Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Isolatie met Icynene?

Heb jij jouw huis gekocht? Moet jij ook denken aan vloerisolatie, maar wil jij graag een soort materiaal dat duurzaam is en daarnaast ook veilig? isocoat-isolatie.nl/icynene/” target=”_blank”>Lees dan verder, want het antwoord op deze vraag kan worden gegeven door een toelichting op het gebied van vloerisolatie met Icynene. Eerst zal nu een korte introductie volgen in vloerisolatie met isolatieplaten, om alvast te oriënteren en de verschillen te begrijpen. Hoe werkt dat precies? Bij vloerisolatie worden isolatieplaten tegen de onderkant van de vloer bevestigd, maar dan ben je er nog niet. Er zijn allereerst wel nadelen te noemen, namelijk het aanbrengen van isolatieplaten kan ervoor zorgen dat er kieren en gaten ontstaan. Dit kan dus lastig worden vermeden. Op het moment dat er om kabels of leidingen moet worden heengewerkt vraagt dit veel arbeidstijd, dit is wel een verschil met purschuim als materiaal voor isolatie voor bijvoorbeeld vloeren. Netjes afwerken met schuim is in de regel makkelijker dan afwerken met isolatieplaten. Werken met deze platen is daarnaast ook belemmerend in kleinere ruimtes. Maar daarentegen is het zeker waar dat isolatieplaten zorgen voor een betere isolatie. 

Wat voor soort materiaal is Icynene? 

cynene is een duurzaam alternatief voor purschuim. Dit materiaal wordt gebruikt voor de isolatie van bijvoorbeeld een woning of een bedrijfspand. Een van de bedrijven die met dit soort materiaal werkt is isocoat-isolatie.nl” target=”_blank”>Isocoat. Isocoat heeft al jarenlange ervaring in het isolatievak, dat is een van de redenen om te kiezen voor Isocoat. Dit materiaal is minder schadelijk; bevat minder schadelijke stoffen vanwege het feit dat het watergedragen is. Op het gebied van duurzaamheid kan worden gesteld dat het materiaal een minimale uitstoot heeft. Dit materiaal heeft voor- en nadelen. Het maakt dan ook dat je een gegronde reden moet hebben om te kiezen voor een bepaald soort materiaal. Vloerisolatie is moeilijk te vervangen, zorg er daarom ook voor dat jij je op alle gebieden dan ook goed inleest. Nu zal worden toegelicht wat dit type materiaal op het gebied van vloerisolatie kan doen en vooral hoe de duurzaamheid terugkomt in de keuze van dit materiaal. 

Wat doet Icynene voor jou en jouw huis? 

Allereerst is het van belang om te kijken wat dit materiaal kan doen voor jou en vooral jouw huis. Als je denkt aan vloerisolatie zijn er namelijk verschillende manieren als het gaat om het soort materiaal dat je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende materialen, naast Icynene:
  • Purschuim
  • Glaswol
  • Steenwol
  • Folie
  • Platen 
  • Dekens
De voordelen van Icynene gaan we nu voor jou uiteenzetten. Als jij een veilig en duurzaam alternatief wilt voor purschuim dan kun jij voor dit materiaal gaan kiezen voor vloerisolatie. Het isolatieschuim wordt gespoten en zet vervolgens 100 keer zijn eigen omvang uit. Het vult elk gaatje en elke opening creëert een volledige isolatielaag die luchtdicht is. Zoals genoemd bestaat Icynene uit water, door deze basis worden er minder schadelijke stoffen uitgestoten als er wordt gespoten. Daarnaast is een groot voordeel overigens dat Icynene erg veelzijdig is want het kan op meerdere ondergronden zoals hout, metaal of beton worden aangebracht. Een afsluitend woord: overschotten van Icynene zijn volledig recycleerbaar! 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn