Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Epdm folie

Epdm folie is een veelgebruikt materiaal onder doe-het-zelvers. Epdm is de afkorting van Ethyleen Propeen Dieen Monomeer en is een verzamelnaam voor verschillende soorten synthetisch rubber. Het is een stevig soort kunststof, dat ideaal geschikt is om bijvoorbeeld onderdelen van een pand mee te isoleren. Het wordt al sinds de jaren ’60 gebruikt als isolatiemateriaal voor bijvoorbeeld huizen, auto’s en elektrische apparaten, maar het is ook terug te vinden in tuinslangen, vijverbodems en als onderdeel van transportmethodes in de logistiek. De volgende eigenschappen maken epdm folie zo goed geschikt voor al deze verschillende toepassingen:

  • Elasticiteit;
  • Waterdichtheid;
  • Bestendigheid tegen schadelijke stoffen (zuur, uv-straling en zouten, bijvoorbeeld);
  • Duurzaamheid (het gaat ten minste 50 jaar mee).

Epdm wordt het meest gebruikt in grote lappen als dakbedekking. Epdm folie is over de hele wereld bekend, maar wordt ook overal net anders geproduceerd. Om de voor- en nadelen van de verschillende productiemethodes en de daaruit volgende resultaten te waarderen is nogal wat scheikundige kennis nodig. Wie echter vooral is geïnteresseerd in de praktische voor- en nadelen van de ene soort epdm folie vergeleken bij het andere, kan dit navragen bij een doe-het-zelfzaak of bij de epdm-specialist. Bij EPDM XL kunnen we u bijvoorbeeld vertellen dat tijdens het productieproces van Europees epdm folie geen talk wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het folie eenvoudiger te lijmen is: u hoeft slechts op één zijde lijm aan te brengen voor een goed en betrouwbaar resultaat. Voor Amerikaans epdm materiaal, waar wel talk in te vinden is, is het nogal eens nodig om dubbel zoveel lijm te gebruiken voor hetzelfde resultaat. Informeer daarom altijd even bij een specialist naar de meest ideale soort epdm materiaal voor uw doeleinde. Bij EPDM XL, de grootste leverancier van epdm voor Nederland en België, kunnen wij u nauwkeurig informeren en adviseren over alles wat u wilt weten betreffende epdm folie en de verschillende toepassingen hiervan.

Epdm folie: goedkope dakbedekking

Wie geïnteresseerd is in de mogelijkheid om epdm folie aan te schaffen, kan eens een kijkje nemen op de website van EPDM XL. Hier hebben wij ons aanbod ruim vertegenwoordigd. U kunt aan de hand van foto’s en duidelijke omschrijvingen een goed beeld krijgen van wat epdm is en hoe u het kunt gebruiken. Tegelijk zult u zien, dat de prijzen in onze webwinkel bijzonder voordelig zijn. Ons epdm folie is niet duur en gaat bijzonder lang mee. Het is perfect geschikt voor bouwtoepassingen, omdat het voldoet aan de richtlijnen van de Nederlandse bouwkwalificaties. Ons epdm folie is brandveilig en bestand tegen vliegvuur. U bestelt uw epdm materiaal bij ons al voor €8,95 per vierkante meter. Het materiaal om een middelgroot dak te beleggen zal u dus ongeveer €360 euro kosten. Dit is een berekening waarbij de installatiekosten en het bevestigingsmateriaal niet meegerekend zijn. De mogelijkheid bestaat om het epdm folie zelfstandig aan te brengen. Dan hoeft u alleen nog extra te investeren in bevestigingskits, waar geschikte lijm en hulpstukken bij inbegrepen zitten. Al met al is het gebruiken van epdm dus niet alleen een handige isolatieoplossing voor uw dak, maar ook een zeer economische investering. Bovendien gaat het materiaal zeker enkele decennia mee, waardoor het bijzonder geschikt is voor duurzame toepassingen in de bouw. Het synthetische rubber blijft lang in goede conditie en hoeft gemiddeld slechts één keer per vijftig jaar vervangen te worden. Wanneer u de prijs voor het aanbrengen van epdm folie vergelijkt met de levensduur van het materiaal, kunt u niet anders dan concluderen dat dit een bijzonder goedkope bouwoplossing is.

Bestel het bij EPDM XL

Bent u op zoek naar een vakkundig leverancier van epdm folie, dan kan EPDM XL u verder helpen. Bij ons koopt u epdm folie van verschillende afmetingen. Alle rollen epdm folie in ons assortiment zijn 1,14 mm dik, maar de breedte van onze artikelen verschilt van 3 millimeter tot 9 meter breed. Ook leveren wij bevestigingskits, verschillende soorten lijm en isolatieplaten, zodat u uw dak volledig zelfstandig kunt opknappen. Over de precieze werkmethode die hiervoor het meest geschikt is, kunt u bij ons informatie inwinnen. Wij adviseren u graag op persoonlijke wijze betreffende de meest geschikte aankoop voor uw situatie. Bent u nu niet bepaald een enthousiaste doe-het-zelver, dan hebben wij ook specialisten klaarstaan om u te helpen uw aankoop te bevestigen. Dit zijn vakkundige mensen met jarenlange ervaring op het gebied van dakbedekking en de omgang met epdm. Zij kunnen u probleemloos assisteren bij het aanbrengen van de dakbedekking op uw huis. Wanneer u ook epdm materiaal wilt bestellen, het is bij ons mogelijk om op elk gewenst moment een bestelling te plaatsen via onze webwinkel. U geeft aan hoeveel vierkant meter van welke rol epdm u graag wilt hebben door het in uw digitale winkelmandje te plaatsen. Na betaling wordt uw bestelling binnen 3 werkdagen bij u thuis bezorgd. Houdt u rekening met de nodige transportkosten. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze webpagina Veelgestelde Vragen. Hier kunt u ook terecht voor vragen over andere onderwerpen, zoals de praktische behandeling van epdm folie. Hebt u meer specifieke vragen over de aankoop of over epdm folie in het algemeen, die niet op de pagina Veelgestelde Vragen worden genoemd, dan is het mogelijk contact op te nemen met de klantenservice om uw vraag te stellen. U kunt een e-mail sturen of telefoneren met ons hoofdkantoor in Wapenveld. Onze vakkundige medewerkers helpen u graag verder, zodat u snel aan de slag kunt met het aanleggen van uw epdm dakbedekking.

Meer van Epdmxl.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn