Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Hoe voer je medewerkerstevredenheidsonderzoek uit?

Heb je een relatief groot bedrijf en wil je graag zo nu en dan een medewerkerstevredenheidsonderzoek uitvoeren maar weet je niet hoe? Dan moet je absoluut bij solkie wezen. Daar hebben ze namelijk speciale software ontwikkeld om dit soort onderzoeken mee uit te voeren, die heel laagdrempelig zijn voor de medewerker, en die indien gewenst zelfs anoniem verwerkt kunnen worden. Je medewerkerstevredenheidsonderzoek uitvoeren met de hulp van solkie levert je betrouwbare informatie op over je organisatie, want wie weten er nu beter hoe het er op de werkvloer aan toegaat als je medewerkers zelf? Exact. Het enige jammere aan dit soort onderzoeken is dat ze vaak erg langdradig zijn en dat medewerkers er geen zin in hebben. Daarom hebben ze bij bovengenoemd bedrijf software ontwikkeld die juist wél leuk is om in te vullen, en waar de medewerker echt zijn of haar eigen stem in kwijt kan. Oftewel, diegene kan aangeven of de dingen goed lopen of niet, en ook daadwerkelijk verbeterpunten doorgeven. Het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek via solkie levert daarom waardevolle informatie op, die je kunt gebruiken om de organisatie van binnenuit te verbeteren. 

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek geeft antwoorden

Uiteraard hebben alle medewerkers van je organisatie zo nu en dan een gesprek met hun leidinggevende(n). In zo’n gesprek mogen ze aangeven wat ze prettig vinden lopen in de organisatie en wat niet, en hoe je zaken kunt verbeteren. Maar een medewerkerstevredenheidsonderzoek werkt toch echt wat anders. Je kunt daarin veel meer vragen kwijt als je in een beoordelingsgesprek of functioneringsgesprek kunt. Zo’n onderzoek kun je bovendien veel gemakkelijker structureel uitvoeren, bijvoorbeeld elke maand, en zo kun je direct controleren of zaken die je verbeterd hebt effect hebben of niet. Het is een hele prettige manier om de werkervaring van al je medewerkers te verbeteren, en dat zonder dat het je veel tijd kost. De meeste tijd gaat zitten in het opzetten van dit medewerkerstevredenheidsonderzoek. Maar als je het eenmaal in gebruik hebt dan kun je elke variant weer aanpassen aan de hand van de vorige, en zo heel gemakkelijk een nieuwe vragenlijst sturen aan al je medewerkers. Deze vragen kunnen gaan over bijvoorbeeld de volgende zaken:

  • Hoe je medewerkers de sfeer op de werkvloer ervaren
  • Hoe ze de communicatie tussen hen en hun leidinggevenden vinden
  • Hoe ze de samenwerking tussen hen en collega’s beoordelen
  • Of ze denken dat ze een waardevolle bijdrage leven
  • Hoe ze ervaren dat klanten reageren op hun bijdrage

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je kunt werkelijk alles vragen wat je maar wilt in zo’n medewerkerstevredenheidsonderzoek, en daar vervolgens op inspelen met je organisatie.

Een vragenlijst voor menselijke feedback van medewerkers

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek doe je als je niet alleen wilt weten of je medewerkers tevreden zijn, maar ook als je input van ze wilt in de vorm van ideeën. Je kunt deze gebruiken om de structuur van de organisatie te verbeteren, of de manier van werken aan te passen. Ook krijg je zo gedetailleerde informatie over hoe je medewerkers de sfeer op de werkvloer ervaren. Wat voor informatie je ook wilt hebben, met een onderzoek op maar van solkie kom je er achter wat je medewerkers er van vinden. 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn