:

  • al hun toeleveranciers worden streng geselecteerd op basis van milieuvriendelijkheid
  • voor het verpakkingsmateriaal en papier wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen
  • voor het vervaardigen van de meubelstukken wordt alleen gebruikt gemaakt van gerecycled hout of van FSC gecertificeerd hout
  • het afvalhout en het zaagsel wat vrij komt bij de productie, wordt gebruikt om de fabriekshal te verwarmen, zodat er echt geen materiaal verloren gaat

Als u bij hen steigerhouten meubelen aanschaft, dan weet u dus zeker dat het milieu zo min mogelijk belast is voor de vervaardiging van de meubelstukken. Ook weet u zeker dat er geen oerbossen voor gekapt zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn