Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Epoxy vloer

Decochip - Epoxy vloerVoor de vloeren in uw woning kunt u kiezen uit heel veel verschillende materialen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor hout, laminaat of tegels, maar ook voor bijvoorbeeld tapijt of zeil. Een epoxy vloer is echter bij de meeste mensen nog zeer onbekend, hoewel het juist veel voordelen kan bieden. Wat is nu precies een epoxy vloer, waar wordt het van gemaakt? Het wordt gemaakt van epoxy, een thermo hardende kunststof. Dit materiaal is zeer veelzijdig en kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Zo is het dus heel geschikt voor de aanleg van vloeren, maar ook kunnen muren hier bijvoorbeeld mee afgewerkt worden. Door de speciale eigenschappen van het materiaal, is een epoxy vloer een goede keus voor zowel woningen als voor bijvoorbeeld de industrie. Bij de meeste mensen zal het vooral bekend zijn door de toepassing in sporthallen. Hiervoor is het materiaal zeer geschikt, omdat het in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is en er dus met lijnen en vlakken in verschillende kleurtinten gewerkt kan worden, om op die manier duidelijk de velden voor verschillende sporten aan te geven. Maar een epoxy vloer is dus ook zeer geschikt voor gebruik in werkplaatsen, doordat het zeer sterk is en het echt tegen een stootje kan. Natuurlijk zijn er verschillende varianten, maar de sterkste variant is bijvoorbeeld sterk genoeg om het gewicht van vliegtuigen aan te kunnen en kan daardoor in de terminal van vliegveld gebruikt worden. Doordat het materiaal bovendien waterdicht is, is het ook heel geschikt voor bijvoorbeeld plaatsen waar voedsel bereid wordt of in werkplaatsen, zoals garages. Vaak wordt daar nu gekozen voor tegels of beton, maar tegels kunnen breken of scheuren en vaak laten de voegen ook nog vocht door, net als beton. Met een epoxy vloer spelen deze problemen niet. Het materiaal is ontzettend sterk en waterdicht, waardoor vocht niet weg kan lopen en onder de vloer voor problemen kan gaan zorgen.

Epoxy vloer in uw woning

Zoals gezegd is het ook heel goed mogelijk om een epoxy vloer in uw woning te gebruiken. Waarom zou u dit nu doen, wat zijn hier de voordelen van en ziet het er wel mooi uit? Om eerst op het laatste punt in te gaan, of u het mooi vindt hangt natuurlijk helemaal van uw eigen smaak af. Een groot voordeel van een epoxy vloer is echter dat deze in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar is, waardoor u altijd een kleurvariant kunt kiezen die bij u past. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende kleuren naast elkaar te gebruiken of om te kiezen voor een niet helemaal egale vloerkleur. U kunt bijvoorbeeld gekleurde spikkels er in laten verwerken, zodat er een heel ander effect ontstaat. Een epoxy vloer is heel geschikt in een modern interieur, door het strakke effect dat er mee bereikt kan worden. Het wordt naadloos, van muur tot muur, gegoten en is helemaal vlak en glad. Betekent dit dat het alleen goed past in strakke en moderne interieurs? Nee, absoluut niet, ook als u houdt van andere stijlen, valt dit heel goed te combineren. Een epoxy vloer kan dus voor iedereen geschikt zijn. Een epoxy vloer kan bovendien ook een heel andere uitstraling krijgen door te kiezen voor mat of juist voor hoogglans, voor zijdeglans of voor zijdemat. Net als met verf het geval is, maakt het ook bij dit vloertype veel uit of u kiest voor hoogglans of voor bijvoorbeeld mat. Dit geeft een heel ander effect. Het een zal u meer aanspreken dan het ander, maar door de vele mogelijkheden wat betreft glans en kleuren is er altijd wel een variant te vinden die bij u past.

Voordelen van epoxy

Wat zijn nu de voordelen van een epoxy vloer, waarom zou u juist voor dit materiaal kiezen? Daar zijn verschillende redenen voor te noemen, namelijk:

  • het is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en glans
  • het is geheel waterdicht
  • het is een sterk materiaal
  • het voelt comfortabel zacht aan uw voeten aan
  • het is onderhoudsvriendelijk en stofvrij
  • het is slijtvast
  • het is zeer hygiënisch

Kiest u voor een epoxy vloer, dan bent u in het vervolg veel minder tijd kwijt aan schoonmaken. Doordat het helemaal naadloos en glad is, is het schoonmaken van de vloeren een fluitje van een cent. Vlekken verwijdert u heel eenvoudig, net als stof. Dit maakt het zeer geschikt voor mensen die last hebben van allergieën. Doordat een epoxy vloer helemaal vochtdicht is, kan het bovendien in alle ruimtes van het huis toegepast worden. Niet alleen voor woonkamers en slaapkamers is het geschikt, maar ook voor keuken, toilet en badkamer. Doordat het geen vocht opneemt, kunt u bij ongelukjes heel gemakkelijk de vloer schoonmaken en dit zorgt ervoor dat deze altijd hygiënisch schoon is. Wat ook prettig is, is dat het zeer aangenaam aan de voeten aanvoelt. Het materiaal voelt van zichzelf zacht aan en wordt nooit steenkoud. Dat maakt een epoxy vloer zeer prettig om op te lopen. Doordat het zacht is, zorgt het er bovendien voor dat uw voetstappen niet het hele gebouw doorklinken, ideaal dus als u in een appartement of flat woont. Het slijt bovendien ook niet, waardoor het geen enkel probleem is als u met stoelen schuift, er zware voorwerpen op zet of er met hoge hakken over heen loopt, het blijft er mooi uitzien. Dat maakt een epoxy vloer voor veel mensen een zeer geschikte keuze!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn