Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Maak van uw PET fles een fleece sjaal

De afgelopen jaren is er veel aandacht voor de grote milieu vervuiling die wij wereldwijd met zijn allen veroorzaken. Er komen steeds meer broeikas gassen in de atmosfeer door de industrie maar ook door het dagelijks gebruik van auto’s en andere producten die we vaak gebruiken. Gelukkig is er veel verandering gaande en worden we vooral in het westen steeds bewuster van het uitstoten van schadelijke stoffen. Zo rijden al veel mensen in een elektrische auto en proberen veel regeringen meer te recyclen. De meest slimme oplossingen worden bedacht voor het her gebruiken van materialen. Een van de belangrijkste grondstoffen die we moeten recyclen zijn de fossiele brandstoffen. Deze maken we namelijk in hoog tempo op terwijl het niet wordt aangevuld op hetzelfde tempo. Een heel erg mooie uitvinding is daarom het gebruiken van oude PET flessen om hier een fleece sjaal van te maken. Op deze manier hoeven er geen ‘nieuwe’ fossiele brandstoffen zoals olie gebruikt te worden voor een fleece sjaal maar kan de cola fles die u weggooit aan het eind van de week omgezet worden in een lekkere warme sjaal voor de winter.

Hoe wordt van oud plastic een fleece sjaal gemaakt?

Allereerst, in het kader van recyclen, worden PET flessen zo lang mogelijk hergebruikt. Maar wanneer ze aan het einde van hun gebruik cyclus zijn dan moet er toch iets mee gebeuren. Weggooien zou zonde zijn omdat fossiele brandstoffen nou eenmaal erg schaars beginnen te worden. Dit oude plastic kan omgevormd worden tot bijvoorbeeld een fleece sjaal die u lekker warm de winter door kan helpen. Maar hou gebeurt dit dan? Hoe wordt van een plastic fles een fleece sjaal gemaakt?

Het proces begint met het vermalen van de PET flessen. Alle oude flessen worden samen genomen en in kleine stukjes gehakt. Deze kleine stukjes plastic worden vervolgens schoongemaakt zodat al het vuil en de papier resten van het plastic gescheiden worden. Zo blijven er alleen kleine stukjes plastic over, ook wel PET schilfers genoemd. Het lijkt misschien niet zo als je een fleece sjaal ziet, maar dit is de grondstof waar ze van worden gemaakt. De plastic schilfers worden gesmolten tot een plastic brei en hiervan wordt in de fabriek garen gemaakt. Deze garen worden wel de vezels van de fleece sjaal genoemd. Met deze vezels wordt vervolgens een sjaal gemaakt. Dit gebeurd door het heel los in elkaar te breien van een sjaal. Deze wordt vervolgens erg heet gewassen in de fabriek, waardoor het materiaal krimpt. Het resultaat is een soort wol structuur, alleen dan zonder het kriebelen en andere moeilijkheden die bij kledingstukken van wol komen kijken. De methode die wordt gebruikt is precies dezelfde als de methode die wordt gebruikt om vilt te maken.

Het hergebruiken van oude PET flessen en hier een mooie fleece sjaal van maken heeft vele voordelen. Hieronder zullen we enkele van deze voordelen voor u opsommen.

  • De CO2 uitstoot wordt verminderd aangezien er geen nieuwe fossiele brandstoffen te worden gebruikt
  • De hoeveelheid afval wordt gereduceerd
  • Er wordt veel geld bespaard
  • de beperkte hoeveelheid fossiele brandstoffen die op aarde zijn wordt minder snel opgemaakt

Waar kan je het best een mooie sjaal van fleece kopen?

Door de grote populariteit van fleece producten die de laatste 15 jaar alleen maar is toegenomen kunt u overal wel een fleece sjaal kopen. Een sjaal is echter een product dat zeer gemakkelijk op het internet besteld kan worden. De maat van de sjaal maakt weinig uit, dus hij past eigenlijk altijd. Hierdoor hoeft u alleen naar het patroon en het model te kijken, iets wat zeer goed op het internet kan. Als u een fleece sjaal wil aanschaffen op internet dan is stoerekindjes-regenkleding.nl een goede optie. In deze webshop kunt u voor een zeer goede prijs een fleece sjaal aanschaffen voor uw kind. Deze fijne sjaal kan uw kind lekker warm de winter door helpen. De webshop biedt verschillende soorten sjaals aan en ook in verschillende kleuren. Zeer handig aan veel van de fleece sjaals die ze aanbieden is dat ze een opening hebben waardoor u de sjaal aan een knoop kunt bevestigen. Dit is zeer handig voor kinderen, aangezien ze niet heel bewust met hun sjaal bezig zullen zijn en deze dus vaak los gaat zitten. Als hij los zit werkt hij natuurlijk niet meer, maar hij kan dan ook veel gemakkelijker kwijtgeraakt worden. Deze problemen zijn heel simpel op te lossen door de eenvoudige knoop opening die de sjaals hebben. Daarnaast is de fleece sjaal perfect voor kinderen omdat hij nooit kriebelt en lekker zacht is. Een wollen sjaal kan snel gaan irriteren en dan wil uw kind hem natuurlijk niet meer dragen. De perfecte combinatie van comfort en isolatie komt samen in het gebruik van een fleece sjaal. Hier komt bij dat sjaals van fleece gemakkelijk schoon te maken zijn en lang meegaan. Als u ook overtuigd bent van de grote voordelen van een fleece sjaal voor uw kind, zoals de vele bezoekers die dagelijks in de webshop van stoere kindjes regenkleding komen, kunt u eens een kijkje nemen naar het aanbod van stoerekindjes-regenkleding.nl. Bij alle producten hebben ze duidelijke foto’s, waardoor u goed kunt zien wat u gaat aanschaffen. Als u toch niet tevreden bent met het product na ontvangst kunt u het natuurlijk ook altijd retourneren en dan krijgt u gewoon uw geld terug.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn