Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

K9 hondentuig

Mensen die nog nooit een k9 hondentuig gebruikt hebben voor hun hond, hebben hier vaak een verkeerd beeld bij. Zij denken al snel dat het een oncomfortabel harnas is voor het dier en dat het niet prettig kan zijn om hier mee te lopen. Ook hebben mensen vaak al snel een beeld hierbij dat het wel om oncontroleerbare honden moet gaan als ze in een dergelijk tuig gehesen moeten worden. Niets is echter minder waar! Juist een halsband is een veel ongemakkelijker hulpstuk dan een k9 hondentuig. Als je beestje immers wat enthousiast wordt en ergens op af wil rennen, dan klemt hij hiermee zijn hele hals af. Een hoop gekuch en een gebrek aan adem is vaak het gevolg. Voor je viervoeter is het dus echt gewoon prettiger om met een tuigje te lopen. Deze zit gewoon om zijn buik, rug en voorpoten heen en zo heeft hij veel meer bewegingsvrijheid zonder dat hij bang hoeft te zijn om te stikken. Ook voor jou als baasje is het gebruik van een k9 hondentuig prettiger. Wil jij je dier tegenhouden, omdat hij ergens achteraan wil gaan rennen, dan trek je met een band om de hals niet zo snel aan, omdat je weet dat je hem dan de adem beneemt. Met een tuig kun je gerust wat meer druk op de riem uitoefenen, zonder dat je bang hoeft te zijn je hond te pijnigen.

Pluspunten van k9 hondentuig

We hebben hier net al wat voordelen genoemd van het gebruik van een k9 hondentuig, maar het heeft echt nog meer pluspunten te bieden, zoals:

  • gemaakt van stevig materiaal, dat niet alleen waterafstotend maar ook krasbestendig is
  • een comfortabele binnenvoering doordat er gebruik gemaakt is van zachte materialen
  • een handvat bovenop het ruggedeelte
  • goede reflectie voor betere zichtbaarheid in het donker

Laten we over deze punten nog iets meer zeggen. Een k9 hondentuig wordt altijd gemaakt van stevige materialen, zodat ze ook in professionele situaties ingezet kunnen worden. Je kunt er daarom op rekenen dat ze een lange levensduur hebben en niet zomaar stuk gaan. Door voor de binnenvoering extra zacht materiaal te gebruiken, blijft het voor jouw hond toch erg comfortabel om te dragen. Het handvat dat bovenop zit, geeft jou als baasje de mogelijkheid om jouw dier goed vast te pakken, mocht dit onverhoopt nodig zijn. Ieder k9 hondentuig is standaard al uitgerust met reflecterende strepen, voor goede zichtbaarheid in het donker. Wil jij dat jouw beestje nog beter opvalt, dan kun je aan het klittenband, dat speciaal hiervoor is geplaatst, extra reflectiematerialen maken.

Maak de juiste keus met Tinki.nl

Al deze punten maken dat een k9 hondentuig echt een uitstekend product is om te gebruiken voor het uitlaten van honden. Ga je hiernaar op zoek, het best doe je dit via Tinki.nl, dan zul je zien dat er veel verschillende varianten te krijgen zijn. Dit is in de eerste plaats omdat honden natuurlijk verschillen wat betreft formaat en er zullen dus verschillende maten beschikbaar moeten zijn. Daarnaast is het zo dat een k9 hondentuig verkrijgbaar is in verschillende kleuren en met verschillende patronen, zodat je een exemplaar uit kunt kiezen dat goed bij de vacht van jouw hond past en dat jij mooi vindt. Op de website van Tinki.nl kun je zien wat voor verschillende mogelijkheden dit merk allemaal biedt. Je kunt hier heel goed een keus maken wat het best bij jou past en vervolgens kun je bij hen meteen zien waar je dit exemplaar het voordeligst kunt bestellen. Voor een k9 hondentuig kijk je dus op Tinki!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn