Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Hypotheek om je huis te kopen

Wie een koophuis wil hebben, die zal een hypotheek af moeten sluiten. Er is immers eigenlijk niemand met voldoende geld op de bankrekening om ineens zelf het totale bedrag te kunnen voldoen. Nee, je zult hier echt de hulp van een hypotheekverstrekker bij nodig hebben, anders lukt het aanschaffen van een koopwoning gewoon niet. Je vraagt bij een bank of een andere verstrekker dan een hypothecaire lening aan, een lening waarbij de te kopen woning als onderpand dient voor het geval je niet aan je aflossingsverplichtingen kunt voldoen. Dat is wel een belangrijk punt bij een hypotheek, je kunt niet voor een hoger bedrag lenen dan jij redelijkerwijs weer terug kunt betalen. Om de maximale hoogte vast te stellen, zal er gekeken worden naar het inkomen van jou en je eventuele partner. Aan de hand daarvan wordt berekend wat je maximaal iedere maand zou kunnen aflossen en hoe hoog de hypotheek dus maximaal zal kunnen zijn. Laat dit altijd berekenen voordat je op zoek naar een woning gaat. Op die manier weet je naar welke prijscategorie je kunt kijken en voorkom je dat je verliefd wordt op een huis dat je uiteindelijk niet kunt betalen omdat je hiervoor niet het nodige geld bij elkaar kunt krijgen. Bekijk snel de website rechtopadvies.nl.

Welke hypotheek kiezen?

Ga je op zoek naar een hypotheek, dan zul je ontdekken dat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn. Nu is het wel zo dat de mogelijkheden beperkter zijn ten opzichte van een aantal jaren geleden. Het afsluiten van aflossingsvrije hypotheken is bijvoorbeeld niet meer mogelijk, je wordt altijd geacht in de loop van de jaren afbetalingen te doen totdat je hele geleende bedrag afbetaald is. Maar dat betekent niet dat het aanbod aan hypotheken per se overzichtelijker is geworden. Als je een hypotheek af wilt gaan sluiten, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • annuïteitenhypotheken
  • lineaire hypotheken
  • beleggingshypotheken
  • spaarhypotheken
  • startershypotheken

Er zijn dus echt veel verschillende mogelijkheden en alle varianten hebben natuurlijk zo hun eigen kenmerken, hun eigen voor- en nadelen. Het vinden van de variant die het best bij jouw situatie past, dat kan uiteindelijk nog best wel lastig zijn. Bij sommige varianten betaal je iedere maand een vast bedrag, bij andere wordt het af te lossen maandbedrag steeds lager. En zo zijn er nog wel meer verschillen te noemen. Laat je dus altijd goed voorlichten voordat je een hypotheek afsluit, je wilt immers niet vastzitten aan een lening die niet goed bij jou past.

Recht Op Advies kan jou adviseren

Het inwinnen van advies is nog niet zo eenvoudig als het misschien lijkt, want waar kun je er nu echt op vertrouwen dat dit onafhankelijk gebeurt? Bij banken en andere hypotheekverstrekkers loop je natuurlijk altijd het risico dat zij hun eigen producten aanbevelen. Bij tussenpersonen kun je twijfelen aan de onafhankelijkheid vanwege de relatie die zij misschien met een bepaalde bank of hypotheekverstrekker hebben. Hoe krijg je dan toch onafhankelijk advies over een hypotheek? Door te gaan naar Recht Op Advies. Zij hebben veel kennis op dit gebied en kunnen jou adviseren over welk vorm hypotheek het best bij jou past en waar je deze het best af zou kunnen sluiten. Ook als je al een hypothecaire lening hebt, kun je bij hen advies inwinnen. Want zit jij wel op de juiste plek? Betaal je eigenlijk niet teveel? Soms kan het verstandig zijn om over te stappen naar een andere variant. Recht Op Advies kan jou in een gratis adviesgesprek meer vertellen over wat er voor jou mogelijk is met betrekking tot een hypotheek.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn