Zappsite

Dé startpagina van Nederland – ZappSite.nl

Een huis bouwen

Niet iedere woning is hetzelfde. Voor het grootste deel heeft dit te maken met het inkomen van de bewoners: sommige woningen zijn duurder om te bouwen dan anderen. De meest kostbare soort woning is de vrijstaande woning. Een vrijstaand huis bouwen is duurder dan een twee-onder-een-kaphuis bouwen, omdat voor de laatste minder materialen nodig zijn en de constructie in één keer kan gebeuren. En rijtjeshuis is nog voordeliger, omdat er hier meerdere woningen aan elkaar vast gebouwd zijn. Naast deze zogenoemde eengezinswoningen zijn er ook woningen die zich in een groter gebouw bevinden, zoals appartementen en studio’s. Een studio heeft geen aparte slaapkamer, terwijl een appartement er wel minstens eentje heeft. Ook kun je op een kamer wonen, wat veel voorkomt in studentenhuizen. Hier worden de faciliteiten zoals de badkamer en de keuken met anderen gedeeld. Naast deze soorten woningen zijn er nog speciale woningen zoals woonboten, chalets en stacaravans. Een eigen huis bouwen is voor veel mensen een droom, die nooit uit zal komen. Als je geen geld hebt om een huis te kopen kun je er eentje huren, maar deze wordt nooit voor jou gebouwd zoals je dat zelf graag wilt. Als je inkomen echter hoger is kun je een huis bouwen laten dat volledig overeenkomt met al je wensen en dromen. Een droomhuis laten bouwen lijkt een sprookje dat alleen is weggelegd voor de mensen met miljoenen op de bank, maar dat is zeker niet zo. Voor een redelijk klein budget kun je al een eigen huis bouwen laten. Er geldt echter wel, hoe groter het budget hoe meer het huis aan jouw wensen kan worden aangepast. Zorg er dus voor dat je budget groot genoeg is om de noodzakelijke dingen te laten toevoegen of aanpassen.

Een huis bouwen laten door een professional

Als je een eigen huis bouwen wilt, kan dit verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat je de perfecte locatie hebt gevonden waar je voor de rest van je leven wilt wonen. In dit geval kun je op het kavel alles laten realiseren wat je maar wilt, als het maar binnen je budget en de richtlijnen van de gemeente past. Dat je een huis bouwen kunt op de grond, betekent vaak niet dat je alles mag bouwen wat je maar wilt. Soms zijn er voorschriften met betrekking tot de hoogte of de bouwstijl, waar je van tevoren rekening mee moet houden. In oudere dorpen of steden mag bijvoorbeeld soms alleen worden gebouwd in de stijl die past bij de overige bebouwing. Als je een kavel hebt, moet je dus rekening houden met de hier geldende voorschriften als je een huis bouwen laat. Als het andersom is en je een ontwerp hebt voor een droomhuis, waar je nog een locatie voor nodig hebt, is het gemakkelijker. Je kunt dan op zoek naar een plek waar je het huis bouwen mag, zodat het precies aan je wensen voldoet en het geen regels overtreedt. Als je een plek en een ontwerp hebt waar je blij mee bent, kun je het laten uitvoeren door een bouwbedrijf. Het ontwerp moet echter eerst wel goed zijn, dus het is verstandig om een architect in te schakelen om je te helpen met de bouwplannen. Er zijn veel eisen waar een woning aan moet voldoen om veilig te zijn. Een architect kan je helpen met een huis bouwen dat jouw droomhuis wordt en tegelijkertijd veilig is om in te wonen. Vaak kun je een bedrijf inhuren om het huis te laten ontwerpen en het daarna te laten bouwen, zodat je maar met één partij in zee hoeft te gaan en een duidelijk aanspreekpunt hebt. Je kunt je woning echter ook door een ander laten ontwerpen en daarna een bouwbedrijf zoeken die de klus kan uitvoeren.

Verschillende mogelijkheden om een eigen huis te laten bouwen

Een eigen huis bouwen dat volledig is ontworpen volgens je eigen stijl en smaak is een kostbare aangelegenheid en daarom alleen weggelegd voor de mensen met een groot budget. Heb je dit niet, dan is er geen man overboord. Je moet dan, als je een huis bouwen laat, echter wel wat concessies doen. Je kunt namelijk bij veel bouwbedrijven een huis bouwen laten volgens een standaard concept, waar je zelf verschillende dingen aan kunt aanpassen en toevoegen. Een voorbeeld is het bouwen volgens de Conceptlijn van Bram van Haarst. Dit bedrijf kun je inhuren voor het ontwerpen van je droomhuis, maar ook voor het bouwen van je eigen ontworpen woning. Hiernaast is er een mogelijkheid om een woning te laten bouwen volgens de Conceptlijn, die het mogelijk maakt huizen te bouwen vanaf €106.500,- euro. Je kunt zelf naar wens onderdelen aanpassen en toevoegen, zodat het toch nog een beetje je eigen ontworpen woning wordt. Dit is een voordelige manier om een woning te creëren die aan jouw wensen en eisen voldoet. Deze methode is zo goedkoop, omdat de onderdelen in een fabriek gemaakt worden en niet op de locatie zelf. Dit maakt het mogelijk altijd door te gaan met bouwen, terwijl in normale gevallen de bouw stilligt met slecht weer. Daarnaast zijn de werkomstandigheden beter waardoor er efficiënter wordt gewerkt. Het huis bouwen gaat zo een stuk sneller en daarom ook goedkoper. Op www.branvanhaarst.nl vind je een uitgebreide uitleg over hoe een dergelijk huis bouwen precies in zijn werk gaat en ook kun je hier lezen wat je moet doen als je contact wilt opnemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn