Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Makelaars vergelijken loont – en niet alleen financieel

We leven in een wereld waarin we letterlijk alles vergelijken.

  • Datingsites
  • producten
  • diensten
  • leveranciers
  • en vooral veel prijzen

We willen graag zo min mogelijk betalen, maar daarbij willen we tegelijkertijd zoveel mogelijk waar voor ons geld. Dat laatste is belangrijk om te onthouden wanneer je ervoor kiest om aan de slag te gaan met makelaars vergelijken. Zeker bij makelaars gaat het namelijk niet alleen om de prijs. Makelaars vergelijken begint dan ook niet bij het vergelijken van de prijzen die genoemd worden, het begint bij het bepalen wat je zelf precies nodig hebt. Heb je een makelaar nodig die jouw huis op de foto zet, die een beschrijving maakt en alle rondleidingen doet, of wil je dit liever zelf doen? Het is essentieel om bij makelaars vergelijken te beginnen bij wat je nodig hebt en wat jij belangrijk vindt. Zeker met de duizenden makelaars die er op dit moment zijn – en dat is alleen in Nederland al het geval. Met zoveel makelaars is goed vergelijken belangrijk en dat doe je het makkelijkst door te beginnen bij Huis Verkopen Makelaar (huisverkopenmakelaar.nl). Zo weet je namelijk precies wat het aanbod is en waar je naar kunt kijken.

Hoe werk makelaars vergelijken concreet?

Makelaars vergelijken begint dus bij het kijken naar wat je nodig hebt. Heb je weinig tijd en kun je eigenlijk helemaal niets van het verkooptraject voor eigen rekening nemen? Dan zoek je een aanbieder die alles uit handen kan nemen. Dat kost iets meer, maar dan weet je ook zeker dat alles op de juiste manier gedaan wordt. Heb je iets meer tijd en heb je de mogelijkheid om gemakkelijk en goedkoop een groot netwerk te bereiken met mensen die interesse kunnen hebben in jouw huis? Dan is het verstandiger om bij makelaars vergelijken te kijken naar makelaars die bepaalde diensten weg kunnen laten vallen uit het pakket omdat je dan goedkoper uit bent. We raden je ten zeerste af om de makelaar over te slaan. Het klinkt interessant om zonder kosten je huis je verkopen, maar zo werkt het niet. Kies je ervoor om zonder makelaar aan de slag te gaan, dan betekent dit vaak dat je huis te goedkoop verkocht wordt en dat het verkooptraject veel langer is. Door te kiezen voor makelaars vergelijken kun je de makelaar vinden die je huis snel verkoopt tegen de best mogelijke prijs, zonder addertjes onder het gras. Dat maakt makelaars vergelijken overigens wel direct een stukje lastiger.

De kosten in de hand houden of niet?

Ga je makelaars vergelijken, dan heb je grofweg twee opties. Je kunt ervoor kiezen om de kosten in de hand te houden door te kiezen voor een vaste prijs voor de diensten. Zo weet je altijd wat je betaalt, maar je motiveert de makelaar niet om de maximale prijs voor je vastgoed te krijgen. Kies je voor een courtage, oftewel een percentage als kosten voor de makelaar, dan heb je geen idee hoeveel je uiteindelijk betaalt. Je kunt hoogstens uitrekenen hoeveel de makelaar krijgt bij een bepaalde verkoopprijs. Dat lijkt niet verstandig, maar is vaak wel de beste keuze. De makelaar heeft dan meer baat bij een hogere verkoopprijs omdat hij of zij dan meer geld overhoudt aan het verkooptraject van jouw vastgoed. Let bij het vergelijken van de makelaars ook goed op de verborgen kosten die opgenomen kunnen zijn in een contract of overeenkomst. Zeker wanneer je besluit om het contract met de makelaar op te zeggen voordat het huis verkocht wordt, want daar gaat het vaak fout.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn