Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Een mooie tuin begint met betonbanden

Sierbetononline - betonbandenWanneer je een mooie tuin wilt aanleggen zijn een aantal zaken belangrijk. Je wilt natuurlijk een mooie tuin het hele jaar door en daarvoor is een beetje planning nodig. Stel je voor je bent verhuisd en kan de tuin in het nieuwe huis grondig aanpakken, hoe zou je dan beginnen? In de eerste plaats moet er natuurlijk een goede indeling zijn. Deze indeling kan bestaat uit bijvoorbeeld een mooie vijver, een leuk wandelpad en een aantal perkjes met mooie planten of bloemen. Om deze indeling te realiseren moet je een aantal stappen ondernemen:

  • tuin op de schop
  • aanleg wandelpad of terras
  • aanleg vijver
  • aanleg perkjes
  • plek voor spelende kinderen

Het belangrijkste wat je moet doen bij een renovatie van de tuin is deze eerst volledig op de schop nemen. Haal alles eruit waarvan je denkt dat het moet verdwijnen. Het leukst is het om volledig opnieuw te beginnen en de tuin dus volledig te strippen. Verwijder bloemen en planten, verwijder stenen en betonbanden en neem het gras op de schop. Wanneer de tuin erbij ligt als een paradijs vol mogelijkheden kan het echte werk beginnen.  Begin met de aanleg van een terras of wandelpad. Een terras wordt vaak aangelegd bij de achterdeur, zodat je in de zomer lekker buiten kan zitten en niet eerst door het gras hoeft te lopen. Een wandelpad strekt zich meestal een aantal meter uit de tuin in, of vormt een cirkel zodat door de tuin gewandeld kan worden zonder van het pad af te stappen. Wanneer het wandelpad of het  terras grenst aan delen van de tuin is het slim betonbanden te plaatsen. Deze beschermen het gras van de tuin tegen de stenen; ze zorgen ervoor dat natuur en cultuur gescheiden blijven. Een ander belangrijk voordeel van betonbanden is dat ze verzakking tegengaan. Vaak zie je aan de rand van een terras dat het gras wat verzakt of de stenen het gras opzij duwen. Met betonbanden wordt deze verzakking in veel gevallen voorkomen. Gebruik voor het terras altijd tegels die jij mooi vindt. Het gaat er niet om een prijs te winnen voor de meest elegante tuin, plaats een patroon waar jij zin in hebt. Bij de aanleg van een vijver is het belangrijk de juiste locatie te kiezen. Het is bijvoorbeeld niet slim een vijver te plaatsen naast een speelplek voor de kinderen, of aan de rand van de tuin waar de kat van de buren ’s nachts langsloopt. Ook bij de vijver kunnen betonbanden geplaatst worden om verzakking tegen te gaan. Bovendien voorkomen de betonbanden in dit geval het lekken van water uit de vijver. Hiernaast kan ook een zeil van EPDM rubber gebruikt worden.

Betonbanden bij de perkjes

Perkjes met bloemen en planten zijn de droom van elke tuinder. Tulpen, rozen, narcissen, hortensia’s, fuchsia’s of irisbloemen, je kunt het zo gek niet bedenken. Veel mensen vinden het mooi deze bloemen wat op een verhoging te plaatsen zodat ze echt het gevoel hebben dat ze in de natuur lopen. Wederom zijn betonbanden hier nuttig. Om te voorkomen dat de perkjes aan de randen verzakken is het slim deze banden te plaatsen. Verzakking kan ontstaan door een harde regenbui, maar bijvoorbeeld ook door spelende kinderen. Wanneer kleine kinderen zich in de perkjes wagen en op de randen van de tuin gaan zitten of met de hoeken van het perkje gaan spelen kunnen deze perkjes al gauw in elkaar storten. De bloemen aan de randen raken dan beschadigd en deze verzakking kan er zelfs voor zorgen dat sommige bloemen niet meer tot bloei komen. Betonbanden zijn dus belangrijk om de levensduur van je tuin te bewaken. Wees niet bang dat deze banden het karakter van de tuin zullen aantasten, ze zijn namelijk amper te zien. Ze bevinden zich diep in de grond net iets naast de perkjes. Aan de kant van het gras zullen ze op ongeveer dezelfde hoogte zitten als de perkjes zelf. Aan de kant van het perkje zitten de betonbanden een stuk dieper, zodat ook de ondergrond niet kan verplaatsen. Het wandelpad, het terras en de vijver zijn geplaatst en ook de perkjes zien er goed uit. Om te voorkomen dat de kleine kinderen helemaal losgaan en de tuin overhoop halen is het ook slim een gedeelte vrij te houden waar zij kunnen spelen. Denk bijvoorbeeld aan een stuk gras met een trampoline, of een mooie zandbak, gemaakt met (wederom) betonbanden. Wanneer deze betonbanden aan elkaar gekoppeld worden maak je snel een scheiding tussen tuin en speelveld. Zo heb je binnen no-time een zandbak waar je u tegen zegt.

Ready, set, go!

Ben je helemaal klaar te beginnen? Wacht nog heel even! Natuurlijk heb je voor een grondige renovatie zoals deze de juiste materialen nodig. Niet alleen materiaal voor de vijver, maar ook tuingereedschap, de bloemen en planten, en de tegels en sierstenen. Voor de betonbanden kun je terecht bij https://www.sierbetononline.nl. Op deze website vind je tientallen soorten sierbeton. Niet alleen betonbanden, maar bijvoorbeeld ook schrikblokken en halve sierbollen, ideaal om je tuin nog een beetje aan te kleden. Wanneer je een bestelling plaats wordt deze snel bij je thuis afgeleverd. De wachttijd bedraagt gemiddeld twee weken. Wanneer de producten binnen zijn worden deze op werkdagen tussen 8:00 en 18:00 geleverd. Betalen is eenvoudig via zowel IDeal als PayPal, maar ook via overboekingen of zelfs als rembourszending. Vul snel het contactformulier in en bestel vandaag nog al het sierbeton wat je nodig hebt om je tuin helemaal af te maken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn