Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Het vergelijken van jouw energie leverancier

Het laatste kwartaal is begonnen, het einde van het jaar nadert en voor veel huishoudens betekent dit dat je van je energie leverancier een jaarafrekening krijgt met daarop jouw verbruik en de kosten. Soms betaal je bij, soms ontvang je terug, maar je weet eigenlijk nooit of je bij jouw energie leverancier teveel betaalt of juist prijstechnisch goed zit. Met slimmetenergie.com kun je jouw energie leverancier vergelijken met andere leveranciers.

Waarom jouw energie leverancier vergelijken

Teveel betalen wil natuurlijk niemand, daarnaast levert niet iedere leverancier wat hij beloofd. Ook kun je kijken of je energie en gas los van elkaar op een goedkopere manier kunnen worden afgesloten. Kortom, met Slimmetenergie.com ben jij ervan verzekerd dat je de juiste keuze maakt in leverancier van energie en gas.

Hoe de vergelijkingswebsite in zijn werk gaat

Slimmetenergie is een eenvoudig te gebruiken website waarbij je op diverse manieren een vergelijking kunt maken. Je begint natuurlijk bij het wijzigingen van jouw gegevens, waarbij je de volgende gegevens ingeeft:

 • Jouw woonplaats
 • Meter, enkel of dubbel
 • Stroom in kWh
 • Gas in m3

Daarbij krijg je al de eerste vergelijkingen te zien. Deze kun je uitsplitsen in:

 • Stroom en gas
 • Alleen stroom
 • Alleen gas

Nu heb je een overzicht, maar dat zegt natuurlijk nog niet voldoende. Naast het prijsbewust omgaan met energie is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat voor stroom een energie leverancier biedt. Duurzaamheid is tegenwoordig net zo belangrijk als de prijs die je maandelijks betaald. Daarom wordt er een keuzeoptie gegeven in duurzaamheid waarbij je de energie leverancier kunt selecteren op:

 • Duurzame leveranciers
 • Energie van windmolens
 • Energie van zonnepanelen
 • Groene stroom uit Nederland
 • En CO2 gecompenseerd gas

Deze keuzes maken dat je heel bewust kunt kiezen voor een goedkope leverancier die toch oog heeft voor de toekomst. We zijn ons allemaal immers meer en meer bewust van de kosten van energie en gas, naast het geld dat we betalen. De werkelijke kosten van energie zitten hem ook in de belasting van het milieu en de impact die dat heeft op het welzijn van mens en dier. Een bewuste keuze maak je dus met een volledig plaatje. Slimmetenergie.com gaat hier daadwerkelijk slim mee om. Tot slot kun je kiezen voor het soort contract. Je hebt hier de keuze uit

 • Een contract van één jaar
 • Een contract van drie jaar
 • Een contract dat direct opzegbaar is

Ook kun je bij energietarief kiezen voor vast of variabel of aangeven dat je hier geen echte voorkeur in hebt. Vervolgens staat er een overzicht met het logo van elke energie leverancier. Je kunt zo eenvoudig twee of meer leveranciers tegenover elkaar zetten. Veel mensen hebben namelijk een voorkeur voor een energie leverancier. Wellicht uit ervaring of juist vanwege de bewuste keuze voor duurzaamheid. Omdat daar ook keuze in is, is deze optie erg makkelijk in het maken van de juiste vergelijking. Uiteindelijk kom je na het maken van deze diverse keuzes uit op een overzicht van diverse leveranciers die op jouw adres energie leveren. Je ziet gelijk een overzicht voor de periode waarop de prijs is gebaseerd en of er kortingen of cash-back acties zijn. Ook zie je of er duurzame ontwikkelingen zijn zoals groene stroom en CO2 gecompenseerd gas. Daaronder kun je voor meer informatie klikken en krijg je een volledig overzicht van verbruik, kortingen en een samenvatting, waarbij duidelijk staat aangegeven wat het totaalbedrag zou kunnen zijn per jaar. Ben je tevreden met het overzicht en heb jij jouw ideale energie leverancier gevonden? Dan klik je eenvoudig door naar de website van deze leverancier en kun je daar de overstap naar deze leverancier verder regelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn