Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Kunstgras kopen: waar moet je op letten?

Sta je op het punt kunstgras te kopen? Wacht dan nog heel even! Voordat je een bestelling plaatst, is het belangrijk om te weten wat je in huis haalt. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je kunstgras aanschaft. Het is zonde om gehaast een verkeerde keuze te maken, omdat dit veel geld kan kosten. Waar moet je op letten wanneer je kunstgras gaat kopen?

  • Kwaliteit van het materiaal
  • Plaats in de tuin
  • Zacht of hard
  • Kosten

Allereerst moet je op zoek naar materiaal van hoge kwaliteit. Hierbij gaat het niet alleen om het gras zelf, maar ook om het vulzand, de lijm en de onderdoek. Op https://tommygrass-kunstgras.nl/ vind je kunstgras van uitstekende kwaliteit. Dit gras gaat jaren mee, heeft een frisse natuurlijke kleur en behoudt haar vaste vorm. Ook kun je op de site terecht voor bijbehorende accessoires. Het hele assortiment is scherp geprijsd en uitvoerig getest. Nadat je de juiste materialen hebt aangeschaft, zoek je naar een geschikte plek in de tuin. Sommige mensen besluiten om het kunstgras alleen op een paar specifieke plaatsen aan te brengen. Dit is handig op donkere plaatsen in de tuin waar natuurlijk gras niet goed groeit. Toch heeft het mengen van natuurlijk en geproduceerd gras een aantal nadelen. Zo kunnen de kleuren behoorlijk verschillend zijn en voelt de afwisseling vreemd onder de voeten. Daarom kiezen de meeste mensen die kunstgras kopen ervoor om de gehele tuin leeg te maken en het nieuwe product overal te plaatsen. Je kunt hierin geen fouten maken. Bedenk gewoon hoe jij wilt dat jouw tuin eruit komt te zien. Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Surf dan naar bovenstaande en neem contact op via het contactformulier. Je krijgt dan snel een reactie van een ervaren werknemer die zich heeft verplaatst in jouw situatie.

Kunstgras kopen: toepassing en kosten

Dan zijn er nog twee andere zaken waar je op moet letten voordat je besluit kunstgras te kopen. Om te beginnen is dat de hardheid van het materiaal. Goedkopere soorten kunstgras zijn in de regel wat harder dan duurdere soorten. Hier materiaal steekt wat meer uit en heeft een wilder uiterlijk. In sommige gevallen is dit natuurlijk voordelig. Esthetisch lijkt het heel anders dan een net gemaaide grasmat, dit kan aanspreken. Daarnaast vinden sommige mensen het hardere materiaal juist comfortabel. Ze zakken minder ver weg in het gras. Aan de andere kant kan dit stevigere kunstgras als stekelig worden ervaren. Dat is niet fijn voor huisdieren of spelende kinderen. Kunstgras kopen doe je dus niet zomaar, je maakt voor jezelf eerst een afweging. Waar gaat het gras voor gebruikt worden en heb ik daar hard of zacht materiaal voor nodig? Tot slot: de kosten. Veel mensen die kunstgras kopen verbazen zich over de grote prijsverschillen tussen verschillende merken. Vraag om advies bij de leverancier en bepaal welke soort past bij jouw tuin. Duur kunstgras is in veel gevallen overbodig, meestal kun je prima met een goedkoop merk uit de voeten.

Inspiratie opdoen voor je aanschaf

Bij Tommygrass ontdek je een kopje met ‘Inspiratie’. Wanneer je hierop klikt zie je afbeeldingen van diverse afgeronde projecten. In deze afbeeldingen kom je meer te weten over de uitstraling van kunstgras. Ook zie je hoe je water, bomen en andere beplanting met het materiaal kunt combineren. Doe je graag wat nieuwe ideeën op? Neem hier dan zeker een kijkje! Wanneer je nog steeds van plan bent kunstgras te kopen, heb je hopelijk een beter idee waar je allemaal op moet letten. Veel plezier bij de aanleg van je nieuwe tuin!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn