Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Het afvallen lukt niet? Vanaf vandaag wel!

Vaak horen we het volgende, namelijk het afvallen lukt niet. Helaas wordt dit nog vaak gemeld en daar moet zo snel mogelijk iets tegen worden gedaan. Als er wordt gezegd ‘afvallen lukt niet’ moet je namelijk eerst bij jezelf te rade gaan. Het ligt namelijk in veel gevallen niet aan die ander, het ligt in de meeste gevallen aan jou, aan jezelf. Iets waar jij zeker zelf wat aan kunt doen, maar wat soms moeilijk is om aan te pakken. In veel gevallen heb je namelijk niet het idee dat jij kunt controleren wat er gebeurt. Dat is jammer, want het tegendeel is waar. Jij kunt wel degelijk controleren wat er om je heen gebeurt. Je kunt reageren op bepaald voedsel dat langs komt, je kunt reageren op andere dingen die voorbij komen en vervolgens een gepast antwoord vinden. Dat antwoord bestaat vaak uit ‘nee’. Nee zeggen is namelijk veel belangrijker geworden de laatste tijd. Doordat veel mensen nee kunnen zeggen, eten ze minder. Ervaren ze minder stress en gaat het leven in het algemeen een stuk makkelijker. Als je je bijvoorbeeld op een verjaardag bevindt waar veel mensen zijn die iets willen eten en jij zonder moeite nee kunt zeggen heb jij in feite al gewonnen. In feite win jij de strijd doordat jij met die reacties controleert wat jij tot je neemt. Afvallen lukt niet? Vanaf nu wel. Je zult hieronder nog meer tips lezen over hoe jij kunt afvallen, wat je daarvoor allemaal moet doen. Lees snel verder en zorg dat afvallen wel lukt in plaats van afvallen lukt niet moeten herhalen.

Het afvallen lukt niet: te weinig bewegen

Abs are made in the kitchen wordt veel gezegd. Toch is dat maar deels waar. Als jij de hele dag stil blijft zitten zul jij ook niet afvallen. Beweging is namelijk nodig om voor een negatieve energiebalans te zorgen. Dat is moeilijk als jij niet beweegt. Zorg er dus altijd voor dat jij minimaal een half uur per dag beweegt; het liefst nog veel vaker. Iedere keer dat je gaat bewegen treed je lichaam weer in werking. Het wil graag weer iets doen, het voelt zich geroepen. Op deze manier zorg jij ervoor dat jij toch kunt eten en ook kunt bewegen. Hoe fijn is dat? Er zijn natuurlijk veel mensen die bewegen omdat ze houden van eten. Dat komt omdat je de calorieen die je inneemt met je voedsel ook weer verbrandt. Dat komt doordat je waarschijnlijk voldoende beweegt. Fijn toch? Hieronder lees je nog enkele andere tips die kunnen helpen bij het afvallen. 

Afvallen lukt niet: als je deze tips volgt zal het je wel lukken

Het afvallen lukt soms niet. Dat is vervelend maar er zijn een heleboel tips die je kunt toepassen. Zorg ervoor dat je veel groenten en fruit eet. Zorg er ook voor dat je elke dag een uur beweegt, minimaal. Neem voldoende vitamines en pak vaker de fiets of ga lopende in plaats van met de auto. Zorg er ook voor dat je niet te veel en niet te vaak alcohol drinkt. Dat zal ook erg helpen! Meer tips nodig? Kijk eens op de website verantwoord-afvallen.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn