Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Homepagina instellen

Homepagina instellenHet internet is een geweldige ontdekking. Iedere dag zijn we verbonden met de mensen waar me om geven. Helaas is het internet niet voor iedereen even toegankelijk. Er zijn grote groepen in onze samenleving, met name ouderen, die moeite hebben bij te blijven. Zij weten amper wat een browser is, laat staan dat ze op eigen gelegenheid websites bezoeken. Vroeger, toen het internet nog niet heel oud was, bestonden er speciale startpagina’s. Die kon je als homepagina instellen om zo verschillende websites te bezoeken, toen Google nog niet zo algemeen bekend was. Deze websites maakten het ouderen makkelijk, maar komen tegenwoordig steeds minder vaak voor. Virtual Internet heeft de oude startpagina nieuw leven ingeblazen, maar in een geheel eigen stijl. Op http://www.virtualinternet.nl/ vind je een pagina met snelle toegang tot de meest gebruikte sites op het internet. Deze pagina kun je eenvoudig als homepagina instellen. Wat zijn de voordelen?

  • Geïntegreerde zoekbalk
  • Aanpassen naar eigen wensen
  • Opslaan en taal instellen

Aan de rechterkant van de pagina vind je een geïntegreerde zoekbalk. Die zoekbalk doet een directe zoekopdracht, afhankelijk van de zoekmachine die je gebruikt. Zit je regelmatig op Google, dan zal Google ingesteld staan als standaard zoekmachine. Je doet dan een Google search. Gebruik je Bing, of Yahoo? Dan zul je die diensten gebruiken. Het is heel handig om direct toegang te hebben tot een zoekfunctie, zonder dat je eerst naar de site van Google hoeft te gaan. In het zoekvak tik je gewoon in wat je wilt weten en in een handomdraai heb je het antwoord op het scherm. Wil je Virtual Internet als homepagina instellen? Ga dan naar de instellingen van je browser en pas je homepagina aan. Weet je zelf niet hoe dit moet? Laat je dan adviseren door een kleinzoon of kleindochter!

Homepagina instellen naar eigen inzicht

Vervolgens kun je de homepagina instellen zoals je dat zelf wilt. In het midden van het scherm zie je een aantal cirkels staan, vaak met een logo. Dit zijn webpagina’s, die je met één klik op de knop kunt bezoeken. Wil je een filmpje kijken? Dan zie je in één van de ballen het YouTube logo staan. Wanneer je daarop klikt, zit je direct op die site: ideaal! Je kunt het zien als een snelkoppeling naar al jouw favoriete webpagina’s. In plaats van de sites allemaal apart op te slaan, kun je bovenstaande pagina als homepagina instellen, zodat je meteen toegang hebt. De inhoud van de cirkels kun je volledig zelf indelen. Kijk je nooit of Facebook, maar op een site van een goede vriendin? Dan kun je de Facebookcirkel verwijderen en een andere toevoegen. Dat werkt als volgt: onder de logo’s zie je de tekst ‘aanpassen’ staan. Wanneer je daarop klikt, kun je de inhoud van iedere ballon eenvoudig wijzigen. Ideaal! Wil jij bovenstaande site als homepagina instellen? Ga dan snel naar de instellingen van je browser en doe de juiste aanpassingen. Je kunt ook klikken op de knop ‘stel in als startpagina’, dan wordt dit voor je gedaan!

De taal wijzigen    

Onder het kopje taal vind je de vlaggen van verschillende landen. Wanneer je daarop klikt, verandert de taal van de pagina in die taal. Ideaal voor ouderen die van oorsprong niet uit Nederland komen. Zij kunnen de homepagina instellen op een eigen taal, waardoor het zoeken een stuk makkelijker gaat. Ga snel naar bovenstaande site en bekijk alle mogelijkheden. Het is slim om de site te laten instellen door een vriend, familielid of collega, zodat zij direct de sites kunnen toevoegen die je veel gebruikt!   

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn