Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Kosten huis verkopen gezocht? Bezoek de website van KostenHuisVerkopen.nl!

Wil je graag jouw huis gaan verkopen? Dan is het verstandig om voorbereid van start te gaan. Bij het verkopen van een huis komen namelijk behoorlijk veel zaken kijken, waaronder de kosten. Wil je meer informatie over de kosten voor het verkopen van jouw huis? Lees dan vooraf goed de informatie door op onze website. kostenhuisverkopen.nl heeft voor jou alles wat je moet weten over het verkopen van jouw huis en dan vooral over de kosten ervan, verzameld en vertaald naar informatie dat eenvoudig toe te passen is. Hiermee voorkom je veel gemaakte fouten en kun je flink in de kosten besparen!

Huis verkoop kosten makelaar – zelf verkopen

Aan het einde van de streep wil iedereen een mooi bedrag overhouden. Daarom is het verstandig om de kosten voor de verkoop van jouw huis mee te rekenen. Makelaars werken allemaal met eigen tarieven, aangezien iedere makelaar een andere verkoopstrategie hanteert. In de meeste gevallen worden opstartkosten en makelaarscourtage in rekening gebracht. Naast het verkopen met behulp van een makelaar, kun je ervoor kiezen om zelf jouw huis te verkopen. Voorafgaan aan de verkoop is het belangrijk dat het huis in topconditie verkeert. Mensen besteden gemiddeld een paar duizend euro aan het opknappen en vervangen van kleine zaken, zoals schilderwerk en andere zichtbare gebreken aanpakken. Grote renovaties, zoals het vervangen van de keuken of badkamer wordt afgeraden, aangezien het zich niet terug verdienen. Daarnaast is het belangrijk om een taxatierapport op te laten stellen als deze niet recent is opgemaakt. Hierdoor weet je zeker wat je huis waard is en biedt dit betrouwbaarheid en onderbouwing aan potentiële kopers. Uiteraard betaal je vervolgens voor alle advertenties en publicaties waar jouw huis te koop wordt aangeboden en zijn de notariskosten bij verkoop voor jouw eigen rekening. Het is een afweging die je dient te maken: zelf je huis verkopen of de hulp inschakelen van een makelaar. Uit onderzoek is echter wel gebleken dat makelaars betere resultaten behalen, maar hieraan zitten ook kosten verbonden.

Grote kostenposten verkoop huis

Als je ervoor kiest om een makelaar in te schakelen, dan wordt er altijd makelaarscourtage in rekening gebracht. Deze kosten bij verkoop van jouw huis, liggen tussen de 1-2% van de verkoopsom. Dit is een vergoeding voor een gedeelte van de diensten. Wij adviseren altijd om vooraf makelaars goed te vergelijken, aangezien kleine afwijkingen in de praktijk duizenden euro’s betekenen. Makelaarscourtage is bovendien niet aftrekbaar van de belasting. Daarnaast worden de notariskosten vaak vergeten om vooraf mee te rekenen. Het is echter tevens een behoorlijke kostenpost bij verkoop van een huis. Ook zijn intrekkingskosten en exclusiviteitsclausule kostenposten die vaak worden vergeten. Deze kosten dien je te voldoen als je de opdracht naderhand toch wilt terugtrekken. De makelaar heeft dan recht op een flink bedrag, ondanks dat je het huis nog niet hebt verkocht. Wees verstandig en bereid je daarom goed voor. kostenhuisverkopen.nl staat voor je klaar met alle belangrijke informatie!

Voordelen kostenhuisverkopen.nl:

  • Ga goed voorbereid en geïnformeerd van start
  • Voorkom veelgemaakte fouten
  • Vergelijk verschillende makelaars vooraf
  • Controleer welke diensten worden meegenomen in prijzen
  • Vergelijk goed de voor- en nadelen van zelf verkopen – makelaar verkoop
  • Voor meer tips en adviezen

Bekijk onze website voor meer informatie, zodat je bespaart op de kosten voor de verkoop van jouw huis en op de hoogte bent van alle kostenposten + valkuilen kunt vermijden: kostenhuisverkopen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn