Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Jouw kind naar de beste gastouder?

Een goede gastouder vinden blijkt lastig te zijn in de praktijk. Gastouderbureau Snoesje is in ieder geval een voorbeeld van een goed en veilig gastouderbureau. Er bestaan veel vragen over het gastouderschap, zo vraagt men zich vaak af of dit goed is voor de ontwikkeling van het kind. Wij kunnen hier ja op antwoorden, aangezien er veel voordelen te bedenken zijn die voor de ontwikkeling van het kind pleiten. De vraag blijft ook groeien, dus hebben wij in dit artikel opgenomen hoe je gastouder kunt worden. Je moet aan een aantal eisen voldoen en wij verklappen alvast dat dat niet alleen maar het behalen van een opleiding betreft. Je moet daarnaast nog aan een heleboel verschillende, aanvullende eisen voldoen wil jij jouw droom kunnen najagen en jouw droomberoep kunnen invullen. Wat is precies een gastouder? We hebben het hier nu wel steeds over, maar een definitie is ook niet verkeerd om te geven. Dit wordt ook wel eens een onthaalouder genoemd en is iemand die in eigen huiselijke kring kinderen opvangt, welke ook zelf kinderen kan hebben zodat de gastkinderen gewoon mee kunnen draaien in het betreffende gezin. De meeste Nederlandse gastouders zijn aangesloten bij een georganiseerde kinderopvang in de omgeving. Allereerst. Hoe kun jij zelf aan de slag gaan? Lees snel verder!

De vraag naar gastouders blijft groeien: hoe word ik ook gastouder? 

Zoals hierboven ook al staat, de vraag naar gastouders blijft flink groeien. Het is zo dat genoemd gastouderbureau altijd op zoek is naar geschikte gastouders die werken vanuit een eigen huis en daarnaast gastouders die bij de vraagouders aan huis willen komen. Jij komt in aanmerking voor het vervullen van de vacature als jij graag met kinderen werkt en daarnaast ook nog in het bezit bent van relevante diploma’s. Gastouder worden is dan wellicht iets voor jou. Het is namelijk een verantwoordelijk beroep en je kunt hiermee positieve invloed uitoefenen op de ontwikkeling van je kind. Daar draait het ouders toch vooral om, positieve invloed uitoefenen op de ontwikkeling van het kind. Het is daarom ook lastig om een geschikt gastouderbureau te vinden, hoe weet je nou van te voren of je kind in goede handen is? 

Wat zijn de eisen om gastouder te worden? 

Niet iedereen kan zomaar een gastouder worden, dat is een feit. De volgende eisen zijn van belang:
  • In het bezit zijn van de benodigde diploma’s
  • Een pedagogische MBO/HBO opleiding afgerond hebben
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bezitten
  • Diverse aanvullende certificaten hebben behaald 
Nu denk je misschien dat alleen een relevante opleiding voldoende is, maar dat is niet hoe het werkt. Een relevante opleiding is lang niet in alle gevallen voldoende. Als gastouderbureau streven zij naar de hoogst mogelijke kwaliteit van de kinderopvang en het is dan ook niet gek dat zij aanvullende eisen stellen aan de kandidaat voor een potentieel nieuw gastouderschap. En heb je wel eens gedacht aan een rookvrije omgeving en een speellocatie als jij thuis het gastouderschap wilt gaan uitoefenen? Dit zijn allerlei aspecten waar je aan moet denken. Een opleiding volgen en het papiertje in ontvangst nemen is dus geenszins voldoende. 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn