Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Kies voor graszoden kopen

Veel mensen hebben grind en tegels in hun tuin liggen, maar steeds meer willen eigenlijk liever een mooi grasveld hebben. Kies daarom voor graszoden kopen! Met een mooi grasveld creëert u legio mogelijkheden. U creëert hiermee een fijne en aangename plek om buiten te zitten en een prettige speelplek voor de kinderen. Ook is het natuurlijk ideaal om bijvoorbeeld een potje met elkaar te voetballen of om met waterballonnen te gooien in hete zomers. Kortom, iedere tuin zou eigenlijk gewoon een grasveld moeten hebben. Nu kunt u dit op twee verschillende manieren creëren. U kunt graszoden kopen, maar u kunt ook zelf aan het zaaien gaan. Waarom zou u nu kiezen voor graszoden kopen en niet voor zaaien? Graszaad is immers goedkoper in aankoopprijs dan zoden. Graszaad brengt echter ook veel meer werk en meer risico’s met zich mee. Zo loopt u bijvoorbeeld het risico dat meteen na het zaaien een serie vogels langskomen en de zaadjes uit de grond pikken. Als het gras dan eenmaal opkomt, dan zult u zien dat er overal nog kale plekken zitten. Een ander risico is dat er een stevige regenbui komt vlak na het zaaien, waardoor zaadjes weg kunnen spoelen en ook hierdoor ontstaan vervolgens kale plekken. Ook heeft onkruid veel meer kans om te groeien op kale grond, waardoor u veel tijd kwijt zult zijn aan het verwijderen hiervan. Kiest u voor graszoden kopen, dan hebt u van deze problemen geen last. Bovendien kunt u veel sneller genieten van een mooi gazon als u kiest voor graszoden kopen.

Graszoden kopen en leggen

Gaat u graszoden kopen, dan moet u natuurlijk ook weten hoe u hiermee aan de slag moet gaan. Wat moet u doen om ervoor te zorgen dat het gras goed wortel kan schieten en dat u lang plezier zult hebben van een stralend groen grasveld? Er zijn verschillende stappen die u hiervoor uit moet voeren, namelijk:

  • spitten
  • harken
  • aanstampen
  • bemesten
  • zoden leggen
  • besproeien

Voordat u overgaat tot graszoden kopen, is het van belang dat u de grond waar ze moeten komen te liggen goed voorbewerkt. De eerste stap hiervoor is het omspitten van uw tuingrond. Dit doet u tot een diepte van ongeveer tien centimeter. Hebt u dit gedaan en de grond goed losgemaakt, dan is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat het oppervlak weer egaal wordt. Dit doet u door te harken, zo zorgt u voor een mooi vlakke ondergrond. Na het harken dient u de grond te verstevigen. Dit kunt u op twee manieren doen, namelijk door het gebruik van een roller of door met de voeten aan te stampen. Een roller gebruiken is natuurlijk de eenvoudigste en snelste oplossing, maar niet iedereen heeft dergelijke apparatuur tot zijn beschikking. Eenvoudigweg aanstampen met de voeten kost iets meer tijd, maar levert een evengoed resultaat op. Hebt u dit gedaan, dan is het belangrijk om voor een goede bemesting te zorgen. Vaak kunt u tegelijk met het graszoden kopen ook goede bemesting aanschaffen. Waarom is dit nu zo belangrijk? Goede bemesting zorgt ervoor dat de groei van de graswortels gestimuleerd wordt, zodat ze zich snel kunnen hechten aan hun nieuwe ondergrond. Startersmest bevat voedingsstoffen die in de eerste maanden erg belangrijk zijn voor de groei van het gras. Gaat u graszoden kopen, dan is het dus zeker aan te raden om de startersmest erbij te bestellen. Hebt u al deze stappen uitgevoerd, dan is het tijd om de zoden daadwerkelijk te gaan leggen. Dit is erg eenvoudig, u legt ze gewoon neer op de plek waar u ze wilt hebben. U begint hierbij aan de buitenkant van het nieuwe grasveld en zorgt ervoor dat de rollen met zoden goed tegen elkaar aan komen te liggen. Zo werkt u naar binnen toe. De rollen kunt u eenvoudig op de gewenste maat afsnijden. Na het leggen zorgt u ervoor dat u het gras regelmatig besproeit en dat u er de eerste drie weken niet overheen loopt. Daarna kunt u er volop van gaan genieten. U merkt het, graszoden kopen en zelf aanleggen is helemaal niet zo moeilijk!

Kies voor kwaliteit

Een belangrijke factor bij het leggen van zoden, is dat deze van een goede kwaliteit zijn. Gaat u graszoden kopen, dan is het dus belangrijk om dit te doen bij een echte specialist die u een goede kwaliteit kan leveren. Een goed bedrijf voor graszoden kopen is Graszodenkopen.nl. Wat maakt hen nu zo anders als andere leveranciers van deze producten? In de eerste plaats natuurlijk de kwaliteit van hun gras. Graszoden kopen bij hen betekent dat u gras krijgt van een hoge kwaliteit met sterke wortels. Dit zorgt ervoor dat u een veel mooier gazon krijgt. Bovendien leveren zij altijd zeer verse zoden. U kunt er op vertrouwen dat als u bij hen graszoden kopen gaat, u nooit oude rollen krijgt. De rollen die u krijgt zijn nooit langer dan 24 uur daarvoor afgesneden, waardoor ze nog heel erg vers zijn. Dit zorgt ervoor dat het gras veel beter aan zal slaan en dat u er op kunt vertrouwen dat het niet zomaar dood gaat. Bovendien kunnen zij altijd zeer snel leveren, bestelt u voor 1 uur ’s middags, dan hebt u de grasrollen al de volgende dag bij u thuis. Wilt u graszoden kopen voor uw tuin, dan is het dus zeker aan te raden om dit bij Graszodenkopen.nl te doen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn