Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Etiketten bedrukken

Niet ieder product verkoopt zichzelf. In de meeste gevallen moet je je best doen om ervoor te zorgen dat de klant weet wat het is dat je aanbiedt en waar het te koop is. Wat voor soort product je ook aanbiedt: je moet ervoor zorgen dat de klant jouw product vindt als hij op zoek is naar iets dat jij aanbiedt. Er zijn verschillende manieren om de consument naar je winkel of naar je product toe te lokken. Ten eerste kun je reclame maken. Door het uitzenden van spotjes op radio en televisie of het plaatsen van advertenties in kranten, op internet of op reclameborden zorg je ervoor dat de consument met je product in aanraking komt. Ook het marketen van de locatie waar je het verkoopt is van belang. Of je nu een eigen winkel hebt of je product aanbiedt in een externe winkel: als de klant niet weet waar het wordt verkocht, zal hij het ook niet kunnen kopen. Naast het maken van reclame via deze wegen, moet het product ook zichzelf verkopen. Dit kan op heel veel verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld etiketten bedrukken met informatie over het product, zodat duidelijk is wat de klant precies koopt. Etiketten bedrukken is echter niet in alle gevallen noodzakelijk. Een sappige komkommer verkoopt zichzelf. Een komkommer wordt vaak niet verpakt en als dit wel het geval is, is de verpakking gemaakt van doorzichtig materiaal. De klant weet wat hij wil en kan ook direct zien of het product aan zijn verwachtingen voldoet. In sommige gevallen kun je nog etiketten bedrukken voor komkommers met informatie over het land van herkomst of over speciale eigenschappen van het product, zoals biologisch. Met heel veel andere producten gaat dit anders. Een doos cornflakes is in de meeste gevallen gemaakt van karton, een materiaal dat niet doorzichtig is. Een consument zal echter geen kartonnen doos kopen, zonder dat hij meer weet over de precieze inhoud. Daarom is het van belang dat de verpakking duidelijk vermeldt wat er precies in de doos zit. Dit kan op heel veel verschillende manieren: onder andere met etiketten bedrukken.

Etiketten bedrukken voor verschillende producten

Niet ieder product verkoopt zichzelf zo goed als een komkommer. Neem bijvoorbeeld een pot mosterd. Mosterd is een gele substantie, met her en der zwarte stukjes. Als er geen etiket op de pot zit, zal het merendeel van de mensen de pot niet eens openmaken, laat staan aanschaffen in de winkel. Consumenten willen weten wat ze kopen en het moet er lekker uit zien, willen ze het mee naar huis nemen. Daarom kun je voor mosterd het beste etiketten bedrukken met informatie over het product. Zo kun je etiketten bedrukken met de naam, het merk of het logo van het product. Veel bekende merken, zoals Calvé, zetten naast de merknaam weinig informatie op het etiket van de potten pindakaas omdat de klant weet dat de bruine inhoud van de pot pindakaas is, een product dat door Calvé gemaakt wordt. In andere gevallen is alleen naamsbekendheid niet belangrijk en moet er andere informatie worden vermeld. Je kunt bijvoorbeeld etiketten bedrukken met informatie over het product en hoe het te gebruiken. Bij gebruiksvoorwerpen wordt dit vaak gedaan in de vorm van een gebruiksaanwijzing, terwijl etiketten bedrukken met serveertips voor voedingsmiddelen vaak wordt gebruikt. Daarnaast is het wettelijk verplicht om een lijst met ingrediënten te vermelden, als je etiketten bedrukken gaat voor voedingsmiddelen. Zo moet het bijvoorbeeld worden vermeld als er E-nummers gebruikt zijn in de productie en ook diverse ingrediënten waar consumenten allergisch voor kunnen zijn, moeten vermeld worden. Daarom is etiketten bedrukken geen simpele klus, maar moet er met heel veel rekening worden gehouden. Daarnaast kan het ook zo zijn dat het product zichzelf niet verkoopt en er zelfs niet aantrekkelijk uitziet. Daarom kun je voor producten als mayonaise het beste etiketten bedrukken met een smakelijke foto van een gekookt ei, waar een lekkere kwak mayo op zit. Zo zorg je ervoor dat het product er toch lekker uit ziet en de klant het wil kopen.

Verschillende soorten etiketten laten bedrukken door Altrif

Als je op zoek bent naar een professioneel bedrijf aan wie je het etiketten bedrukken kunt uitbesteden,

kun je het beste eens op www.altrif.nl kijken. Altrif is gespecialiseerd in het bedrukken van etiketten in alle soorten en maten. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor:

  • enkellaagse etiketten
  • meerlaagse etiketten
  • flexibel packaging
  • smart labeling

Een standaard etiket zoals op de pot mosterd of mayonaise, is doorgaans een enkellaags etiket. Andere producten hebben meer baat bij een meerlaags etiket, waarbij er bijvoorbeeld meer ruimte is om een gebruiksaanwijzing te vermelden. Voor schoonmaakmiddelen kun je bijvoorbeeld het beste etiketten bedrukken met alle informatie over het gebruik en eventuele schadelijke eigenschappen, zodat de consument weet hoe hij er mee moet omgaan. Daarom worden producten met een uitgebreide gebruiksaanwijzing vaak voorzien van meerlaagse etiketten als er te weinig ruimte op de verpakking is voor een enkellaags etiket. Flexibel packaging is een manier van etiketten bedrukken die niet traditioneel is. Onder deze vorm van verpakking vallen bijvoorbeeld sachets, banderollen en sleeves. Een sachet wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld een portie mosterd in te verpakken. Onder smart labeling worden verschillende mogelijkheden van etiketten bedrukken gerekend, zoals biologisch afbreekbare of NFC-etiketten (etiketten met een chip). De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je meer informatie wilt over de verschillende mogelijkheden voor etiketten bedrukken of je wilt een offerte aanvragen, ga dan naar www.altrif.nl.

Meer van Altrif.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn