Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Een opleiding tot hovenier volgen, hoe doe je dat?

Een opleiding tot hovenier volgen, hoe doe je dat? Lees verder!

Een hovenier is iemand die alles van tuinen afweet. Een hovenier houdt zich bezig met het onderhoud en het ontwerpen van tuinen. Dit is heel breed, want het takenpakket van een hovenier is ook breed. Om succesvol de taken van een hovenier uit te kunnen voeren moet je een studie volgen. Een opleiding tot hovenier kun je op verschillende plaatsen volgen, bijvoorbeeld via www.terratrainingen.nl. Maar waar moet je op letten als je een opleiding tot hovenier gaat volgen en wat doet een hovenier eigenlijk allemaal? Je leest het in dit artikel!

Wat doet een hovenier?

Een hovenier houdt zich dus globaal gezien bezig met tuinonderhoud en de aanleg van tuinen. Afhankelijk van de interesses van de hovenier ligt de focus op een van die twee onderwerpen. Als het gaat om het onderhouden van tuinen dan zijn dit een aantal taken die een hovenier uitvoert:

  • Snoeien
  • Grasmaaien
  • Onkruid wieden
  • Opruimen van afval

Een hovenier zorgt er dus voor dat een tuin er weer mooi en verzorgd uitziet. Tijdens de opleiding tot hovenier leer je precies hoe je bepaalde struiken en planten moet snoeien. Dit is belangrijk, want dit zorgt ervoor dat de plant lang gezond blijft. Ook het onkruid wieden hoort bij het takenpakket van een hovenier. Onkruid wieden klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Als je onkruid niet op de juiste manier verwijdert, dan krijg je het twee keer zo hard terug. Dit wil je voorkomen. Tijdens het volgen van de opleiding tot hovenier leer je hoe jij onkruid op de juiste manier kunt verwijderen. Het belangrijkste bij het verwijderen van onkruid is dat het onkruid compleet wordt verwijderd. Dus ook de hele wortel moet eruit. Als laatste houdt een hovenier zich ook bezig met het opruimen van afval, denk bijvoorbeeld aan bladeren of takken. Het takenpakket van de hovenier is dus erg breed en een opleiding tot hovenier is dan ook nodig. Wil jij een opleiding tot hovenier volgen? Dan moet je dat doen bij een erkend bedrijf met de juiste certificaten.

Waar kun je een opleiding tot hovenier volgen?

Waar kun je dan precies een dergelijke opleiding volgen? Een opleiding tot hovenier kun je volgen via www.terratrainingen.nl. Dit bedrijf houdt zich bezig met het geven van trainingen op het gebied van groen, tuinbouw, communicatie en nog veel meer. Als je hovenier wilt worden dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres. Ze hebben al honderden hoveniers opgeleid en kunnen jou ook opleiden. De reviews van dit bedrijf zijn erg goed. Via de website van dit bedrijf kun je alle erkende opleidingen zien en kun je je eenvoudig inschrijven voor een opleiding. Er staat precies beschreven wat je kunt verwachten en hoe je op de juiste manier de opleiding kunt volgen. Heb jij hier interesse in? Ga dan nu naar de website en schrijf je vandaag nog in. Voordat je het weet ben je dan een erkende hovenier! Heb je nog vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ze op. Dit kan heel eenvoudig via de website. Zij helpen je dan snel verder.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn