Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Kinderstoffen

Kidsfabrics - KinderstoffenHoudt u er van om te naaien en wilt u graag de kamer van uw kinderen een unieke uitstraling geven? Dan is het zeker de moeite waard om mooie kinderstoffen aan te schaffen en hier zelf bijvoorbeeld gordijnen, dekbedovertrekken of kussenhoezen van te maken. Op die manier kunt u iets maken wat uw kind helemaal geweldig zal vinden, wat helemaal past bij de uitstraling van de kamer en bij de smaak van uw kleine. Bovendien kunt u, door zelf aan de slag te gaan met kinderstoffen, iets creëren wat helemaal uniek is, waardoor de inrichting van de kinderkamer erg bijzonder zal zijn. Zelf aan de slag gaan biedt dus verschillende voordelen. Het stelt u in staat:

  • om iets te maken dat uniek is
  • om een inrichting te creëren die helemaal past bij de smaak van uw kind
  • om een interieur te maken dat op alle punten helemaal bij elkaar past

Dit laatste punt is natuurlijk iets wat u niet altijd lukt als u ervoor kiest om gewoon producten in de winkel te kopen. Vaak is er dan maar een beperkte keus op het gebied van kinderartikelen, waardoor u misschien genoegen moet nemen met woontextiel of woonaccessoires die eigenlijk net niet helemaal bij elkaar passen. Gaat u zelf met kinderstoffen aan de slag, dan kunt u natuurlijk zelf de stoffen kiezen en ervoor zorgen dat alles goed bij elkaar past. Zo kunt u echt een eenheid creëren en dat zorgt er natuurlijk voor dat er een mooie sfeer ontstaat. Door zelf met kinderstoffen te gaan werken, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om gordijnen, dekbedovertrek en kussensloop allemaal van stof met eenzelfde patroon te maken, maar u kunt ook juist verschillende soorten kinderstoffen kiezen waarvan de kleuren gewoon goed bij elkaar passen. Er zijn dus heel veel verschillende mogelijkheden.

Aan de slag met kinderstoffen

Veel mensen aarzelen over het zelf aan de slag gaan met kinderstoffen en hier iets van te naaien. Ze zijn bang dat ze dit niet kunnen en dat het resultaat niet mooi zal zijn. Als u nog nooit genaaid hebt, dan kan het verstandig zijn om eerst een korte cursus te volgen, maar tegenwoordig zijn er ook zoveel tutorials op internet te vinden, dat het ook daarmee voor een groot deel wel moet lukken. Het fijne is dat het maken van bijvoorbeeld een kussenhoes of een dekbedovertrek van kinderstoffen niet heel moeilijk is. Het zijn immers in feite gewoon vierkante of rechthoekige lappen stof die aan elkaar genaaid moeten worden, waarbij er een opening over moet blijven om ervoor te zorgen dat het kussen of dekbed er ingestopt en uitgehaald kan worden. Voor beginnende naaisters of naaiers is dit dus ook heel goed te doen. Zelf van kinderstoffen gordijnen maken kan wat lastiger zijn, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van op welke manier u het gordijn wilt maken. Er zijn namelijk ook opties om dit op een heel eenvoudige manier te doen, bijvoorbeeld door in de bovenkant van de stof ringen te maken waar haken aan bevestigd kunnen worden voor de rails. Het is dan een kwestie van de stof omzomen en aan de bovenkant gaten knippen op maat van de ringen. Doordat de ring over een deel van de stof heen valt, kan er niet veel mis gaan. Zo kunt u dus op een heel eenvoudige manier ook zelf van kinderstoffen leuke gordijnen voor de kinderkamer maken. Bent u al wat meer bedreven in de naaikunst, dan kunt u natuurlijk ook nog heel veel andere producten zelf gaan maken voor de kids. Door de verschillende kinderstoffen die er te krijgen zijn, zijn de mogelijkheden enorm en u kunt dus zelf kiezen hoeveel u zelf maakt en wat u liever gewoon in de winkel koopt.

De mooiste stoffen bij Kidsfabrics

Wilt u zelf aan de slag gaan, dan hebt u natuurlijk verschillende dingen nodig. Uiteraard dient u te beschikken over een naaimachine, garen en een goed patroon. Maar het belangrijkste is misschien wel dat u over mooie kinderstoffen moet beschikken. Waar vindt u deze nu? Naaien is niet meer iets wat door heel veel mensen gedaan wordt en er zijn dus nog maar weinig winkels die stof in de collectie hebben. Zelfs winkels die helemaal gespecialiseerd zijn in handwerk of zelfs in stoffen hebben vaak maar een beperkt aanbod aan kinderstoffen. Bij Kidsfabrics ligt dit helemaal anders, zij zijn namelijk juist helemaal gespecialiseerd in de mooiste stoffen voor kinderen. Bij hen vindt u dan ook een zeer ruime collectie kinderstoffen, waardoor er altijd wel iets te vinden is dat helemaal aan uw wensen voldoet. Zij hebben heel veel verschillende kleuren en patronen in hun assortiment, dat in totaal uit meer dan 800 verschillende soorten kinderstoffen bestaat. Er valt bij hen dus altijd genoeg te kiezen. Zo bieden zij bijvoorbeeld veel verschillende materialen aan, bijvoorbeeld katoen, linnen, polyester, verduisterende stof en vitrage. Dit is dus een van de manieren waarop u een selectie binnen hun collectie kunt maken. Daarnaast hebben zij hun assortiment ook ingedeeld in stoffen voor jongens, meisjes, baby of unisex. Ook kunt u kiezen op kleur of op patroon. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan Batman of Asterix en Obelix, maar ook aan Beatrix Potter, Disney of bloemen. De mogelijkheden zijn enorm groot. Ziet u het niet zitten om zelf met kinderstoffen aan het naaien te gaan, ook dan hebben zij producten voor u, zoals kant en klare dekbedovertrekken, kussenhoezen en gordijnen.

Meer van Kidsfabrics.nl

Deel dit bericht op social media

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn