Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Elektrische driewieler nodig?

Als jij moeite hebt met lopen, dan kan een elektrische driewieler uitkomst bieden. Bij veel mensen zal dit voertuig beter bekend staan als een scootmobiel, brommobiel, gehandicaptenvoertuig of invalidenvoertuig. Hoe je het ook noemt, feit is dat dit transportmiddel jou in staat stelt om mobiel te blijven, ook als jouw benen niet meer zo werken zoals in het verleden. Een elektrische driewieler stelt jou in staat om als je slecht ter been bent, toch zelf je boodschappen te doen, bij mensen op visite te gaan of andere uitstapjes te maken.

Gemakkelijk op stap met elektrische driewieler

Als je ouder wordt, als je een ongeluk hebt gehad of als je een aangeboren aandoening hebt, kan het zijn dat jij niet zo gemakkelijk kunt lopen. Een paar stappen lukt vaak nog wel, maar langere afstanden worden al snel een probleem. Een elektrische driewieler biedt dan uitkomst. Je mag met deze voertuigen namelijk overal gewoon naar binnen en op de meeste plaatsen lukt dit ook, doordat deze driewielers een smal formaat hebben. Winkels zijn er op ingericht, net als de meeste andere publieke binnenruimtes. Zo kun jij je wat dat betreft in ieder geval dus zelf blijven redden! Het is wat lastiger om hiermee woningen binnen te gaan, omdat meubels nu eenmaal vaak wat dichter bij elkaar staan. Maar je kunt met je elektrische driewieler wel tot aan de voordeur komen en dan hoef je alleen nog maar naar binnen te lopen. Ook bezoek aan familie en vrienden blijft zo mogelijk. Het grote voordeel van de huidige generatie scootmobiels is dat ze redelijke afstanden af kunnen leggen, waardoor je er gerust uitstapjes mee kunt maken zonder dat je bang hoeft te zijn dat je niet weer thuis komt door een lege accu. Wist je bovendien dat je geen rijbewijs nodig hebt om op een elektrische driewieler te mogen rijden? Iedereen die 16 jaar of ouder is mag hier op rijden. Je mag hiermee bovendien zowel op de stoep, als op het fietspad en de weg rijden.

Verschillende modellen

De meeste mensen hebben wel eens een scootmobiel gezien, maar vaak heeft men geen idee van hoeveel verschillende modellen er zijn. Een elektrische driewieler kan bijvoorbeeld twee banden voor hebben en één achter, maar meestal is het net andersom. Daarnaast zijn er modellen verkrijgbaar met een dak, zodat je heerlijk droog zit. Sommige beschikken over een bagageruimte of bagagemandje, anderen niet. Zo zijn er dus heel veel verschillen. Wist je bovendien dat er naast de elektrische driewieler ook exemplaren op benzine te krijgen zijn? De elektrische variant heeft echter duidelijke voordelen:

  • je mag er overal mee naar binnen rijden
  • hij is stil en stinkt niet
  • je kunt er ook mee achteruit rijden
  • je kunt gewoon thuis de accu opladen in plaats van de je naar een tankstation moet rijden voor nieuwe benzine

De voordelen zijn dus duidelijk. Heb jij interesse in het kopen van een elektrische driewieler? Bekijk dan eens het ruime assortiment van Fast & Furious Scooters. Zij bieden verschillende modellen, zowel met als zonder dak, en hebben dus ook jouw ideale model in hun collectie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn