Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Energie vergelijken is mijn nieuwe favoriete hobby

Mijn energiecontract loopt bijna af en ik ben alweer druk op zoek naar een nieuwe energieleverancier. Vroeger waren er niet zoveel opties. Soms moest ik zelfs gedwongen één bepaalde energieleverancier nemen, omdat er geen andere aanbieder in de omgeving was. Dit is lang geleden en de tijden zijn wat dat betreft enorm veranderd. Eerst vond ik het een beetje irritant, want door de concurrentie strijd sturen energieleveranciers vertegenwoordigers en verkopers naar de mensen toe. Dus dan zit je lekker te eten, want ze komen altijd tijdens etenstijd, en dan moet je weer een verkooppraatje aan horen. Door dit soort opdringerige methoden, en mijn ervaringen in het verleden, bleef ik altijd bij mijn oude vertrouwde energieleverancier. Als je wat ouder wordt duurt het soms even voordat je je aanpast aan de nieuwe situatie. Tegenwoordig ben ik zelf de opdringerige consument. Ik bel de energieleveranciers op en vraag de medewerker wat ze mij kunnen aanbieden als ik klant word. Zij moeten immers hun best doen om mij als klant te krijgen en te behouden. Maar zelf opbellen is ook al weer ouderwets en tegenwoordig maak ik gebruik van internet om energie te vergelijken. Dit is ideaal, want je hebt alles op een rij in één algemeen overzicht. Dus elk jaar als het moment er aan komt dat ik kan overstappen op een nieuwe leverancier ga ik naar enkele verschillende websites waar je energie kunt vergelijken. Energie vergelijken is in dit opzicht gewoon leuk. Je moet er daarom ook even de tijd voor nemen, want soms kom je aanbiedingen tegen die erg winstgevend zijn. Zo krijg ik dit jaar, aan het einde van mijn contract, 256 euro terug. Mijn dochter wil een tablet, dus misschien dat ik dit jaar een energieaanbieder neem die als cadeautje een tablet aanbiedt. Het is wel belangrijk dat je met zulke giften in de gaten houdt hoe hoog de maandtarieven zijn. Als je veel meer betaalt dan is het goedkoper om gewoon een tablet in de winkel te kopen.

Energie vergelijken, hoe gaat dat in zijn werk?

Energie vergelijken is kinderlijk eenvoudig met de huidige technologie. In feite hoef je zelf vrij weinig te doen. Je moet alleen even wat basisgegevens invullen zoals je adres en je gezinssituatie en vervolgens worden alle berekeningen voor je gemaakt. Op basis van een geschat verbruik kun je dan zien wat je per maand moet betalen per leverancier.  Je ziet dus meteen welke de goedkoopste is. Vervolgens kun je de aanbiedingen gaan bekijken. Het kan best zijn dat een duurdere leverancier een interessante gift heeft. Zo kun je nagaan of het misschien voordelig is om je maandlasten wat te verhogen met een nieuwe leverancier als je er bijvoorbeeld een tablet of laptop voor terug krijgt. Het kan ook zijn dat wanneer je energie vergelijken gaat, je er achter komt dat je in feite gewoon meer betaalt, zodat je je eigen tablet betaalt. In dat geval moet je zien hoe lang het contract duurt en hoeveel je in totaal kwijt bent aan extra kosten voor de tablet. Stel dat je drie jaar aan een contract vast zit en je betaalt 10 euro meer per maand. Dat is dan een tablet van 360 euro. Voor dat soort bedragen kun je ook een goedkopere leverancier uitzoeken en met het geld wat je bespaart een mooie tablet of laptop kopen. En soms kun je ook een gift krijgen in de vorm van een bedrag dat direct op je rekening wordt gestort. Dit bedrag kun je natuurlijk ook gebruiken om een tablet mee te kopen. Dit soort ontdekkingsreizen in de wereld van energie vergelijken maken dat het voor mij praktisch een hobby is geworden. Door energie te vergelijken ontdek ik her en der zulke fijne manieren om geld te besparen. En het hoeft niet eens om grote bedragen te gaan, maar enkel de wetenschap dat ik elk jaar weer een manier vind om geld te verdienen aan een energie leverancier, daar word ik blij van.

Het gebruiksgemak van de website energievergelijking.nl

Tegenwoordig ga ik meestal naar de website energievergelijking.nl. Energie vergelijken is hier erg eenvoudig en ik raad iedereen dan ook aan om deze website te gebruiken om energie te vergelijken. Allereerst kun je energie vergelijken door alle leveranciers in één overzicht samen te brengen. Dus ongeacht je woning kun je de energie vergelijken door puur naar alle leveranciers te kijken. Natuurlijk kun je ook energie vergelijken voor jouw specifieke situatie. Hiervoor vul je in waar je woont zodat het bekend is in wat voor woning je woont en hoeveel energie de desbetreffende woning gemiddeld nodig heeft voor één of meerdere personen. Je kunt hier ook aangeven of je gebruik maakt van dubbelstroom en welke leverancier je voorheen had. Al deze informatie wordt vervolgens gebruikt om na te gaan hoeveel je per maand ongeveer kwijt bent aan energie kosten en daarna krijg je een overzicht van de kosten per energieleverancier. Als je energie vergelijken gaat, dan kun wil je natuurlijk uiteindelijk overstappen. Op energievergelijking.nl kun je overstappen zonder dat je zelf iets hoeft te ondernemen qua opzeggen en dergelijke. Dit wordt allemaal voor je gedaan. Energievergerlijking.nl zorgt ervoor dat je oude contract netjes op tijd wordt opgezegd en daarnaast melden ze jou aan bij de energieleverancier van jouw keuze. Je hebt dus nergens om kijken naar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn